Viceprimarul de Secusigiu, incompatibil

De Diana Dutu
1Comentariu
Viceprimarului comunei Secusigiu, Gavril Petru Onu
Viceprimarului comunei Secusigiu, Gavril Petru Onu
Gavril Petru Onu deține, simultan cu funcția de viceprimar, și funcția de administrator la două firme.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate în cazul viceprimarului comunei Secusigiu, Gavril Petru Onu. Potrivit ANI, acesta „se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 27 iunie 2012, întrucât deține, simultan cu funcția de viceprimar, și funcția de administrator al SC Alicante Const SRL. De asemenea, Onu Gavril Petru s-a aflat în stare de incompatibilitate și în perioada 8 august 2011 – 19 aprilie 2013, întrucât a deținut, simultan cu funcția de viceprimar, și funcția de administrator al SC Pedro-Iby Constructimob SRL.”

Gavril Petru Onu a încălcat, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 61/2003, care spune că „funcția de primar și viceprimar […] este incompatibilă cu […] funcția […] administrator, membru al consiliului de administrație […] la societățile comerciale […] precum și la instituțiile publice”.

Viceprimarul de Secusigiu a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Potrivit ANI, Gavril Petru Onu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor