Zeci de aradeni tepuiti cu termoteca Vezi aici cum!

De Alin Gherasim
Reactualizat la:
7Comentarii
FOTO Vasile Obsitos
FOTO Vasile Obsitos
Zeci de familii din Arad au plătit instalarea unei termoteci pe gaz, dar au rămas şi fără bani şi fără căldură.

ARAD. Nu s-au interesat prea bine cu cine fac afaceri şi au ieşi în pierdere. În mare pierdere. Vorbim despre câteva zeci de familii din Arad care s-au debranşat de la sistemul centralizat de încălzire de la CET şi au ales să se încălzească cu termoteci cu gaz. Până aici nimic ieşit din comun, ţinând cont de faptul că gigacaloria centralei termice din Arad creşte de la an la an. Doar că firma care a contractat această lucrare, printr-un reprezentant al ei, nu a terminat treaba şi i-a lăsat, în plină iarnă, pe bieţii oameni fără strop de căldură în casă.

Potrivit declaraţiilor celor păgubiţi, au achitat sume cuprinse între 1.900 şi 8.000 de lei unui escroc care le-a promis că va monta centralele termice individuale. Doar că acesta a venit, a montat câteva ţevi şi a dispărut cu banii.

„În vederea introducerii termotecilor în apartamente, am contractat o persoană în acest sens. Am plătit o parte din sumă, reprezentând avansul, dar nu am primit nicio chitanţă. Recomand administratorilor să se informeze bine cu ce firmă vor să lucreze”, a declarat Ştefan Lacsani, administratorul blocurilor respective.

Fără autorizaţie

Se pare că cel care a fugit cu banii a procedat ca la carte. Prima lucrare a subcontractat-o unei firme autorizate, care şi-a făcut bine treaba. Aşa a câştigat încrederea administratorilor de blocuri, care l-au recomandat şi altor persoane. Doar că la următoarele lucrări a încasat banii şi a plecat. Mai mult, societatea pe care o reprezenta nici măcar nu era autorizată să efectueze astfel de lucrări.

„Rugăm oamenii să contracteze lucrări de acest gen doar cu firme autorizate de ANRE pentru a evita eventuale probleme. De exemplu, ţevile introduse în acele blocuri nu au nicio valoare, iar compania de gaz nu le va lega la reţea pentru că nu au fost executate de o firmă autorizată”, spune şi Gelu Lăzărean, reprezentantul unei companii care se ocupă cu instalaţiile de gaz.

Poliţia, pe fir

Reprezentanţii asociaţiei de proprietari păgubită de escroc au depus o plângere la Poliţie şi aşteaptă ca organele abilitate să le facă dreptate. „S-a primit o sesizare din partea unei asociaţii de proprietari. Poliţiştii au demarat cercetările în acest caz. Îi sfătuim pe arădeni să nu contracteze astfel de lucrări decât cu firmele abilitate în domeniu”, a declarat Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al Poliţiei.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor