aradon.ro Web analytics


Poliţista blondă şi masca buclucaşă

De Alin Gherasim
Reactualizat la:

Poliţista blondă şi masca buclucaşă

Reactualizat la:
Scris de Alin Gherasim

Într-un exercițiu de imagine, Inspectoratul de Poliţie Județean Arad a chemat toată presa din judeţ la o acţiune în care, teoretic, trebuia să îi “ardă” pe toţi cei care nu respectau noile prevederi care ne “arestează” în casă între orele 23:00 şi 5:00. În urmărirea “celor mai mari infractori” din Arad, care au curajul să iasă din casă după lăsarea întunericului, poliţiştii au dat de un oltean. Nu vreun infractor, nici măcar vreun boschetar, ci un şofer care plecase cu 5 zile înainte din România spre Germania, cu retur. Omul conducea o autoutilitară de transport vehicule. Plecase în Germania după nişte maşini second-hand, mânat de patronul lui şi de nevoia de a susţine financiar o familie, familia lui. Când el a plecat din ţară, noi, românii, eram în stare de alertă. Dar fără nicio restricție referitoare la deplasare.

Pe drum, pe oltean l-a prins “legea” interdicţiei de circulaţie. Practic, statul spune că oricine iese din casă după ora 23:00 este un infractor. Sub aceste auspicii, olteanul s-a trezit intrat în România, prin județul Arad, din nefericire pentru el. Omul circula prin orașul nostru, în drum spre destinație, în momentul în care a dat de “Poliția blondă”. Și la propriu, și la figurat. O poliţistă blondă din Arad a decis, în faţa camerelor de luat vederi, să îşi “încoarde mușchii” la olteanul trecător. Poliţista a decis să ignore explicațiile șoferului care spunea că, fiind pe drum, nu a avut unde să îşi listeze “declaraţiile de libertate”, dar că şeful lui îi trimite pe loc o adeverinţă pe telefon prin care atestă faptul că sărmanul oltean vrea doar să îşi câștige o pâine. “Gâdilată” de camerele de luat vederi focusate pe ea, poliţista blondă a decis să aplice legea 55/2020. Aşa că a decis să ignore orice declaraţie online, în acest secol 21, şi să îl amendeze cu 2.500 de lei pe olteanul “nărăvaș” care s-a arătat şocat, pe bună dreptate, de atitudinea celor care ne “oferă încredere şi siguranţă”.

Nefiind de acord cu cele constatate de blonda de la IPJ, olteanul a cerut ca, la “Menţiuni”, să i se noteze varianta lui. Poliţista a decis, însă, să scrie altceva. În momentul în care olteanul s-a supărat că este tras în piept chiar de către oamenii legii, a cerut ca în procesul verbal, la “Menţiuni”, să fie scrise cuvintele lui, nu ale blondei de la IPJ.

Ofuscată de această solicitare, poliţista l-a alungat pe şofer, cu tot cu trailer, cu tot cu maşină, şi i-a spus că va primi procesul verbal prin poştă. Olteanul, agitat din fire, îi solicită iar poliţistei să treacă în procesul verbal menţiunile lui, nu ale ei. Ce a făcut blonda de la IPJ în această situație? Îi ia carnetul de conducere şi îl anunţă că i-l suspendă. Olteanul, supărat până la cer şi înapoi, cere îndurare, întrebând care este motivul pentru care a rămas fără permis. În secunda următoare, şoferul este înconjurat de 6-7 oameni ai legii îmbrăcaţi în negru. În final, olteanul se calmează şi îşi acceptă soarta.

Dar cine i-a decis soarta? Blonda de la IPJ. Provocată de camerele de luat vederi şi de aparatele foto, poliţista a decis să abuzeze de funcția ei. Nu doar prin aplicarea amenzii şi suspendarea permisului doar pentru că olteanul a cerut o menţiune pe care i-o permite legea, ci prin modul în care s-a prezentat în fata şoferului. Blonda de la IPJ a decis să se afişeze în faţa camerelor cu o mască “la modă”, nu cu una clasică, în trei pliuri, primită de la locul de muncă ori cumpărată de la farmacie. Nu, poliţista a decis să “plătească tribut” modei, şi nu legii. Dar nu aici stă indignarea noastră, ci în faptul că pe cât era de “fashion” masca ei, pe atât era de inutilizabilă. Tot la câteva secunde, masca îi cădea de pe nas şi de pe gură, lăsând să se “întrezărească” ambele orificii prin care se transmite acest nenorocit de coronavirus.

Timp de 20 de minute, cât i-a luat să îl “ardă” pe oltean, blonda “fashion” de la Poliţie şi-a tras masca pe faţă de cel puţin 20 de ori, în marea majoritate a timpului având-o atât sub nas, cât şi sub gură. Drept urmare, apare un mare semn de întrebare: cât este de corect ca noi, toţi arădenii, să ne “ascundem” sub măşti, când exact cei care trebuie să ne controleze preferă să fie “la modă”, nu utili? Să le pice masca “fashion” de pe nas în timp ce pe noi ne amendează că nu o purtăm corespunzător.

Ne-am cam săturat de Poliţia “la modă” şi am cam vrea o Poliţie care să îşi facă treaba, nu să pozeze în faţa camerelor, cum se întâmplă de ani de zile. Noua conducere, chiar şi interimară, va fi în stare să transforme Poliţia în… Poliţie? Sau ne vom juca, şi pe mai departe, de-a Poliţia? Am prezentat mai sus un caz banal, dar care, în viziunea noastră, defineşte IPJ-ul din Arad, din păcate. Totul, în speranța că IPJ Arad nu va mai face figuraţie, așa cum face de mult prea multă vreme.

alin.gherasim@informmedia.ro

136 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Livius says:

  Daca s-a filmat, de ce nu ati publicat filmarile? Stirea asta face sens cu filmarea de care ati tot vorbit!

  • Dan says:

   Asta daca au curajul…!

   Sau le e frica si lor, ca o sa le suspende Carnetul de …Ziarist… 😉

   Apropo ASTA E ADEVARATA “GRIJA” a autoritatilor pt populatie:
   Nu grija ca s-ar imbolnavi de COVID, ci grija de “a-i ține cu botul pe labe”, sa se stie cine-s Sefii in țara asta, ce naiba…?!

   PS: aud ca ministra (da, stiu ca se zice si la doamne,
   tot “ministru”) Muncii ar fi “pe faras” pt ca SI-A PERMIS sa faca treaba si SA DERANJEZE PUTORILE DIN CLIENTELA POLITICA!
   Cam asa functioneaza lucrurile la noi… Spor la Alegeri…!!!

  • Onoare says:

   INCA UN ARTICOL TENDENTIOS si cu scop instigator la adresa Politiei Romane !! Pai, domnule Gherasim Alin, din articolul maiale reiese clar ca omul nu avea acea declaratie in format electronic , declaratie pe care patronul soferului “care-si castiga painea’ , putea sa i-o trimita INAINTE de a fi controlat , nicidecum DUPA sau IN MOMENTUL CONTROLULUI !! Si mai trebuie sa stiti ,d-le Gherasim Alin , ca soferul putea sa faca o declaratie scrisa de mana care sa contina elementele esentiale ale declaratiei din online, adica chestiuni simple: nume, prenume domiciliu, ruta de deplasare ,MOTIVUL prevazut in formularul oficial, data si semnatura…

   Ati fost prins, cumva ,cu matza in sac si ati fost amendat ,dle Gherasim Alin ,incat sa folositi la adresa Politiei Romane sau a doamnei/d-soarei agent , apelativul jignitor “Politia blonda” ??? fiindca si intr-un articol precedent , de acu vreo 3 zile , dadeati lectii politistilor cum sa aplice legea ??? Si tot asa ,intr-o maniera care sa duca la indignarea cetatenilor…Domnisoara agent de Politie a procedat perfect legal ,iar pentru aceasta merita FELICITARI !

   • Onoare says:

    Erata: “matale” in loc de “maiale”

   • Daci says:

    Onoare? eventual oroare…cum dracu ma sa pui pe proasta aia in drum imbracata in Garcea? daca in fata camerei de luat vederi se comporta asa ce face in rest? sper sa se sesizeaza cineva din MAI si_i da liber,locul ei e pe centura…
    Iar voi prostilor ce stati cu gura cascata,asta e dicatatura ce se intampla acum sub ochii vostri…daca nu va treziti sa-i luati la ranga pe astia ce “va vor binele”,ce a patit olteanul asta o fi floare la ureche…

    • anonim says:

     Daci ! ai putina intelegere fata de pacaliciu asta de ,, onoare ,, blonda respectiva e sotia lui , iar papagalul se simte obligat sa i sara in ajutor indiferent de aberatiile ce i le face fumeia , lui sau altuia !

   • teddy-eddy says:

    Domnule ”Onoare”
    Apelativul ”matale” poate fi adresat unei cunoștințe apropiate sau rudă, deci cineva apropiat, mai în vârstă …
    Unei persoane necunoscute, cu o poziție socio-profesională bine definită, parcă e ”onorabil” să i te adresez cu un alt apelativ, folosind pronumele de politețe.
    Iar în ceea ce privește atitudinea poliției, sunt perfect de acord cu poziția D.lui Gherasim.

    • Onoare says:

     iata cu ce esti de acord, teddy -eddy ! Din cauza unor indivizi cu un mod de gandire ca al tau , nu avem o tara ca afara ! Daca tu esti de acord cu jignirile unui jurnalist la adresa politistilor sau a politiei Romane , uite, eu nu o sa fiu de acord niciodata ! Iata ce comportament de grobian avea si ce violent verbal era soferul amendat si pe care unii il sustineti , la adresa autoritatii:

     https://www.youtube.com/watch?v=E89QpmBaY24

     In plus, a si incalcat legea…

     • teddy-eddy says:

      Greșești mătăluță (văd că suntem prieteni intimi, ne tutuim)
      Nu îl susțin pe șofer ci sunt indignat de comportamentul poliției. Omul acela era după cel puțin 1000 km de condus. Ști ce înseamnă asta? În Germania, sigur nu a fost pe la cluburi, restaurante … a alergat de cheaun. Crezi că a urmărit la radio sau TV comunicatele autorităților române ?
      Adevărat, necunoașterea legii nu te exonerează de nerespectarea ei. Dar parcă cei care aplică legea ar trebui să aibă și un pic de gândire și un pic de empatie.
      Am impresia că ești un tinerel din ăla ras în cap, barba sauvage, aproximativ în uniformă, care bântuie pe la terase, piyyerii, ABC-uri cu filtre de cafea …

     • Onoare says:

      aaaa,daaa?? bravo, teddy-eddy,ma bucur ca ti-ai revenit din ignoranta,uite ca zici bine: “necunoasterea legii nu te absolva de raspundere” ..dar oare e chiar asa?? Patronul cu soferul sau aveau posibilitatea sa comunice telefonic si sa-si informeze angajatul…Tu chiar poti fi atat de ignorant incat sa crezi ca soferul nu a urmarit stirile din Ro?? Dar se vede clar ca are un comportament de cocalar,de delincvent, adica dupa ce ca incalcim legea ,mai esti si obraznic cu politistul !! FOARTE CORECT A PROCEDAT d-soara agent de politie, I-A APLICAT CORECT legea , sa stii..

      Si de ce zici ca esti “indignat de comportamentul Politiei”, ??? fiindca a aplicat CORECT legea ?? asta dovedeste ca si tu esti tot unul care incalca legile,daca aveai cultura respectarii legii, gandeai altfel cu siguranta..dar infractorul tot pe infractor il apara(delincvent, in cazul de fata) !!

     • Onoare says:

      Ia citeste aici,putina gramatica, teddy-eddy, ca sa inveti si tu ceva ,daca tot ai interactionat cu un profesor:

      https://dexonline.ro/definitie/matale

      Trebuie sa-ti si desenez, zi-i ca pentru a te dezmetici pe tine, fac si asta … Faptul ca tu te adresezi unor functii cu dumneavoastra, tine de o anume cutuma birocratica, ceea ce nu exclude calitatea de pronume personal DE POLITETE,forma aIIa sg, a lui “matale” ..Se vede ca ai cam lipsir de la scoala..

      In alta ordine de idei, am convingerea ca politistii l-ar fi iertat pe berbecul ala,daca nu demonstra ca este si prost crescut si obraznic,pe langa ca e si delincvent ! Foloseste-ti neuronul,teddy -eddy ca altfel ti se atrofiaza..

     • Luckhass says:

      Nea Onoare, tanti politista a abuzat de puterea sa. Nu te mai kk pe tine atat ca daca era intelegayoare omul ala nu si iesea din fire. Put si sumplu l a instigat. O atitudine zeflemitoare si necorespunzatoare cu statutul si meseria. Cazul nu era de amenda, sunt circumstante care se iau in calcul, dar politista a fost cap patrat, a vrut ea sa dea ex3mplu… o nesimtita fara creier si fara trasaturi necesare unui politist.

     • Dan says:

      Asculta “domnule onoare”, nu ti-as fi scris dar “filozofiile pretentioase si aberante” pe care le debitezi, ma obliga sa te readuc cu picioarele pe pamânt:

      1. Da, “necunosterea legii nu te absolva de vina!” , dar APLICAREA LEGII TREBUIE sa aiba un CARACTER EDUCATIONAL, NU coercitiv si razbunator!!! Cu atat mai mult in situatiile cand incalcarea legii NU GENEREAZA UN PERICOL IMEDIAT !

      2. Ce ti se pare MAI PERICULOS SI O MAI FLAGRANTA INCALCARE A LEGII, faptul ca omul nu avea o “nenorocita de hârtie birocratică” (pt. a cărei utilitate, inca nu exista o demonstratie pertinenta !), în timp ce, MODUL TOTAL NECORESPUNZATOR DE PURTARE A MĂȘTII de d-soara polițista, chiar REPREZINTĂ O ABATERE GRAVA, cu POSIBILE CONSECINȚE PERICULOASE (daca politista era un purtator asimptomatic de Covid).

      Deci, ca sa IMPUI APLICAREA LEGII, trebuie sa fi tu insuti UN EXEMPLU DE CORECTITUDINE si abia apoi poti s-o ceri si celorlalti…!
      Clar…?

     • luiLuckhass says:

      Sa stii luckhass, ca si aplicarea sanctiunii are tot CARACTER EDUCATIONAL, cu atat mai mult cu cat soferul pe care il sustii a devenit si obraznic si violent verbal cu politistii.. pericolul vine din insusi faptul INCALCARII legii sau reglementarii in vigoare; rostul unei reglementari este tocmai acela de a preveni crearea sau raspandirea unui pericol public, asa cum in speta, soferul a facut !

      Ce faci tu? De fapt, incurajezi INCALCAREA legilor ,iar cu indivizi cu o gandire ca a ta , NICIODATA nu vom fi o tara respecatata intre altii.. REGULA, BAIETE, RESPECTA REGULA ! Politista a procedat FOARTE CORECT , ca l-a amendat si l-a lasat fara permis, avand in vedere si atitudinea FOARTE OBRAZNICA a soferului… NU se face asa ceva !!De aici, rezulta pericolul public pe care tu nu il vezi sau nu-l percepi !

    • Onoare says:

     ..iar inainte de a-ti permite sa dai lectii de exprimare cuiva(lectii care nu valoreaza doi bani), ar trebui sa-ti educi atitudinea civica si sa sustii legalitatea si pe cei care o apara, nicidecum pe cei care o incalca si mai sunt si badarani pe deasupra ! Din pacate ,constat ca sunt multi ca tine, indivizi care nu judeca normal…si uite asa se explica de ce suntem printre codasii Europei..calitatea umana e problema la noi la romani, prea multi care nu stiu sa gandeasca,prea multi cocalari! Cine se aseamana se aduna, teddy-eddy,iar tu, tocmai ne demonstrasi ca esti de partea putreda…

     • Onoare says:

      …in plus, cuvantul “matale” este un pronume personal DE POLITETE (studiaza gramatica lb romane)…dar cand “valorile” pe care le promovezi sunt in sensul apararii celor care incalca legea si au ,in plus, o conduita necivilizata in raport cu autoritatile, cum pot sa ma astept la tine sa cunosti macar notiuni elementare de gramatica a lb romane ??

     • teddy-eddy says:

      Nu are rost sămai discut, nu an cu cine.
      Dacă ”matale” este un pronume de politețe, spune sincer, te adresezi directorului/patronului folosindu-l?
      Dacă ai ocazia să te adresezi unui funcționar public de orice rang, tot matale îi spus?
      Primarului … Președintelui ?
      Am văzut la TV ceva ce mi-a plăcut. Un polițist pe stradă oprește un tip fără mască, îi spune ce e de spus … îi dă o mască și la despărțire … nu este pe stradă să dea amenzi ci să îndrepte lucrurile.
      Parcă incidentul este ambiguu, fiecare are partea sa de vină. Dar oare de ce e nevoie de vreo 6-7 polițiști la o astfel de acțiune ??? Mai gândește un pic.

     • teddy-eddy says:

      Ești bătut în cap, nu înțelegi ce se întâmlă astăzi aici.
      Bănui că ești un puțoi sau un senil. Să te ierte Dumnezeu. Așa prostii ca cele le-ai debitat aici încă nu mi-au fost dat să aud în zecile de ani pe care le-am petrecut pe Pământul acesta.
      Apropo, sunt educat, am terminat Liceul și Facultatea cu mult timp înainte de trecerea la analfabetism, am făcut CEVA în viața aceasta. Las în urmă ceea ce pretind bătrânii noștrii, un fiu, o casă și un pom.
      Ești atât de penibil încât, te rog din suflet, nu-ți mai obosi inteligența să mai scrii ceva.
      Tot nu mi-ai spus cum te adresezi unui necunoscut sau unui superior ție, cu matale (eventual tălică), sau cu Dumneavoastră. Asta așa, să vedem câtă minte ai.
      ZBOGOM !

     • anonim says:

      Onoare ! esti prost exact ca si Garcea ! tu vorbesti de respectarea legii ??? mai papagalule care esti tu de politist tampit !!!!! in ce baza a legii tampita ta de colega ia retinut permisul acelui sofer ???????? ca tampita nu a vrut sa treaca in procesul verbal mentiunile ce le avea soferul ??? nici nu ma mira faptul ca legea e respectata cum e respectata in RO . tampiti imbracati de stat care interpreteaza legea dupa cum ii taie capul …. fac pariu pe orice ca daca respectivul sofer era ceva chestor din cadrul M.I. tampita aia de blonda sau chiar tu , il pupati in cur si ii si spalati masina , vai de soarta ta de retardat , in loc sa taci si sa recunosti , macar pt tine , ca sa facut abuz de putere , sari ca proasta in pwla comentand ca prostul …. mai panarama !!! nu cumva blonda aia e fumeia ta ??? doar asa pot sa mi explic inversunarea cu care ii iei apararea , Felicitari dl Gherasim pt articol ! in sfarsit incepe si presa sa realizeze si sa descrie aberatiile ce se intampla datorita acestor restrictii absurde

     • Onoare says:

      teddy-eggy, zici tu ca esti educat?? Nu se vede absolut deloc; ti-ai epuizat teoria , ai ajuns la borhot si incepi sa jignesti ! Ai facut o casa , un fiu si ai plantat un pom??? DEGEABA, fiindca bibilica iti joaca feste..Sa stii ca la fiu te-ai folosit de madular, la pom de maini, dar CREIERUL nu poti demonstra ca-l folosesti…Voi creti tara ca afara ,dar sa incalcati legea cum va convine..Si stii de ce ?? Atat tu cat si atrofiatul cerebelos-postacul “anonim” , asa ati fost invatati:PROST !!!
      Crezi ca soferul isi permitea, dupa ce a primit amenda , sa fie obraznic si violent verbal cu Politia din , sa zicem, Ungaria sau Germania, sau Italia, Anglia sau de oriunde in Europa ??? NEVER…Dar aici asa v-ati invatat, “las ca merge cu vrajeala cu gaboru” , asa ganditi…

      Pai, haide, teddy-eddy sa facem in felul urmator: ia-i de mana pe sclerozatul mintal- “anonim” ,pe “dan” , si faceti o cerere Politiei, spuneti-le acolo, ca aveti pretentia ca , atunci cand sunt necesare masuri, sa va intrebe pe voi postacii cum sa procedeze, astfel incat sa fiti si voi multumiti si sa nu va mai dati cu tartitza de pamant ca nu va convine..E bine asa ??? Ia-i ,teddy-eddy cu tine si bagati si un #rezist in fata institutiei ca sa fiti mai convingatori…pai nu ?? Daca asa trebuie sa ajungem ,ca niste neispraviti care , in viata lor nu ar fi luat vreodata examenele sa intre in Politie,sa decida sau sa dicteze, haide mergeti cu jalba !

     • teddy-eddy says:

      Ei, acum ți-ai arătat inteligența, educația și cultura. Chiar ești lipsit de cel mai elementar bunsimț.
      Apropo, tot nu mi-ai spus dacă folosești tot cu mătăluță te adresezi oamenilor aflai ceva mai sus pe scara ierarhică decât tine.
      Acum zbogom, ies din troaca ta să nu mă mănânci.

     • anonim says:

      Mai orbete care esti tu orbete !!! tu citesti si vad ca nu stii ce citesti !!!…. matale e modul de exprimare la adresa unei persoane care iti este apopiate , familiala , prietene , cunostiinta etc…. nu te exprimi cu ,, matale ,, la adresa unei persoane pe care nu o cunosti , si mai si afirmi ca prostu ca o faci din respect …bolovane care esti tu bolovan tampit ….cand te cheama comandantul la el , tot asa te exprimi ? ….auzi la tampitul , profesor !!!😂😂😂 cum dracu de ajung politisti tot astia cu 4 clase ?

     • Onoare says:

      vedem cum doi jalnici, teddy-eddy si cacareaza anonim ,in loc de argumente , vin cu jigniri ! Nu pot sa cobor niciodata la nivelul de troaca de porci la care se afla aceste creaturi porcoase ! provocati o scarba de cel mai josnic grad..In timp ce eu am venit cu argumente bazate pe lege ,voi , in micimea voastra de caracter ati inceput sa jigniti, din spatele calculatorului; sunteti demni de toata scarba..

      In ceea ce priveste pe cacareaza anonim, il stim cu totii: injura si jigneste pe toata lumea stiindu-se la adapostul anonimatului, fiindca in fapt, e o “fumeie”(reproduc dupa acest cocalar) in pantaloni, esti gol pe dinlauntru de substanta si plin de coprocultura parazitogena! mi-e mila de tine, antisocialule, pacat ca aradon iti permite sa postezi asa mizerii,dar , se vede ca asta face parte din politica firmei..non comment; intr-o tara civilizata astfel de specimene gretoase nu aveau ce cauta sa posteze !

   • jack says:

    scuza ma politia se defaimeaza singura prin felul interlop prin care functioneaza!militienii nu au salopeta de interventie isi cumpara pantaloni slim nu au bocanci de interventie fiecare poart ce vrea mai nou toti militienii sunt cu capul gol arata ca niste bombardieri manelisti!ati vazut cum arata un politist maghiar?bocanci salopeta cu buzunare laterale nu slim si sapca sau caciula de iarna sunt toti imbracati la fel si arata a politisti!ai nostri sunt zici ca de la dru,uri si poduri sau spatii verzi!

   • BAGABONTU says:

    Bai, dar prost mai esti! Ca si preventie, prostanaca blonda trebuia sa-i ofere hartie de scris soferului,pentru ca sa-si completeze declaratia de mana…..nu a facxut-o, deci tendentios a urmarit DOAR sanctionarea soferului! In alte vremuri, blonda era decorata ca a demascat un dusman al boborului!

   • patriotul says:

    Articolul reflecta exact filmul evenimentului dat pe un post TV,incare blonda face ,,Dreptate “in timp ce adevaratii infractori se plimba si rad de politie.Asa ca nu este defaimare este adevarul care doare.

   • Miki says:

    Ești un garcea prost ca ea.

   • Eugen says:

    Dumneavoastră ați văzut filmarea? Vă sugerez să scrieți în cunoștință de cauza. Eu am crezut că l-au prins pe Oswald când am văzut o așa desfășurare de forțe. Sincer, eu ca cetățean mă simt hăituit. Infractorii jefuiesc bănci bănci ziua în amiaza mare vis a vis de sediul poliției, despre vânzărilor de țigări și altele ce să mai zicem și noi ne arătăm mușchii… Sunt pentru respectarea legilor de xatre toți cetățenii, Dar, dacă omul legii prin purtarea necorespunzătoare a măști de protecție l-a infectat pe acest cetățean, cum plătește? Ce este mai grav să nu ai declarație sau să porți incorect masca. Părerea mea este că am asistat la un circ ieftin, care din păcate reflectă starea societății.

   • anonim says:

    Bravo dl Onoare, ai spus un mare adevar. Ziaristii folosesc publicatiile unde sunt angajati sa isi rezolve antipatiile si conflictele.
    Intreb, de ce toti oltenii se inghesuie sa isi treaca noaptea porcarelele ce le duc incoace si incolo peste granite si cand sunt intrebati de sanatate fac circ, in special cand sunt prinsi ca nu respecta legile?asta e o trasatura genetica a celor din sudul tarii de la vladica la opinca, in special la cocalarii lor ajunsi politicieni?

   • Garcea says:

    Onoare tu ai blondo ? :)))

  • Unu says:

   Filmarea este pe site la tv arad. Este o vorba din bătrâni. Dai prostului putere să vezi ce face cu ea. Exemplu tipic.

  • patriotul says:

   D-le Livius sa dat filmarea la tv,dar nu ati vazut-o.

  • Doriangrey says:

   E plin facebookul de filmarea militienei, dar tu nu ai ochi.

  • C.D. says:

   Pe pagina de Facebook TV Arad există filmarea dacă între timp nu au șters-o

 2. Up says:

  Postati filmarea si numele blondinei sa fie vedeta “fashion” pana la capat .
  Poate asa se mai lecuieste de excesul de zel…..

 3. Joni says:

  Blonda( legea) va primi un avertisment sau cel mult o mustrare scrisa, ideea e ca sa facut de cacao in fata tuturor

  • coman sava says:

   PROASTA BLONDĂ, mai lucrează în poliție sau a fost deja propusă la ministerul de interne din partea — PNL arad falkă SRL–????????

 4. ion says:

  Sunt curios care e reactia IPJ-ului fata de cele intamplate?

  • west-side says:

   Blonda.. A aplicat legea!
   Olteanul.. Dacă a fost în tranzit ce cauta în oraș..
   Avem centură..
   Dacă pe CMR avea încărcare /descărcare în Arad atunci era ok
   Dak nu.. Nu avea ce cauta în oraș.
   Legea este lege pt toți.
   Dar trebuie sa ști sa o aplici

   • Anita says:

    Avea si CMR, dar “doamna” nu a fost interesata🙂

   • caracatița says:

    Căuta un prost și un dobitoc ca tine și ca blonda.

    • west-side says:

     Care este problema ta?
     Trebuia să încarce de la tine un Opel Astra din 2001 cu 120.000 km? 🤣
     Legea spune clar..
     După ora 23 doar cu declarație..
     OK. El a venit din Germania..
     NU. Are.. Nu a știut etc..
     Are CMR.. Bun..
     Ai încărcare in Arad (municipiu)… Nu. Spune el..
     OK. Atunci înseamnă k te plimbi fără declarație.. Amendă!
     Ce vreți fraților mai clar de atât?

   • Hitler says:

    De cand nu ai voie sa intrii in oras cu 3,5 tone

 5. Meme stoica says:

  Arda va’ focu pe toti care abuzati si va bateti joc de oameni si familii in perioada asta grea pt toata lumea!!! Asa sa va ajute Dumnezeu de gunoaie ordinare ce sunteti!!! Ati prins aripi nenorocitilor si abuzati de lume!!! Nu sunteti in stare de nimic numa sa gasiti motive sa dati amenzi!!!

 6. teddy-eddy says:

  Faceți un test
  Trimiteți filmarea la câteva televiziuni,… și mai așa … și mai așa.
  Pe de o parte veți primi o bilă albă de la colegii Dvs din massmedia ”văzutâ”, pe de altă parte vom vedea și noi, amărâții, care dintre canale are curaj .

 7. Gigi says:

  Ar putea omul sa faca o plangere pt. abuz .Este ac si pt. cojocul unor militieni care se cred Rambo

 8. Marius Sorin says:

  E o mare inepție să spui că “statul spune că oricine iese din casă după ora 23:00 este un infractor”, denotă ori necunoașterea prevederilor legale, ori interpretarea lor inexacta, ori avânt jurnalistic, ori…
  Evident că polițiștii care aplică normele trebuie instruiți în spiritul normelor și nu neapărat în litera lor, în a soluționa astfel de încurcături, în a exercita autoritatea legală, fără a da dovadă de authoritarianism. 🤦‍♂️

 9. Vecinu says:

  Extraordinar articol, felicitari…eu tocmai am venit din Honolulu si nu stiu nimic despre legile din romania. Pot sa imi fac de cap?
  M-ai taio dao …

 10. Livius says:

  https://www.youtube.com/watch?v=E89QpmBaY24
  Aici se gaseste parte din inregistrare.
  Revoltator!
  Politista ar trebui concediata pentru atitudinea ei sfidatoare si aroganta!

 11. Lolita says:

  Un articol sexist si de 2 bani. Cine aproba publicarea unor astfel de “perle”???
  Daca vrei sa scrii pe subiectul abuzurilor politiei intre 23:00 si 05:00, fa dle un studiu de caz, in care sa fie intervievati toti cei implicati, atat cetateniii cat si politia, ca sa vedem punctul de vedere al fiecaruia, si propune solutii. Fii constructiv, nu sexist si emotionant de emotionat. Asta bineinteles dupa ce ai facut cursul de jurnalism 101. Dar asta e munca, si s-ar putea sa te apuce ora 23:00 pe afara si…

 12. Clone says:

  Afara din politie cu ea. Au ajuns sa isi bata joc de oricine. Cum reusesc astfel de specimene sa ajunga in politie? Sa fie si ea amendata pentru purtartea mastii necorespunzator. Si ala de la milita locala s-a trezit si el sa comenteze. Pai dupa ce il disperi pe bietul om care isi vede efectiv de drumul lui, te trezesti tu mare judecator sa faci pe viteazul dupa ce il termini pe om. Uitati-va la filmare de pe youtubd. Tv Arad

 13. Alex says:

  O vai, sarmanu de el. Chiar mi-e mila. Imi dau lacrimile.
  In lege scrie: “este interzisă circulația persoanelor în intervalul orar 23,00 – 05,00, cu câteva excepții”
  Una din ele este: “deplasări în afara localității a persoanelor care sunt în tranzit”

  “Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere”

  Sa fim seriosi, de 5 zile de cand e plecat “patronul” nu a putut sa trimita adeverinta pe whatsapp? i-a fost leme?

  • NICU says:

   ALEX UNDE VREI SA SE CAZEZE ? LA TINE ACASA? DA, SA SE CAZEZE IN MASINA CA E ROMAN IAR ROMANII INGHIT TOATE PROSTIILE AUTORITATILOR!

   • piedone says:

    sa doarna in plm in masina in parcare. asa cum fac mii de soferi de tir in weekend in toata Europa.

    • NICU says:

     Dar de ce sa doarma in masina, omul are casa unde poate dormi, familie care il asteapta sa le duca bani , ca sa poata traii , sau te oferi tu voluntar sa ii susti familia?(e o intrebare retorica) statul nu ii da nici un leu , chiar daca e pandemie, statul te f.u.t.e daca poate .Deabia astept “sa se taie” in bugetari , e un lucru bun si pandemia aceasta.

  • mike says:

   o lege simpla nu poate ingradii drepturile i libertatile cetatenesti!doar o lege organica votata de tot parlamentul poate hotara asta e contrar constitutiei aceasta lege !

  • Misu says:

   avea adeverinta pe telefon dar Garcea nu a vrut sa o vada…ce dracu ii asa greu de inteles?

   • Alex says:

    Nu zau? A zis omu clar in filmare, la inceput, ca isi suna sefu sa trimita adeverinta. deci nu o avea nici la el si nici pe telefon.

 14. Alex says:

  Vai ce articol interesant de mult n-am mai citit asa ceva m-ati inpresionat pana la lacrimi,absolut mirobolant

 15. NICU says:

  Acum aveti puterile sporite BATA-VA DUMNEZEU DE GABORI , DACA ACEST STAT ROMAN PRIN REPREZENTANTII SAI DOREAU BINELE CETATENILOR SAI , DE CE NU AU FACUT AUTOSTRAZI? DE CE NU AU FACUT SPITALE? DE CE NU AU FACUT INFRASTRUCTURA RUTIERA? DE CE NU REASFALTEAZA SOSELELE??? DE CE NU AU FACUT NIMIC PENTRU CETATENII SAI IN 30 DE ANI??? DE CE NU AU FACUT… AM VAZUT O FRANTURA DE STIRI LA TV DAR AM CREZUT CA E UNDEVA IN BUCURESTI SAU ORIUNDE IN TARA DAR NU IN ARAD ,ACEASTA MAIMUTZA BLONDA FACE DE RAS ARADUL !

 16. Pff says:

  Problema domnilor nu e aici la cei ce stau in stradă e la cei de sus ce dau sarcini să iasă în stradă să de-a cat mai multe amenzi e ca și pe vremea de mult apusa tre sa îți faci norma altfel ești pedepsit de superiori .
  Nu vreau sa ii caut scuze blondei pentru că și ea putea sa gestioneze momentul in fapt .
  Așa că dragilor in tara asta cetățeanul tre sa fie pedepsit pentru ori ce acțiune pentru ca să se știe cine e șefu in tara asta unde mai pui că dacă ne gândim că avem o conducere liberală=securista sa întors lumea cu susul în jos iar seniori liberali se zbuciuma în mormânt la ce a ajuns partidul liberal in ziua de azi.
  In rest No coment!

 17. Robert says:

  Seful lui ar fi trebuit sa ii trimita adeverinta pe telefon in momentul in care a aflat ca este necesara aceasta.

  Asa oricine cand este oprit de politie, daca nu are declaratie, isi scrie una repede pe telefon si o prezinta.

 18. mirat says:

  Haoleo,da ce figura de speriat are olteanu ce se afla in tranzit….neregulat !!

 19. aradean says:

  daca nu ai asigrarea in format electronic primesti amenda!
  daca nu ai declaratie in format electronic primesti amenda!
  daca esti needucat ca si “muncitorul” sofer ramai si fara permis.
  crezi ca in Europa facea el asa figuri in fata politiei?
  Felicitari politistei blonde asa cum o numiti. oricum are mai mult curaj si demnitate ca unii barbate dn politie!!!!

 20. expertul says:

  cu asa atitudine eu zic ca o cauta olteanu.
  daca se purta normal, fara super aroganta aia super enervanta
  probabil scapa cu un avertisment verbal.
  dar el se ia in gura cu politista.
  se vede clar cum cauta sa o enerveze. si ea ramane calma.
  ca el asa stie: ca in romania muschii lui e sefu.
  si filmeaza el si o intrerupe din vorba.
  chiar o cauta cu lumanarea.
  politista ar fi inteles situatia. dar ai cu cine te intelege?
  articol tendentios.
  imi pare bine ca politista si-a facut meseria.

  • anonim says:

   Expertul, ce sa asteptam de la un oltean, afara de aroganta, nesimtire, lipsa de respect pentru lege, ordine, curatenie, disciplina ? Sudistii au ramas la stadiul de salbaticiuni ce incalca orice pentru un ban gaurit.

 21. Bogdana says:

  O singură precizare: șoferul nu avea declarația în forma electronic pentru a o putea arăta polițistei. El a spus foarte clar că o va cere acum șefului pe whatsapp. În mod normal, șeful și șoferul trebuiau să se îngrijească să îi trimită încă de la intrarea în țară declarația necesară. Dacă polițista ar fi acceptat să aștepte să i se trimită o declarație, înseamnă ca așa ar trebui să facă toți cei care sunt surprinși că nu au declarația completată, ceea ce nu este legal. După părerea mea, editorialul pornește și se bazează pe ceva deloc solid.

 22. Marius says:

  Sper că blonda o să primească amenda pentru nepurtarea corectă a mastii de protectie. Era cu nasul descoperit. Filmarea se găsește pe pagina de Facebook a tv Arad. Șoferul avea CMR care in orice altă țară era de ajuns ca să se avada că e la locul de muncă nu la plimbare.
  Dă-i prostului putere să vezi ce-i poate capul.
  A mai și chemat televiziune ca să ne arate cât de robocop e ea. Prostl nu-i prost destul până nu-i și fudul.
  Sper ca pe lângă amenda pentru nepurtarea măștii să i se facă si plangere pentru abuz

 23. Adi says:

  Foarte bun articolul!! Bravo!!!! Rusine Politia Romana!!!

 24. BOLESLAW says:

  Idioata asta trebuie imediat data afara!

 25. absolut says:

  fă tu aşa mişto in germania când eşti oprit.
  să vezi cum termini seara in secţia de poliţie.
  sau să zic de america?
  unde îţi strâgeai dinţii de pe jos şi apoi vorbe-ai.

  • anonim says:

   Acolo nu ai nevoie sa iti iesi din fire , acolo politistul nu interpreteaza legea dupa bunul lui plac cum a facut proasta asta , in baza carei legi ia retinut permisul de conducere ??? doar sa para ea interesanta pe sticla ??? acel om isi castiga painea cu acel permis de conducere …. daca avea abateri in trafic care necesita suspendarea permisului , da ! atunci ii dadeam perfecta dreptate tutei in uniforma , insa ametita aia a abuzat in mod grosolan , asa dupa cum ii si caracterul ei . Bravo presei ! felicitari dl Gherasim !

   • Elina says:

    pe baza OUG 195/2002 i-a retinut permisul de conducere, ca tot te arati asa interogativ !!! Fiecare politist ,ca este din America sau Ro, aplica legea ! A respectat legea soferul sau nu??? a avut declaratia sau nu??? raspunde !! Ai gresit , ai platit, ce mai atata teoriue a chibritului…Respecta legea si nu vei fi amendat…Alta intrebare ,mai ai????

 26. Adrian says:

  Un articol mizerabil. Construit in asa fel incat sa incrimineze maxim actiunea politistei. Daca si asta e presa. A fost ultima oara cand am mai intrat pe faia asta mizerabila.

 27. Ion says:

  Un articol de cacao. Deci, dacă nu cunoști prevederile legale, nu ai de ce să le respecți. Adică legi pentru fraieri și legi pentru șmecheri. Nu era singurul cetățean afectat de pandemie, care trebuia să-și câștige existența. Trist că mulți comentatori țin partea infractorului. Și, probabil, în alte situații țipă că poliția nu-și face treaba. Adică să se dea amenzi, dar să înceapă cu alții. Simpatizanților olteanului, vă urez să încercați să vă comportați așa cu polițiștii din altă țară, dacă se poate occidentală.

  • Tuluz-Lotrec says:

   Dar tu crezi ca politistii dintr-o tara civilizata se comporta in acest fel cu persoanele pe care le opresc in trafic? Intreb si eu pentru un prieten

  • NICU says:

   DE CACAO ESTI TU!!! PENTRU CA INGHITI TOT CACA-UA AUTORITATILOR, DA POLITIA NU ISI FACE TREABA , AU IESIT ACUM PE PANDEMIE SA PLIMBE URSUL , CA SA AVEM NOI IMPRESIA CA ISI FAC TREABA!

 28. tacora says:

  Nu am înțeles cum poate fi reținut permisul de conducere de către o toantă fără să aibă pregătire în domeniul circulației.

 29. Tuluz-Lotrec says:

  Tanti cea blonda cu chipiu si masca a abuzat de functia dansei, actionand ca o persoana razbunatoare si obtuza, nu ca un ofiter al legii. Asemenea personaje nu au ce cauta in politie. Faptul ca totusi sunt acolo, arata nivelul la care este politia romana, impreuna cu cea locala. Halal…

 30. NICU says:

  Mi-am facut timp si am vizionat stirea , IN PRIMUL RAND VACA DE POLITISTA ARE O CARPA LA EA PE FATA SUB DENUMIREA DE MASCA DE PROTECTIE , ea pentru faptul ca purta o masca neconforma in timpul serviciului nu ar putea fi sanctionata ?IN AL DOILEA RAND DE CE NU A VRUT SA SCRIE VACA MENTIUNILE SOFERULUI PE PV? Practic aceasta a fost cireasa de pe tort , a durut-o mana sa scrie , instanta hotareste daca se admite sau nu . Domnule Gherasim bine ai facut ca ai publicat acest articol , sa vada lumea ce politisti cu apucaturi de boschetari avem in politia romana.

 31. Annamunchen says:

  Știrea cu video este pe tv arad și sa relatat aseară pe tv arad

 32. Annamunchen says:

  Vedeți de accea numai doresc să locuiesc în Arad din cauza autorităților de c…t și mentalitatea oamenilor

 33. Alexandru says:

  Sa se mulțumesca domnu oltean ca nu a fost băgat la carantina.. 1 la mana, 2 la mana la momentul pornirii platformei, a mașinii fără a primi indicație de la organul de politie de a se pune în mișcare., trebuia dat frumos jos pus catusele.. Si dus la secția de politie pt nerespectarea dispozițiilor date de organul de politie.. Dacă era în state (SUA) era între 4 scânduri cu glont ca se considera încercare de fuga… Asa ca ciocu mic celor ce dați din gura și dați cu pietre in miliție ca se putea și mai rău… Asa ca joc de glezne.. Ca se putea mai rau….

 34. Klaus says:

  Ar trebui sancționată mie mi se pare un abuz de putere!

 35. Crețu Emil says:

  Ginditi-va că poate va veni o zi ,cînd polițiștii nu vor mai fi așteptați cu miinile in buzunar!!!

 36. Luca Suciu says:

  Alin Gherasim, ai scris un articol de tot căcatul bazându-te pe o filmare care începe la un anumit timp după ce acest individ a fost oprit în trafic. Nu ai probe cum a început discuția. Fiind probabil în asentimentul acestui individ, nici tu nefiind de acord cu anumite reguli și restricții impuse de autorități, te-ai gândit să scrii și tu ceva la ziar. Ei ,, ai dat cu bâta-n baltă ” . Înainte de a scrie aceste păreri personale , ai citit prevederile legale în vigoare? Îți place comportamentul acestui individ? Te-ai legat de masca politistei, dar nu ai scris nimic despre faptul că ,, victima” nu purta masca…Sper sa fie sancționat și pentru această contravenție. Cât despre tine, lasa-te de jurnalism. Nu-i de tine.

  • Nume says:

   Victima era în mașină. Nu ești obligat să porti mască dacă ești în mașină. De fapt nu există lege care să te oblige să porti masca în spațiul public deschis.

   • ptNume says:

    Nu exista lege ,dar exista reglementare -o decizie a autoritatii in domeniu…exista in codul penal infractiunea de Zadarnicire a combaterii bolilor …Chiar daca era in masina ,soferul, totusi ,interactiunea sa era una directa cu alte persoane-politistii,or tocmai acesta este rationamentul purtarii mastii, de a preveni contaminarea cu saliva a altor persoane…Foarte subtirel gandesti !

 37. NoName says:

  Mă uitam la filmuleț.Când s-a ajuns la mașina de pe platformă , Rexi a început să latre. Mereu se agită când simte droguri

 38. Beny says:

  Văd din comentarii că domnul ”onoare” luptă la baionetă să spele onoarea polițistei, posibil soție, cum spunea cineva. Vreau să-l întreb pe domnul Onoare două lucruri:
  1. Dacă acel cetățean nu avea acea nenorocită de hârtie asupra lui, pe motivul că venea de unde venea, oare nu era mai corect ca doamna polițistă să-i aplice un avertisment ? Și avertismentul face parte tot din categoria sancțiunilor contravenționale.
  2. Dacă contravenientul a solicitat înscrierea la rubrica ”Mențiuni” a motivelor pentru care nu avea acea declarație asupra lui, oare doamna polițistă blondă nu era obligată de lege să o facă ? Pentru că dacă a refuzat acest lucru, dacă a refuzat consemnarea cuvânt cu cuvânt a contravenientului în procesul verbal este bună și pasibilă de un dosar penal pentru abuz în serviciu, iar omul ar fi chiar prost să nu o acționeze în instanță. Și numai pentru a o plimba puțin pe doamna polițist pe la tribunal și curtea de apel.
  3. Dacă doamnei polițiste blonde, pe lângă faptul că nu purta o mască adecvată, mască chirurgicală ci o mască fashion, probabil o cârpă ordinară de care este plin internetul dar fără nici un fel de valoare în protecția împotriva Covid19, care îi mai și cădea de pe nas și de pe gură, nu s-a gândit sau nu a rugat un coleg să-i aplice și domniei sale o sancțiune contravențională ? Pentru că era pasibilă de asta în condițiile în care chiar dacă porți mască nu o porți așa cum trebuie.
  Și încă un aspect deloc de neglijat – păi dacă, așa cum scrie în articol, acea mască i-a căzut de cel puțin 20 de ori de pe nas și de pe gură și distinsa polițistă blondă și-a ridicat-o tot de atâtea ori, întrebarea este – ridicând masca de atâtea ori, repetat, cu degetele în mod sigur a atins acea mască îmbibată de respirație, poate de tuse, poate de strănut sau poate de muci. Ei, doamna plițistă blondă, cu aceleași degetuțe a atins foarte probabil instrumentul de scris cu care l-a pus pe cetțean să semneze, foaia de hârtie ce constituia procesul verbal, documentele de identitate și ale mașinii omului. Ce înseamnă asta ? Dacă doamna polițistă blondă este un purtător asimptomatic de Covid19 l-a transmis în mod sigur șia celui cetățean. Nu aș crede că aea testul făcut cu 1-2 zile înainte, dacă cumva sare domnul ”onoare” să-i apere reputația.
  Așadar, spectacol gratuit, șicanare, abuz în serviciu. Nu cred că este normal să se întâmple așa ceva.
  Eu sunt adeptul respectării legii și eu chiar o respect. Sunt de acord cu aplicarea de sancțiuni dure celor care nu respectă legea și mai ales celor care vădit nu respectă legea, nu unui amărât ca cetățeanul în cauză. Nu pot fi și nu voi fi niciodată adeptul unor abuzuri făcute de oamenii în uniformă, indiferent că e doamnă blondă sau mascat în negru. Sunteți în uniformă, păi atunc fiți voi un exemplu de comportament pentru ceilalți.

  • Onoare says:

   Chiar daca mai scrii zece foiletoane,tot nu intelegi, desi ti-am explicat cat se poate de amanuntit mai sus:fapta constituie contraventie care se sanctioneaza cu amenda,iar politista a aplicat legea; in plus, soferul a avut un comportament verbal violent si lisit de bun simt , punct ! In rest , ce scrii tu si altii in opinie cu tine, e gargara ieftina!

 39. anonim says:

  Plin de politisti la comentarii 😂😂😂 insa ce e tragic ca toti acesti comentatori imbracati de stat , considera ca ametita din articol nu a facut decat sa aplice legea !!! …. clar ca neuronul blondei sa blocat in momentul in care sa vazut in fatza camerelor de filmare si a unei situatii pe care nu a stiut sa o gestioneze , ametita sa vazut direct vedeta TV si ce si a spus , hai sa ma dau in barci !…. toti acesti ametiti care ii luati partea acestei aeriene , vreau sa intreb ! in baza carei legi ia retinut permisul de conducere acestui sofer ??? si sa nu va aud latrand cum ca soferul a fost obraznic sau alte vomitaturi aberante , se vede clar pe filmare ca soferul si a iesit din sarite dupa ce pupaza aia ia retinut permisul , in ce baza a facut asta ???

  • Anonim ca.tine says:

   În baza legii, citește, dacă nu știi, sunt si desene

   • anonim says:

    mai istetule !!! da aici legea cu nr articol aliniat etc. nu mai fa pe inteligentul ca se vede clar ca esti pe langa problema !!!

  • Lukas says:

   Plin de anonimi pe aici, vă este rușine cu numele vostru? Bine că nu v-au cerut și poza de profil. Hrrrr , plin de infractori….

   • anonim says:

    Lukas !!! infractiune a facut tactu in momentul cand beat fiind a violato pe alcoolista de ma ta !!! mai cacatule , ai stat tu la curul nostru sa vezi daca am incalcat legea sau nu ??? gandire de om al cavernelor ajuns sa l imbrace statul si cu aere de mare scula , de altfel dupa cum gandesti , esti cu adevarat o sula , chiar daca bleaga , tot sula te numesti !!!

 40. anonim says:

  Acolo nu ai nevoie sa iti iesi din fire , acolo politistul nu interpreteaza legea dupa bunul lui plac cum a facut proasta asta , in baza carei legi ia retinut permisul de conducere ??? doar sa para ea interesanta pe sticla ??? acel om isi castiga painea cu acel permis de conducere …. daca avea abateri in trafic care necesita suspendarea permisului , da ! atunci ii dadeam perfecta dreptate tutei in uniforma , insa ametita aia a abuzat in mod grosolan , asa dupa cum ii si caracterul ei . Bravo presei ! felicitari dl Gherasim !

  • Un aradean says:

   Toti cei care comentati antipolitista, sunteti niste borfasi , infractori in devenire.Politia trebuie sa aiba autoritate, legea este ptr toti, iar daca intalneste derbedei, borfasi si delincventi ca voi (antilege) trebuie sa ii penalizeze fara mila. BRAVO POLITISTEI si CAT MAI MULTI POLITISTI SA O IA CA EXEMPLU DE FERMITATE.Asa se pune ordine intr-o lume a derbedeilor (ca voi comentatorilor antilege)

   • anonim says:

    @ Un aradean ! infractor , borfas e cel care te a proiectat atat de prost si ce a care te a fatat atat de retard , clar ? iar urmasii tai au toate sansele sa ti calce pe urma , asa ca mai bine abtinete sa te inmultesti …..mai cacatule !!! de ce pwla mea politia nu amendeaza nici macar un boschetar ? se trezeste sa se ia de macar unu ? e plin aradul de boschetari , hoti , pierde vara prin oras , dar pe aia se face ca nu i vede !!! rahat uman ce esti !!!!

   • Rusine says:

    Fa-ti declaratie si cand mergi la baie. Tu chiar nu vezi ca omul lucreaza, nu se plimba.

 41. marcelus says:

  Dragilor ce nu intelegeti, cand ai un vacuum bun, faci ce vrea putulica ta……

 42. anonim says:

  Mai orbete care esti tu orbete !!! tu citesti si vad ca nu stii ce citesti !!!…. matale e modul de exprimare la adresa unei persoane care iti este apopiate , familiala , prietene , cunostiinta etc…. nu te exprimi cu ,, matale ,, la adresa unei persoane pe care nu o cunosti , si mai si afirmi ca prostu ca o faci din respect …bolovane care esti tu bolovan tampit ….cand te cheama comandantul la el , tot asa te exprimi ? ….auzi la tampitul , profesor !!!😂😂😂 cum dracu de ajung politisti tot astia cu 4 clase ?

 43. Florin says:

  Pentru asta exista politie, sa aplice legea indiferent de persoana sau de povesti. Ai incalcat legea, trebuie sa platesti. Ce e asa greu? Afara sta cineva sa iti asculte povestile si vaitele? Era asa greu sa faca o declaratie? Ce trebuia sa faca politia, sa ii asculte povestile si sa il lase sa plece? Atunci pentru ce mai exista politie. Asta este, trebuie sa ne invatam odata, ai incalcat legea, platesti. E simplu. Lasati tigania ca nu mai merge.

 44. anonim says:

  😂😂😂 precis si tu esti un Garcea cu 2 clase si cascheta pusa pe o ureche 😂😂😂

 45. anonim says:

  Mai sada oltenii doar in zona lor, ca de cand s-au innadit prin vest se vede ce fac mancatorii de seminte !

 46. Vizitator Arad says:

  Cam multi politisti pentru un biet sofer…VINOVAT sau NEVINOVAT…..CRED CA SE RISIPESC RESURSE FINANCIARE IN ASEMENEA LOCURI, CAND ELE AR PUTEA FI UTILIZATE IN FOLOSUL ROMANILOR, NU IMPOTRIVA LOR…

 47. anonim says:

  @ Un aradean ! infractor , borfas e cel care te a proiectat atat de prost si ce a care te a fatat atat de retard , clar ? iar urmasii tai au toate sansele sa ti calce pe urma , asa ca mai bine abtinete sa te inmultesti …..mai cacatule !!! de ce pwla mea politia nu amendeaza nici macar un boschetar ? se trezeste sa se ia de macar unu ? e plin aradul de boschetari , hoti , pierde vara prin oras , dar pe aia se face ca nu i vede !!! rahat uman ce esti !!!!

 48. Roman says:

  Votez drept cel mai tare comment!!!

 49. Roman says:

  Deci, pe scurt:
  – “amaratul, harnicul, cetateanul” nu respecta legea si nu are nici o scuza pentru asta(cel putin, nu cunosc eu suficient legile)
  -“blonda,vaca,incompetenta, politia blonda” aplica sanctiunea prevazuta in lege
  Ei, si de aici se duce dracu cam tot:
  -ala se enerveaza
  -asta se enerveaza
  -fiecare isi umfla muschii
  -ala pierde ca, nu e organ
  -asta isi da in petec, si ii ia permisul, pentru ce…nu reiese din context
  -ala se enerveaza si mai tare, probabil nici el nu a inteles de ce
  -proces verbal la libera intelegere
  -apar muschii “la pachet” a doamne
  -gata conflictul
  Rezumat: cand doi prosti se cearta, castiga ala cu muschii mai mari.
  Cel mai tare e ca nu stiam ca politia locala are trupe de interventie. Soada institutie, nu stiu ce statut au prin lege, dar aparent, is si la rutiera, si la ordine publica, si la jandarmi…asta chiar e interesant. Cat despre “scandal”…cancan. pentru realitatea din romania (si cetateni si politie) e mediocru, adica se poate mai mult. Tara arde iar noi luam apararea unuia din cei doi prosti. Bine ba!

 50. Pentru ,,nume" says:

  Olteanul a coborât din mașină și a făcut ,,,spectacol” . Poate ești în lumea ta virtuală. Legea te obliga la purtarea măști chiar și ,, în spațiu public deschs” , mai citeste, dacă nu pricepi, îți desenez.

 51. Garcea de Arad says:

  Sunt mândru de toan… doamna polițist din subordine, ne face de ru… ne face mândri că suntem mili… polițiști. Garcea

 52. Haya says:

  Așa să-i ajute Dumnezeu sa plateasca si ei Înzecit față de cat au dat ……si blondei si celor care umflă cu amenzi sărmanii oameni ….

 53. anonim says:

  mai istetule !!! da aici legea cu nr articol aliniat etc. nu mai fa pe inteligentul ca se vede clar ca esti pe langa problema !!!

 54. anonim says:

  Lukas !!! infractiune a facut tactu in momentul cand beat fiind a violato pe alcoolista de ma ta !!! mai cacatule , ai stat tu la curul nostru sa vezi daca am incalcat legea sau nu ??? gandire de om al cavernelor ajuns sa l imbrace statul si cu aere de mare scula , de altfel dupa cum gandesti , esti cu adevarat o sula , chiar daca bleaga , tot sula te numesti !!!

  • Anonim ca.tine says:

   Asta ți-a povestit măta ce i s-a întîmplat ei….creierul tau procesează greu informațiile ..îți trebuie o ,,resetare din fabrică ” deși capacitatea creierului tău nu conține spațiu suficient. Mi-am dat seama după gramatica pe care o folosești.

 55. Baron says:

  Aroganta olteneasca este la rang maxim…Nimeni nu este dobitoc..dar atitudinea olteanului a facut ca sa se ajunga aici..Blonda si-a facut doar meseria,datoria si instructiunile…Daca ar fi vorbit frumos,calm…ar fi fost de inteles…”Dati-mi voie,va rog, cateva minute,sa iau legatura cu seful meu,in cateva minute imi va trimite on line adeverinta,va rog”..Dar aroganta,crizele de isterie aratate ma face sa cred ca si-a meritat soarta…Stia foarte bine…
  Adica respectam legi,reguli si s-a gasit tocmai prazul asta,pe crize de isterie…Daca era in Germania,Austria,Ungaria,era deja incatusat…
  Eu,tu,altul,oricare,respectam legi,decrete…si se gaseste cate unul cu ardei iute in fund,ca el nu a stiut..Ce nu a stiut?A venit de pe Marte?
  Constitutia spune asa:NECUNOSTEREA LEGII,NU TE SCUTESTE DE RESPECTAREA EI”…Eu il duceam direct la examen de evaluare,psihiatrie.Punct…fara circarai si tiganisme din partea cocalarului…

 56. Cetatean says:

  Politista a aplicat legea, dar avea obligatia sa specifice la mentiuni ce a zis soferul .Suntem departe de civilizatie …

 57. Bravo says:

  Deci din ordonanța aia, politistii (toti de la fata locului) au inteles doar ca trebuie sa dea amenzi. Ori sunt ignoranti, ori analfabeti functionali, ori ambele. Rasu-plansu…

 58. unul says:

  “Într-un exercițiu de imagine, Inspectoratul de Poliţie Județean Arad a chemat toată presa din judeţ la o acţiune în care, teoretic, trebuia să……”
  Așa cum scrie în articol, a fost un exercițiu de imagine care, teoretic, trebuia să fie OK…. dar după părerea mea, a scos în evidență o imagine urâtă, a ceea ce înseamnă relația poliție, jandamerie, poliție locală și cetățean.
  Sau poate greșesc și în realitate așa era scenariul scurtmetrajului prezentat, iar titlul filmului era ” Să nu faceți ca noi”
  În realitate ce s-a văzut ? O acțiune comună în miez de noapte, poliție, jandarmerie și poliție locală, să vedem și noi cum se completeaxă procesul verbal de contravenție, cum i se aduce la cunoștință cetățeanului, precum și măsurile de “convingere” în cazul ca nu vrea să priceapă. Mai trebuia să apară și un echipaj cu o izoletă, pentru a fi tabloul complet.
  Am văzut o agentă șefă în rol principal, care spre finalul filmării, știindu-se vedetă și iritată fiind de replicile cetățeanului, s-a “zburlit” la acesta, luându-i permisul de conducere fără motiv. ( OUG 195/2002).
  Era singura femeie prezentă, iar în jurul ei roiau vreo “10 negrii mititei” ( ea fiind cea mai înaltă), toți purtând aceleași măști negre, unele chiar brenduite și gata să muște la comandă.
  Pe de altă parte cetățeanul va trebui să răspundă pentru fapta sa și fără nici o scuză invocată, va trebui să plătească amenda, iar prestația sa în rolul secundar, de personaj negativ, a fost lamentabilă.
  În rest nu ne rămâne decât să sperăm ca, vom ajunge să trăim mai bine, într-o țară normală.

 59. cetatean says:

  Ar trebui sa faca un filtru pe autostrada si sa opreasca doar tir-uri pentru a vedea daca au adeverinta valabila.
  Parca mai era o stire din aceasta – prin martie.

 60. dan says:

  O amarata de LEGITIMATIE DE SERVICIU l-ar fi scutit de toata beleaua . ..Ciudat este faptul ca – in fimare – nimeni dintre oamenii legii nu a facut vorbire despre acest document(primul indicat in lege pentru justificarea deplasării în interes profesional) !!!! Ma indoiesc ca politistii de acolo nu cunosteau legea . “Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere;”

 61. Mapamond

  Coronavirus/Germania: Demonstraţie împotriva restricţiilor, organizată într-un oraş de la frontiera germano-poloneză
  Sute de persoane au manifestat sâmbătă în oraşul Frankfurt pe Odra din estul Germaniei împotriva restricţiilor impuse în această ţară pentru stăvilirea noului tip de coronavirus, informează dpa.

  UT Arad

  ASU "Poli", umilită de UTA, la Arad!
  Două victorii pentru echipele arădene în Liga Elitelor, cea de la Under 17 fiind foarte importantă.

  România

  Ministrul Sănătăţii: S-a suplimentat cu 25% sporul ambulanţierilor
  Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, că vor fi majorate sporurile salariale ale ambulanţierilor.

  Local

  Peste 11.000 de cazuri de COVID în Arad. 192, în ultimele 24 de ore
  Incidenţa în judeţ este 5,33 cazuri la 1000 de locuitori, în timp ce la nivelul municipiului este 8,15. Care sunt valorile din celelalte localităţi? 1

  Local

  Cele mai puternice companii din Arad, în 2020
  Câteva societăţi comerciale arădene se regăsesc în „Top 300 companii” realizat de revista Capital. 1

  Advertorial

  PNL şi preşedintele Iohannis sunt singurii care garantează dezvoltarea României din fonduri europene (P)
  Liderii PNL Arad au prezentat programele finanţate din fonduri europene pentru dezvoltarea României, cu accent pe Planul Național de Redresare și Reziliență.

  România

  În 2020 au rămas 4 zile libere. Cum arată calendarul sărbătorilor legale din 2021
  În România, luni, 30 noiembrie, este Sfântul Andrei, sărbătoare naţională şi zi liberă. Ziua va fi urmată de marţi, 1 decembrie, Ziua Naţională a României care este deasemenea sărbătoare naţională şi zi liberă. 1

  Local

  Pompierii, la datorie în minivacanţa de 1 Decembrie
  Peste 150 de pompieri militari arădeni de la cele 7 subunități și 2 puncte de lucru sunt la datorie, zilnic, în minivacanța prilejuită de Ziua Națională și sărbătoarea Sfântului Andrei.

  Local

  627 misiuni ale pompierilor militari arădeni, în această săptămână
  Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiş” al județului Arad, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat celor aflați în dificultate, au desfășurat în această săptămână 627 misiuni din care 218 misiuni de intervenție și 409 de prevenire.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.