aradon.ro Web analytics

ARADON

ARADON

  • Home
  • Ştiri
    • Ştirile judeţului Arad
    • Evenimente
    • Comentariul zilei
    • Stiri internaţionale
    • Stiri naţionale
    • Retrospectiva săptămânii
    • Celebritati/Lifestyle
    • Download
  • Video
  • Sport
    • UTA
    • Sport local
    • Ştiri sportive
  • Party
  • Angajari
Select Page
ARADON
Advertorial
ESTE BEREA ARTIZANALA MAI BUNA?

ESTE BEREA ARTIZANALA MAI BUNA?

la 11 August 2021 14:01 Reactualizat la: 11 August 2021 14:02

ESTE BEREA ARTIZANALA MAI BUNA?

11 August 2021 14:01 Reactualizat la: 11 August 2021 14:02
Ce este de fapt berea artizanala? Este diferita de berea industriala? De ce este mai scumpa si este mai buna? Sunt intrebarile clasice pe care si le pune cineva cand vede berile artizanale la raft. Berea e tot bere nu?
Ce este de fapt berea artizanala? Este diferita de berea industriala? De ce este mai scumpa si este mai buna? Sunt intrebarile clasice pe care si le pune cineva cand vede berile artizanale la raft. Berea e tot bere nu?

Trimite articolul

X

 

 

Nu e chiar asa….

Sunt mai multe definitii ale berii artizanale si mai multe clasificari ale fabricilor de bere artizanala. Definitia berii artizanale de catre Asociatia Producatorilor de Bere Artizanala din Romania spune cam asa: “Berea artizanala este berea produsa din ingrediente naturale urmand procese traditionale de productie, fara enzime care sa grabeasca fermentatia.”. Fabricile de bere artizanala sunt fabrici independende, cu o productie de pana in 5000hl pe an.

CUM A APARUT MISCAREA BERII ARTIZANALE IN LUME?

Ca sa aflam cum a aparut berea artizanala moderna trebuie sa ne dam 2 pasi inapoi sa vedem ce a fost inainte. Avem cateva elemente: prohibitia in America cand practic nu a mai existat productie de bere; cele 2 Razboaie Mondiale in care berea a inceput sa fie mult mai light din cauza penuriei de ingrediente; industrializarea care a dus la scaderea costurilor de productie prin introducerea unor procedee de grabire a productiei.

In conditiile astea s-au intamplat mai multe evenimente care au dus la aparitia berii artizanale.

In 1971 a aparut un UK Camra – Campaign for Real Ale – una din cele mai mari asociatii de consumatori din lume, care cerea re-introducerea berii si cidrului “adevarat” in Pub-uri. Camra a fost atat de puternica incat a dus inclusiv la demonstratii in strada si revolta consumatorilor. Camra milita pentru bere facuta cu ingrediente naturale, maturata final in recipiente din care se servea direct, si fara carbonatare suplimentara.

In 1978, presedintele american Jimmy Carter a legalizat homebrewing-ul acasa (cumva dupa prohibitie ramasese interzis sa iti faci bere acasa) ceea ce a dat nastere unor adevarate pasiuni; americanii veneau in vacata in Europa, descopereau cat de proasta e berea comerciala pe care o aveau acasa si se apucau sa-si faca propria bere. Multe fabrici de bere celebre azi pentru berea artizanala au inceput de la un “homebrewer”.

In Romania inceputurile au fost timide cu cateva fabrici de bere artizanale care au aparut in anii 2000. Explozia fenomenului denumit bere artizanala a venit insa in 2013 odata cu aparitia berii Zaganu si a celorlalte berarii artizanale co-fondatoare ale Asociatiei Producatorilor de Bere Artizanala: Zaganu, Ground Zero, Sikaru, Perfektum, Hop Hooligans Brewery.

Astazi, sunt peste 50 de micro berarii, la care se adauga 20 de branduri care produc in capacitatile altor fabrici si 8 pub-uri care isi fac propria bere.

Berea artizanala romaneasca se poate bea astazi in toate orasele mari din Romania, si prin intermediul retelei de magazine specializate, Casa Berarilor Artizani, care aduce produsul in forma proaspata cit mai aproape de iubitorul de bere buna.

INGREDIENTE NATURALE PENTRU UN GUST DESAVIRSIT

Cerealele contribuie la gustul și la aroma berii
Acestea reprezintă sursa de zaharuri pe care, ulterior, drojdia, le transformă în bioxid de carbon și alcool, prin procesul de fermentație. În funcție de zona geografică și tipul de bere dorit, poate fi folosită o largă varietate de cereale: orz, grâu, porumb, ovăz sau orez.

90% din bere este apă
Trebuie să fie limpede, microbiologic pură și să prezinte o armonie perfectă între mineralele pe care le conține pentru a permite berarului să obțină stilul de bere pe care îl dorește.

