Zilele cartierului Gai

De Vasile Filip
18Comentarii
Zilele cartierului Gai
Nu a lipsit nici spectacolul politic, semn că a început deja campania electorală.

ARAD. Astăzi, 3 noiembrie, este „Ziua cartierului Gai”. Mainfestările au început la ora 11 la Biserica Reformată din Gai. Pentru că în cartier trăiesc arădeni de mai multe etnii şi mai multe confesiuni, sărbătoarea a fost onorată de feţe bisericeşti de la mai multe culte: I.P.S. Timotei Seviciu, arhiepiscop al Aradului, Czege Emeric – preot reformat, Neboişa Popov – preot ortodox sârb, Teodor Sandor – preot romano-catolic, Nicandru Cuţaru – preot ortodox român, ing. Fizideanu Gheorghe, pastor baptist. Iar din partea comunităţii evreilor, ind. Ionel Schlesinger. Nu au lipsit nici oficialităţile şi politicienii. Între aceştia parlamentarul Claudia Boghicevici – sufletul manifestării (din câte s-a spus) – şi, ca invitat, Mihai Răzvan Ungureanu.

Deschiderea, moderată de Doru Sinaci, director adjunct al Centrului Cultural Judeţean Arad, a fost făcută cu vernisajul expozitiei de pictură „Armonii cromatice”. În cadrul acesteia au expus artiştii plastici arădeni: Mihai Takacs, Flory Takacs, Cătălina Boieru, Maria Furnea, Pavel Jurik, Liviu Leonte, Levente Knall, Ina Pricopi. Prezentarea lucrărilor şi a autorilor lor a fost făcută de criticul de artă prof. Horia Truţă. A urmat prezentarea, în premieră, a volumelor „Arad-Gai, Scrieri monografice” (vol. II), autor prof. Horia Truţă şi „Acesta este graiul meu” , autor Liubomir Sandici. Prezentarea celor două cărţi a fost făcută de Dorul Sinaci şi istoricul Emil Arbonie. Următorul punct al programului a fost constituirea asociaţiei găienilor. Iar în finalul primei părţi a zilei participanţii au fost invitaţi la un spectacol muzical cameral, susţinut de formaţiile bisericeşti din acest cartier.

Pentru că bate la uşă campania electorală, şi între invitaţi s-a aflat şi un pretendent la fotoliul de senator de Arad, Mihai Răzvan Ungreanu, adversarii politici l-au primit, la ieşirea din biserică, „aşa cum stă bine într-o luptă electorală”. Ei au folosit „ca arme” în „bătălie” o înregistrare cu mugete de vacă (apropo la carnea pe care o mânca MRU pe când era prim-ministru) şi un baner pe care scria „Mi-o zis nenea Falcă că la Arad vacile e lesne şi că carnea e la fel de buni că la noi toate e scumpe şi bani nu mai e ca la Guvern”.

Dar oficialii au trecut cu bine peste acest „obstacol” şi s-au îndreptat spre Băile CARP (Bidi), acolo unde mulţimea era de multă vreme adunată pentru a se delecta la serbare populară cu câtece şi jocuri populare la care vine şi Stefan Muntenaş cu invitaţii săi. Bineînţeles că nu au lipsit şi nici cele de-ale gurii. Şase clătane pline ochi cu toană de pui şi găluşte – după cum ne-au spus bucătarii – vor fi gata să astâmpe foamea. Că la sete vor fi alte oferte…

Nu ştim cât ţine petrecerea dar, cu siguranţă, mulţi se vor bucura. Mai ales că e o zi frumoasă.18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor