Zece ani de presă modernă cu Russmedia, la Arad

De Simion Todoca
Reactualizat la:
2Comentarii
Zece ani de presă modernă cu Russmedia, la Arad
Se împlinesc zece ani de când în presa arădeană s-a implicat unul dintre cele mai mari trusturi în domeniu din Europa, Informmedia, astăzi Russmedia. Cu o vechime de peste un deceniu, trustul a beneficiat de un management performant, cunoscător al tendințelor de evoluție a mijloacelor de informare în masă. La Arad, adaptarea la noile cereri ale consumatorilor de presă a început imediat după preluarea cotidianului Adevărul de Arad. În scurt timp, ziariștii cărora, dând dovadă de tact și pragmatism, noii manageri le-au acordat încredere, au trecut de la scrisul cu pixul la scrierea direct pe calculator.

Treptat, au conștientizat faptul că sunt tot mai puțini consumatori de gazetărie tradițională, publicul fiind tot mai mult interesat de informație și de rapiditatea cu care este aceasta transmisă. Soluția corectă pentru păstrarea publicului doritor de gazetărie, concomitent cu acapararea celui doritor de informație frustă și rapidă a fost înființarea Arad on line (www.aradon.ro). Funcționând concomitent și în strănsă legătură cu ziarul, transformat în Jurnal arădean, Aradon a devenit lider de piață în Arad, datorită promptidudinii și acurateții informațiilor transmise cititorilor. In tot acest timp, Jurnal aradean si -a pastrat pozitia de top in presa scrisa din Romania, fiind pe mai departe, cel de al doilea ziar local din tara.

De remarcat este faptul că Russmedia, încă de când se numea Informmedia, a beneficiat de un management capabil să identifice cu un pas înaintea unor mari trusturi mondiale tendințele pe piața presei, Informmedia fiind unul dintre vizionarii în ceea ce privește rolul presei on line. Totodată, însă, a impus o linie deontologică excluzand transmiterea unor informații neverificate din mai multe surse și a celor scatologice, care nu au nimic de a face cu ziaristica. Este unul dintre motivele pentru care Aradon este cel mai urmărit site de știri din Arad, din care lipsesc cu desăvârșire titlurile bombastice care nu au nicio legătură cu știrea. Aceasta înseamnă credibilitate, cititorii fiind circumspecți până nu verifică pe Aradon știrile citite pe alte site-uri. Avantajul enorm este acela că amatorii de amănunte în diferite cazuri le pot găsi în ziar, aceasta fiind una din ratiunile pentru păstrarea printului. Că a fost o decizie înțeleaptă a managementului Russmedia o dovedește si faptul că mari trusturi britanice au revenit la print, după ce l-au abandonat temporar. Iar deciziile corecte ale managerilor, repetate în timp, au darul de a conferi stabilitate și siguranță. Atât pentru slujitorii condeiului-chiar dacă scriu pe calculator- cât și pentru cititori. La Mulți Ani, Jurnal arădean și Aradon, La Mulți Ani, Russmedia, La Mulți Ani, presă modernă în Arad.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor