Tolea spune ca Guvernul alunga investitorii

De Simion Todoca
1Comentariu
Adrian Ţolea
Adrian Ţolea
ARAD. Adrian Ţolea, prim-vicepreşedinte al ACL Arad, consideră că Guvernul Ponta a provocat intrarea României în recesiune prin scăderea investiţiilor publice, şi supraimpozitare.

„Blocarea a circa 8 miliarde de lei, cheltuieli de investiţii, de către Guvernul Ponta, înseamnă sacrificarea atât a peste 100.000 de locuri de muncă cât şi a câtorva mii de firme. Dar la fel de gravă este scăderea investiţiilor private în România. Datele prezentate de Institutul Naţional de Statistică arată clar că politicile Guvernului Ponta au îndepărtat investitorii, a căror contribuţie este esenţială în dezvoltarea economică a României. Astfel, investiţiile în economie au scăzut atât în trimestrul al doilea din acest an, cât şi în primul semestru, cu 9,1% fiecare, comparativ cu perioadele similare din 2013. În contextul în care România se află deja în recesiune, aceste date ale INS indică în mod clar panta descendentă pe care este dusă ţara”, a declarat Adrian Ţolea.

„Până şi celebra taxă pe construcţii speciale, cunoscută drept «taxa pe stâlp» s-a dovedit falimentară şi păguboasă pentru posibilii investitori. Pentru a cosmetiza acest eşec, Guvernul Ponta a anunţat reducerea taxei de la 1,5 la 1%, ceea ce este praf în ochi. De fapt, impozitul pe construcţii speciale generează şomaj şi inflaţie: 63% din întreprinderile mici şi mijlocii, respectiv ONG-urile chestionate de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, consideră că şomajul va creşte, iar 80% se aşteaptă la un efect negativ al acestui impozit. Impozitul pe stâlp a contribuit direct la intrarea economiei româneşti în recesiune, îndepărtează investitorii străini, implicit investiţiile străine scad. Economia riscă să nu mai beneficieze de investiţii de 1,2 miliarde lei, de aproximativ trei ori mai mult decât încasările estimate de Ministerul de Finanţe prin aplicarea taxei pentru construcţii speciale. În plus, acest fapt se leagă şi de scăderea CAS, care se dovedeşte doar o măsură electorală, deoarece Guvernul nu are cum să o susţină financiar, falimentara taxă pe stâlp fiind una dintre posibilele surse de finanţare a golului bugetar astfel creat”, a exemplificat prim-vicepreşedintele ACL Arad.

În concluzie, Adrian Ţolea afirmă că efectele negative ale activităţii Guvernului Ponta duc inevitabil la scăderea nivelului de trai, la pierderea de locuri de muncă, la desfiinţarea a mii de firme, la sabotarea întregii economii, adică a motorului principal de funcţionare a unui stat. „Este o reacţie în lanţ, lipsa investiţiilor ducând la şomaj, care trebuie amortizat din bani de la buget, care buget este sărăcit tocmai din cauza faptului că nu poate atrage fonduri. Se dovedeşte că impozitarea excesivă este păguboasă şi că stimularea economiei, a investiţiilor, este soluţia prin care să se atragă fonduri la Bugetul de Stat”, a încheiat Adrian Ţolea.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor