Vezi care sunt inculpaţii din dosarul Ioţcu

De Alin Gherasim
Reactualizat la:
10Comentarii
Vezi care sunt inculpaţii din dosarul Ioţcu
Nicolae Ioţcu nu este singurul inculpat din dosarul de trafic de influenţă. În documente mai apar încă două nume.

Trei inculpaţi. Atâţia sunt în dosarul în care Nicolae Ioţcu este acuzat de trafic de influenţă. Pe lângă preşedintele Consiliului Judeţean Arad, mai apar două nume în dreptul inculpaţilor. Este vorba despre Adrian Nedelciu, director tehnic în cadrul CJA şi Alin Mircea Pătraşcu, director şi administrator al SC Medicare Technics SA. Potrivit surselor noastre, Adrian Nedelciu ar fi fost persoana desemnată de Nicolae Ioţcu să se ocupe de licitaţia pe care societatea controlată de Pătraşcu trebuia să o câştige. Se pare că, potrivit înregistrărilor, Ioţcu l-a prezentat pe Nedelciu lui Pătraşcu şi i-ar fi spus administratorului societăţii că directorul tehnic din cadrul CJA va fi omul de legătură. „Inculpatul Ioțcu Petru Nicolae l-a desemnat pe inculpatul Nedelciu Adrian ca, în mod neoficial, să fie intermediar/liant în relația dintre C.J. Arad/președinte C.J. Arad cu S.C. Medicare Technics S.A., aspect pe care inculpatul l-a comunicat inculpatului Pătraşcu Alin-Mircea, inculpatului Nedelciu Adrian, dar și martorilor Pătrașcu – Șandru Fănica și Lucaci Nadia care aveau rolul de a se ocupa de întocmirea documentației de atribuire în baza căreia să se organizeze licitația în scopul achiziției aparaturilor medicale în colaborare cu Hotăran Claudia”, spun sursele noastre.

După cum se vede, în dosar apar mai multe nume, însă cei mai mulţi dintre cei menţionaţi sunt martori. Deşi aceştia au comis, la rândul lor, diferite infracţiuni, au fost constrânşi de inculpaţi să le comită, după cum spun sursele noastre. Revenind la Adrian Nedelciu, din poziţia sa de director tehnic în cadrul CJA, a primit o listă cu ceea ce trebuia să conţină caietul de sarcini pentru ca licitaţia să fie adjudecată de firma lui Pătraşcu. „Inculpatul Nedelciu Adrian și inculpatul Pătrașcu Alin Mircea s-au înțeles ca să se remită de către acesta din urmă cu titlu de folos bănesc un procent de 5 la sută din valoarea contractului pentru inculpatul Ioțcu Petru Nicolae și inculpatul Nedelciu Adrian, având ca scop întocmirea unei documentații de atribuire favorabilă S.C. Medicare Technics S.A., astfel încât aceștia să câștige licitația și să încheie contractul cu CJA”, spun sursele noastre. Ce beneficii a avut Nedelciu? Se pare că acesta a primit o sumă importantă de bani direct de la Pătraşcu. Mai mult decât atât, din suma de 45.000 de lei, o tranşă din banii care trebuiau să ajungă la Ioţcu, Nedelciu a mai luat 10.000 de lei pentru el. Acum, însă, va da cu subsemnatul pentru faptele sale.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor