aradon.ro Web analyticsVezi care sunt inculpaţii din dosarul Ioţcu

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Nicolae Ioţcu nu este singurul inculpat din dosarul de trafic de influenţă. În documente mai apar încă două nume.
Scris de Alin Gherasim - Nicolae Ioţcu nu este singurul inculpat din dosarul de trafic de influenţă. În documente mai apar încă două nume.

Trei inculpaţi. Atâţia sunt în dosarul în care Nicolae Ioţcu este acuzat de trafic de influenţă. Pe lângă preşedintele Consiliului Judeţean Arad, mai apar două nume în dreptul inculpaţilor. Este vorba despre Adrian Nedelciu, director tehnic în cadrul CJA şi Alin Mircea Pătraşcu, director şi administrator al SC Medicare Technics SA. Potrivit surselor noastre, Adrian Nedelciu ar fi fost persoana desemnată de Nicolae Ioţcu să se ocupe de licitaţia pe care societatea controlată de Pătraşcu trebuia să o câştige. Se pare că, potrivit înregistrărilor, Ioţcu l-a prezentat pe Nedelciu lui Pătraşcu şi i-ar fi spus administratorului societăţii că directorul tehnic din cadrul CJA va fi omul de legătură. „Inculpatul Ioțcu Petru Nicolae l-a desemnat pe inculpatul Nedelciu Adrian ca, în mod neoficial, să fie intermediar/liant în relația dintre C.J. Arad/președinte C.J. Arad cu S.C. Medicare Technics S.A., aspect pe care inculpatul l-a comunicat inculpatului Pătraşcu Alin-Mircea, inculpatului Nedelciu Adrian, dar și martorilor Pătrașcu – Șandru Fănica și Lucaci Nadia care aveau rolul de a se ocupa de întocmirea documentației de atribuire în baza căreia să se organizeze licitația în scopul achiziției aparaturilor medicale în colaborare cu Hotăran Claudia”, spun sursele noastre.

După cum se vede, în dosar apar mai multe nume, însă cei mai mulţi dintre cei menţionaţi sunt martori. Deşi aceştia au comis, la rândul lor, diferite infracţiuni, au fost constrânşi de inculpaţi să le comită, după cum spun sursele noastre. Revenind la Adrian Nedelciu, din poziţia sa de director tehnic în cadrul CJA, a primit o listă cu ceea ce trebuia să conţină caietul de sarcini pentru ca licitaţia să fie adjudecată de firma lui Pătraşcu. „Inculpatul Nedelciu Adrian și inculpatul Pătrașcu Alin Mircea s-au înțeles ca să se remită de către acesta din urmă cu titlu de folos bănesc un procent de 5 la sută din valoarea contractului pentru inculpatul Ioțcu Petru Nicolae și inculpatul Nedelciu Adrian, având ca scop întocmirea unei documentații de atribuire favorabilă S.C. Medicare Technics S.A., astfel încât aceștia să câștige licitația și să încheie contractul cu CJA”, spun sursele noastre. Ce beneficii a avut Nedelciu? Se pare că acesta a primit o sumă importantă de bani direct de la Pătraşcu. Mai mult decât atât, din suma de 45.000 de lei, o tranşă din banii care trebuiau să ajungă la Ioţcu, Nedelciu a mai luat 10.000 de lei pentru el. Acum, însă, va da cu subsemnatul pentru faptele sale.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  UT Arad

  Laszlo Balint: „Sunt trei puncte extrem de importante”

  Mapamond

  Aeroportul din Amsterdam, păzit de o patrulă de porci
  O patrulă de porci a fost recrutată de unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa pentru a ține gâștele departe de terenurile agricole dintre piste, relatează BBC.

  UT Arad

  UTA, victorie după o secetă de patru etape
  Roger a marcat unicul gol al meciului, după o fază în care Negru a vrut să degajeze. Mingea s-a dus peste portarul Mogoșanu. 4

  ARADON Sport local

  Dragomir și Coman, pe patru la „naționalele” de cros
  Trei atleți legitimați la CSU Arad au luat startul la Campionatele Naționale de cros

  Local

  MA(R)FA de la Muzeul de Artă Arad
  Ediția cu numărul 8 a Media Art Festival, vernisată vineri la muzeu, te invită până pe 1 noiembrie să suprapui lumile. Pe verde. 1

  Local

  Restricții prelungite cu încă 14 zile, în municipiu și la Vladimirescu
  Alte două orașe și opt comune au parte de măsuri noi, în conformitate cu noua hotărâre a CJSU. 17

  Local

  Covid Arad: 11 decese și 274 de cazuri noi
  În municipiu, incidența de infectare cu noul coronavirus se apropie de 12 cazuri la mia de locuitori. 15

  Local

  Note între 4.40 și 9, la examenul pentru directori, în Arad. Peste 60 de respinși
  192 de candidați s-au înscris la examen, 191 fiind admiși la proba scrisă. Doi dintre candidați au fost amânați, fiind izolați din cauza Covid-19. Aceștia vor susține proba scrisă pe 28 octombrie. 2

  ARADON Sport local

  Campioană mondială de sambo!
  5

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.