Victorie contra Prefecturii

De Simion Todoca
Victorie contra Prefecturii
După un an de procese cu Prefectura, primarul Comunei Vladimirescu are, în sfârşit, viceprimar.

În cadrul unei conferinţe de presă, primarul Comunei Vladimirescu, Ioan Crişan, l-a prezentat pe noul viceprimar, Mihai Mag, ales în urmă cu exact un an, de către Consiliul Local Vladimirescu. Acesta nu a putut fi pus, însă, pe funcţie, pentru că Prefectura a atacat în contencios schimbarea fostului viceprimar, Dorel Horga, iar acesta s-a constituit şi el parte în proces. „După un an de zile, în care am avut înfăţişări în fiecare lună, Curtea de Apel Timişoara a decis definitiv şi irevocabil că alegerea noului viceprimar, Mihai Mag, a fost în conformitate cu legea. Vreau să precizez încă odată că nu am nimic împotriva fostului viceprimar, că nu l-am schimbat eu, dar nu aveam cum să pretind celor 14 consilieri PNL menţinerea unui viceprimar susţinut de doar doi consilieri. Din păcate, un an de zile Primăria a funcţionat fără viceprimar, cu problemele inerente unei asemenea situaţii”, a declarat Ioan Crişan.

Mai „activă”

De fapt, spune primarul, acesta nu este decât un „episod” al confruntării cu Prefectura de după decizia sa de a se înscrie în noul PNL: „Imediat după ce am luat o decizie politică în nume personal, Prefectura a devenit foarte activă în privinţa verificării legalităţii deciziilor emise de Consiliul Local Vladimirescu. Deja este notoriu cazul atacării în contencios a deciziei privind vânzarea a 100 locuri de casă, din care trebuia să compensăm pierderea a 20 de miliarde din bugetul comunei, din cauza „haiduciei” Guvernului, care a luat de la cei care muncesc ca să dea la cei care stau şi nici măcar nu au nevoie de bani, pentru că nu au ce să facă cu ei. Dezvoltarea comunei a fost frânată pentru că Prefectura, după ce a dat mai multe avize de legalitate, s-a răzgândit. Nu vreau să arunc acuze gratuite, dar întreb : din moment ce justiţia a dovedit, irevocabil, că totul a fost legal, de ce a spus Prefectura invers, din rea credinţă şi raţiuni politice sau pentru că Instituţia Prefectului are oameni slab pregătiţi, incapabili să decidă dacă un act este legal sau ilegal?”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !