Tot mai multi tineri aradeni au cazut prada drogurilor

De Diana Dutu
2Comentarii
Tentaţie periculoasă FOTO: FAN
Tentaţie periculoasă FOTO: FAN
Instituţii şi organizaţii responsabile în domeniu încearcă să combată fenomenul printr-o campanie de prevenire a consumului de droguri.

ARAD. A crescut consumul de droguri în rândul tinerilor arădeni cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani. Asta reiese din ultimele studii realizate de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Arad (CPECA) şi Direcţia de Sănătate Publică, la nivelul municipiului. De asemenea, s-a înregistrat şi o creştere a infracţiunilor privind traficul şi consumul de droguri, respectiv a sancţiunilor penale aplicate.

„De ce să fie nevoie ca un tânăr să îşi petreacă 10-15 ani din viaţă în penitenciar, înainte de a renunţa la droguri?” – a fost întrebarea care a mobilizat specialiştii Serviciului de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din Penitenciarul Arad să se implice, în cadrul parteneriatelor cu societatea civilă, în proiecte derulate în comunitate pe linia prevenirii delincvenţei juvenile şi a consumului de droguri în rândul tinerilor.

În această direcţie de acţiune, vineri, 11 octombrie, începând cu orele 11.00, la sediul Penitenciarului Arad va avea loc deschiderea Campaniei de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor – „Zborul devine cădere…când drogurile îţi frâng aripile!”

Proiectul este rezultatul unui parteneriat între Penitenciarul Arad – Serviciul de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Arad, Tribunalul Arad, Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară Arad, Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Arad şi Fundaţia ProPrietenia Arad, în scopul continuării acţiunilor de prevenire a consumului de droguri în liceele arădene, pe parcursul anului şcolar 2013-2014.

Acţiuni organizate în şcoli

Proiectul va cuprinde activităţi organizate în şcoli – prezentarea unui videoclip realizat în penitenciar, dezbateri cu elevii susţinute de specialiştii instituţiilor partenere precum şi acţiuni organizate la sediul Penitenciarului Arad: întâlniri/ dezbateri între grupuri de elevi şi persoane private de libertate condamnate pentru trafic şi consum de droguri şi vizionarea piesei de teatru „Aripi frânte” – o metaforă a vieţii unui fost consumator de droguri ajuns în penitenciar, pusă în scenă de către trupa de teatru a persoanelor private de libertate.

CITESTE SI:

Jandarmii, pregatiti in domeniul drogurilor2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor