Ministrul Mediului, Mircea Fechet: „Aradul este un oraș care nu are probleme cu calitatea aerului. Aveți multe proiecte pe mediu, colectați gunoiul selectiv, aveți taxiuri electrice” (P)

Ministrul Mediului, Mircea Fechet: „Aradul este un oraș care nu are probleme cu calitatea aerului. Aveți multe proiecte pe mediu, colectați gunoiul selectiv, aveți taxiuri electrice” (P)

Reactualizat la:
Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a fost într-o vizită în Arad, unde a vizitat mai multe obiective de mediu și a discutat cu autoritățile despre programele guvernamentale și locale care ne vor ajuta să respirăm un aer curat și să ne creștem copiii într-un mediu nepoluat.
Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a fost într-o vizită în Arad, unde a vizitat mai multe obiective de mediu și a discutat cu autoritățile despre programele guvernamentale și locale care ne vor ajuta să respirăm un aer curat și să ne creștem copiii într-un mediu nepoluat.

Ministrul Mediului Mircea Fechete a venit la Arad pentru a vedea în ce stadiu sunt proiectele din domeniul mediului, implementate pe baza programului de guvernare, dar i-au fost prezentate și proiectele derulate de Primăria Arad, cele pentru reducerea poluării în trafic și crearea de noi spații verzi. Prezenţa ministrului la Arad reflectă interesul pe care Guvernul PNL îl are faţă de problemele şi proiectele Aradului.

Pentru Guvernul PNL, protecția mediului, reducerea poluării și creșterea calității vieții românilor sunt elemente deosebit de importante, iar investițiile realizate sau programate pentru acest domeniu în următorii patru ani sunt prioritare. Ministrul Mircea Fechet a vizitat Fabrica de tramvaie, depozitul de deşeuri municipale şi compost Arad, depozitul de deşeuri municipale Arad al FCC Environment România SRL, incineratorul pentru deşeuri periculoase şi nepericuloase, staţia de sortare gestionată de SC RECONS SA.

Autoritățile din Arad i-au arătat ministrului Fechete mai multe proiecte pentru reconfigurarea sistemului de transport, gestionarea deşeurilor sau amenajarea de spaţii verzi cu impact asupra mediului şi a calităţii vieţii. Preşedintele Consiliului Judeţean, Iustin Cionca, a vorbit despre proiectul de gestionare a deșeurilor, în valoare de 33 de milioane de euro, finanțat din fonduri europene, despre faptul că au fost închise 10 gropi de gunoi neconforme, că a fost înființată o stație de compost la Arad, una la Ineu în mijlocul județului și de asemenea, despre cele trei stații de transfer construite la Chișineu Criș, Bârzava și Sebiș. Primarul Aradului, Călin Bibarţ, a prezentat evoluția proiectului privind spațiile verzi, dar și proiectul de regenerare urbană, de amenajare şi îngrijirea parcurilor (cel de la Pădurice a fost amenajat din fonduri europene) şi a locurilor de joacă, staţia nouă de sortare a deşeurilor şi proiectele pentru un transport în comun nepoluant – tramvaie noi şi autobuze electrice. Primarul Bibarţ i-a solicitat ministrului sprijin pentru amenajarea Malului Mureşului, spaţiu aflat în grija guvernului.

Ministrul Mircea Fechet a descoperit la Arad un oraș cu un aer curat, cu măsuri de reducere a poluării: „Observ că aveţi extraordinar de multe proiecte şi multe dintre ele sunt referitoare la mediu, la combaterea efectelor climatice şi reducerea poluării. Aradul poate fi considerat din foarte multe puncte de vedere exemplu de bune practici. Discutam cu colegii despre managementul deşeurilor, am constatat că, spre deosebire de foarte multe județe, la Arad se colectează separat deşeurile, ceea ce înseamnă mai puţină poluare, mai puţin disconfort, putem să transformăm deşeurile în materiale folositoare.” Ministrul mediului a fost impresionat de taxiurile electrice din Arad, primele pe care le-a văzut în ţară. De asemenea, a remarcat importanţa fabricii de tramvaie şi a amintit că Guvernul PNL finanţează sistemul de transport prietenos. „Mă bucur că Aradul este unul dintre oraşele care nu are probleme cu calitatea aerului. În ceea ce priveşte mediul, autorităţile înţeleg cât de importantă este sănătatea populaţiei şi îşi fac treaba foarte bine”, a concluzionat acesta.

Ministrul a fost însoţit de senatorul PNL Ioan Cristina şi de deputatul PNL, Glad Varga, unul dintre cei mai activi parlamentari pe problemele de mediu. „A fost o vizită foarte bună. Guvernul PNL este interesat de finanţarea proiectelor care se referă la un mediu curat, indiferent dacă vorbim despre transportul nepoluant, colectarea deşeurilor sau îngrijirea spaţiilor verzi. Ca parlamentar, sunt aproape de efortul autorităţilor locale de a pune în practică aceste demersuri. Îi mulţumim domnului ministru pentru vizită, îl asigur că voi fi unul dintre parlamentarii care lucrează pentru o legislaţie mai bună şi instituţii mai eficiente pentru un mediu curat şi o viaţă sănătoasă”, a declarat Glad Varga.

Comandat de PNL Arad, cod mandatar 11200025

0 Comentarii

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  A fost actualizată lista statelor cu risc epidemiologic ridicat – vezi care sunt țările din zona galbenă
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență a publicat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat, aflate în zona galbenă. 2

  România

  Persoanele vaccinate nu mai stau în carantină, la intrarea în România
  Decizia a fost luată în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență 5

  Local

  Stradă nouă în Micălaca: Iris
  ARAD. Paralelă cu strada Podgoriei şi perpendiculară pe strada Gen. Berthelot – acestea sunt coordonatele viitoarei străzi Iris din cartierul Micălaca. 2

  Local

  Înscrierea gospodăriilor în Registrul Agricol, obligatorie
  Persoanele fizice şi juridice deţinătoare de terenuri, animale sau alte bunuri ce fac obiectul înscrierii în registrul agricol, sunt aşteptate la Primărie. 1

  Local

  Vaccinare cu sincope (și) la Arad
  Zilnic vor fi vaccinați câte 60 de arădeni pe flux de vaccinare, totalul zilei ridicându-se la 420 de persoane imunizate. 2

  Mapamond

  SUA: Alertă de securitate în apropiere de Capitoliu
  Clădirea Capitoliului din Washington a fost închisă luni, din cauza unei alerte de securitate în apropiere, potrivit agenţiei Reuters, care citează martori. 2

  Local

  Digitalizare la Primăria Ineu
  Ineuanii au posibilitatea să plătească taxele și impozitele online, dar și să facă sesizări pe harta digitală a orașului.

  Local

  Sute de misiuni pentru pompierii și jandarmii arădeni
  Primele două săptămâni ale acestui an au însemnat peste 500 de misiuni atât pentru pompieri, cât și pentru jandarmi.

  Local

  Aradul se pregăteşte de valul trei
  ARAD. Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, a convocat toată conducerea sistemului medical din Arad la o şedinţă pe tema valului trei al pandemiei de Covid-19 şi cum va reacţiona Aradul la acest nou val. 12

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.