Hameiul contribuie cu amăreala și substanțele de aromă
Este totodată un conservant natural care face din bere un produs stabil care își păstrează proprietățile în timp. În funcție de tipul de bere dorit, maeștrii berari pot folosi mai multe tipuri de hamei.

Supranumită motorul fabricării berii, drojdia contribuie la aromă, întrucât poate conferi berii note florale sau fructate

Drojdia transformă zaharurile fermentescibile în bioxid de carbon și alcool.

Nu stim daca v-ati convins ca berea artizanala este mai buna si merita sa platesti un pret usor mai mare pentru a bea o bere 100% naturala si de calitate, de aceea va sugeram sa faceti o vizita la Casa Berarilor Artizani din Arad, sa le incercati, si sa va convingeti singuri. Ii gasiti in parcarea de la Remarkt (Calea Radnei 298) si linga Atrium Mall (Calea 6 Vinatori), unde au peste 150 de feluri de bere artizanala din care sa alegeti.

 

Trimite articolul

X
Taguri:
advertorial ,
bere artizanala ,
Casa Berarilor Artizani
0 Comentarii

Citiți principiile noastre de moderare aici!

    Cele mai citite știri

    1
    INFORM MEDIA PRESS angajează: DISTRIBUITORI DE PRESĂ
    2
    FOTO. Ciocnire între tramvaie, pe Calea Aurel Vlaicu. Unul plecase din depou fără vatman
    3
    Tribunalul Arad își deschide porțile pentru curioși
    4
    Memoria lui Domide, călcată în picioare de elevii lui Mihalcea
    5
    Fetele de la UTA, eşec pe final
    6
    Denisa Corb, pe podiumul Mercedes-Benz Bucharest Fashion Week
    7
    Mihalcea a găsit „țapii ispășitori” de la UTA
    8
    Ucraina are nevoie de 25 de sisteme antiaeriene americane Patriot suplimentare, afirmă Zelenski
    9
    Miniștrii Energiei din UE au aprobat interzicerea importurilor de gaze rusești
    10
    "Câinii roșii" anunță că invadează Aradul

    UT Arad

    "Câinii roșii" anunță că invadează Aradul
    Suporterii peluzei "Cătălin Hâldan" îndeamnă fanii lui Dinamo să cumpere bilete lângă sectorul galeriei oaspete.

    România

    Progres important pe A1 Margina–Holdea: lucrările au ajuns la aproape 50% la final de an
    La finalul acestui an, lucrările pe tronsonul autostrăzii A1 Margina – Holdea sunt realizate în proporție de aproape 50%, activitatea desfășurându-se simultan în toate galeriile celor două tuneluri de pe traseu.

    Local

    Leoni face concedieri! 465 de posturi ar urma să fie reduse
    O primă notificare prealabilă a fost înregistrată la Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad, iar o parte din salariați au primit deja notificări. 2

    Local

    Bătrânii - cel mai de preț rost al existenței noastre

    Local

    „Vrem dialog real, nu doar presiune fiscală”
    Patronatele arădene trag un semnal de alarmă la final de an: „sectorul IMM are nevoie de dialog real, nu doar de presiune fiscală”.

    Local

    Viitori specialiști ai domeniului științelor

    Local

    Zilele libere, obligatorii prin Codul Muncii
    Angajatorii trebuie să acorde zilele libere legale conform Codului Muncii, indiferent de cultul religios de care aparțin salariații.

    Local

    Monumentul Marii Uniri, care a costat 10 milioane de lei și trebuia dezvelit în 2012, nu a ajuns la destinație
    Monumentul Marii Uniri de la 1918, pentru realizarea căruia statul român a achitat sculptorului Florin Codre 10 milioane de lei și care urma să fie dezvelit pe 1 decembrie 2012, nu a mai ajuns la destinație, fiind depozitat de mulți ani pe o proprietate din Călărași a artistului, care a pierdut un proces cu Ministerul Culturii pentru că nu a mai transportat piesele la Arad pentru a fi montate. 3

    Mapamond

    SUA: Loteria vizelor este suspendată, întrucât suspectul de atacul armat de la Brown a fost un beneficiar al programului
    Ministrul american pentru securitate internă, Kristi Noem, a ordonat vineri suspendarea imediată a eliberării de „Diversity Imigrant Visa” (DVI) prin tragere la sorți, așa-numita loterie a vizelor, un program de care suspectul de atacul armat la universitatea Brown a beneficiat, relatează AFP.
    • Aradon.ro
      • Redactia
      • Politica de confidentialitate
      • Folosinta Cookie-urilor
      • Termeni si conditii de utilizare
      • Regulament postare și moderare comentarii
    • Știri
      • Știrile județului Arad
      • Știri internaționale
      • Știri naționale
      • Celebrity/Lifestyle
    • Sport
      • UT Arad
      • Sport Local
      • Știri sportive

    Arad Online

    ISSN 3008-2331

    ISSN-L 3008-2331

    aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.