Un calendar „gros” la cultura judeţeană

De Alin Gherasim
1Comentariu
Un calendar „gros” la cultura judeţeană
Reprezentanţii Consiliului Judeţean şi ai Centrului Cultural Judeţean au anunţat calendarul evenimentelor pe anul 2016.

Ne aşteaptă un an plin de manifestări culturale, artistice, sportive sau dedicate tinerilor. Adrian Ţolea, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad (CJA), şi Doru Sinaci, directorul Centrului Cultural Judeţean Arad (CCJA), au anunţat calendarul evenimentelor pe care CCJA le va organiza în acest an. Încă de la început s-a putut observa că numărul evenimentelor care vor fi organizate în 2016 este mult mai mare decât cel de anul trecut. „Anul acesta vor fi organizate 127 de evenimente, iar anul trecut au fost organizate 90. Suma totală ce va fi alocată pentru manifestaţii este de 2,9 milioane de lei, aici fiind inclus şi fondul de rezervă”, a anunţat Ţolea. Ce modificări vor fi simţite la evenimentele din acest an? „Ne-am propus ca fiecare eveniment sportiv să fie însoţit de o manifestare cultural-artistică. Vom pune accent mai mare pe educaţia ecologică, mai ales că proiectul Casa Verde de la Căsoaia a fost finalizat. În ceea ce priveşte Teatrul de Vară, spectacolele nu vor mai fi organizate doar în curtea Centrului Cultural, ci şi în alte locaţii din oraş. Ieşim în oraş, unde avem locaţii mai generoase din punct de vedere al spaţiului. Vrem să permitem accesul cât mai multor arădeni la spectacole”, a mai spus Adrian Ţolea.

Scoatem cultura în judeţ

Doru Sinaci a anunţat că „vreau să evităm polarizarea culturii în municipiu, să ne orientăm mai mult spre localităţile din judeţ. Vrem să colaborăm şi cu Timişul şi cu Hunedoara şi să organizăm spectacole în fiecare dintre cele trei judeţe. În ceea ce priveşte taberele, vreau să organizăm tabere tematice. Pe lângă recreere, copiii vor învăţa ceva, vor rămâne cu informaţii noi, în funcţie de tematica aleasă”. O altă schimbare în ceea ce priveşte percepţia noii conduceri a CCJA se referă la Festivalul Filocalia. „Filocalia nu se va mai desfăşura concentrat în 2-3 săptămâni, ci pe întreg parcursul anului”, a mai anunţat Sinaci.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor