aradon.ro Web analyticsSfaturile lui Reli. Descoperă bucuria de a face sport

Sfaturile lui Reli. Descoperă bucuria de a face sport

<p>Aurelia Gabor</p>
De când lumea, femeile au avut probleme legate de frumusețea corporală. Au investit timp și bani în proceduri și tratamente cosmetice încercând să-și mențină tinerețea cât mai multă vreme.
Scris de Aurelia Gabor - De când lumea, femeile au avut probleme legate de frumusețea corporală. Au investit timp și bani în proceduri și tratamente cosmetice încercând să-și mențină tinerețea cât mai multă vreme.

Cu posibilitățile actuale, fiecare femeie poate arăta ca o vedetă ce apare în poza din revistă sau eroina din filmul de aventură ce tocmai l-am văzut. Dar, oricât își va opera trupul și modifica silueta, important este să știe să-l poarte; dacă privești manechinele caselor de modă, observi că nu toate sunt uimitor de frumoase deși au dimensiuni perfecte și trăsături fizice imobile. Ele cuceresc prin atitudine, mers, poziția spatelui și a șoldurilor care emană siguranță, frumusețe, maiestuozitate, spontaneitate. O postură corectă, cu coloana dreaptă și pieptul simetric așezat în raport cu bazinul fac o femeie mult mai atrăgătoare decât cea care merge cu umerii lăsați, genunchii îndoiți și brațele atârnând greoi pe lângă trupul transformat în semn de întrebare. Coloana vertebrală și bazinul influiențează decisiv postura corpului uman. Observarea și corectarea acesteia când este nevoie constituie un imens câștig de imagine. Trebuie creat un echilibru între ușor și greu, multă mobilitate, atitudine relaxată dar și un grad mare de stabilitate. De multe ori, o persoană ce se consideră mai puțin atractivă din cauza pieptului, șoldurilor sau taliei, descoperă că singura problemă este necunoașterea posturii corporale corecte care să o pună în valoare. Se poate corecta prin sport; dansul presupune un ritm armonios și un perfect control al mișcărilor fie că sunt grațioase sau pline de vigoare, acestea producând veritabile schimbări în mentalitatea și starea fizică și psihică a dansatorului. Totul exprimă sensibilitate, fluiditate, grație, rafinament. Mișcarea în sine produce un mare consum de calorii, conducând la topirea țesuturilor adipoase și modelarea armonioasă a corpului, indiferent că alergăm, mergem la sala de forță, facem gimnastică aerobică, înot sau jogging. Efortul nu este ușor și uneori nici plăcut dar, accelerează procesele metabolice,
reglează respirația, întărește musculatura ce devine armonios reliefată. Dacă practici sportul de ani de zile este important să mergi mai departe ținând cont de dozarea efortului, numărul de antrenamente și durata lor, chiar și de o vârstă la care, deja inima și plămânii nu mai au aceeași putere, recuperarea după efort devine mai greoaie, iar spiritul de competiție periculos. În practica sportivă, ca în orice domeniu trebuie să păstrezi măsura. În timpul antrenamentului, mentalul trebuie să participe întotdeauna, el nu poate fi separat de trup. Asociați permanent mișcarea cu respirația altfel sportul poate deveni periculos impunând inimii și arterelor o oboseală inutilă și periculoasă. Programul trebuie adaptat morfologiei, nu te afli în competiție cu ceilalți, ci doar în raport cu tine însăți. Nu lipsi de la antrenamente pentru a-ți putea atinge scopul; doar așa vei descoperi bucuria de a face sport și vei constata rezultatele. Cere părerea specialiștilor, lasă-te supravegheat de antrenor pentru o corectă și eficientă execuție. „Cultura corpului? Da. Cultul corpului? Nu. Sănătate? Da!”.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  UT Arad

  Meszar anunță că nu va fi nimic spectaculos în noul sezon, chiar dacă vin noii investitori la UTA
  „Va fi continuitate și stabilitate, nicidecum performanțe sportive spectaculoase. Vom avea același buget salarial și pentru anul viitor, precum în acesta! Nu avem petro-dolari, ci bani munciți de parteneri”.

  Local

  Ultimele somaţii pe Mărului
  Au mai rămas de demolat 24 de construcții ilegale pe strada Mărului. Familiile care locuiesc aici și care sunt privite ca ultima piedică în calea modernizării nu vor primi însă alte locuințe.

  Mapamond

  Ryanair avertizează că preţurile zborurilor către Europa vor creşte în această vară
  Preţurile biletelor de avion vor creşte în această vară din cauza cererii mari pentru vacanţele pe plajă în Europa, a anunţat Ryanair.

  Local

  A murit fostul senator arădean Ioan Crețu
  3

  Local

  Zeci de baxuri cu țigări de contrabandă ascunse după lăzi cu mere, la Timișoara
  Captură însemnată a polițiștilor, la Timișoara. Oamenii legii au găsit 75 de baxuri cu țigări de contrabandă într-un autovehicul încărcat cu mere. Marfa ilegală era ascunsă în spatele lăzilor cu fructe. 1

  Local

  Mai bine de jumătate din populația județului s-a autorecenzat
  Direcția de Statistică îi sfătuiește pe arădeni să verifice în platformă, după șapte zile, dacă autorecenzarea a fost validată sau trebuie reluată.

  ARADON Sport local

  Atletico Arad are potențial juvenil
  Două finale jucate și un trofeu câștigat arată că există o rețetă a succesului.

  ARADON Sport local

  Se conturează campioanele din Liga 5

  Local

  Direcția Regională de Drumuri avertizează: se lucrează inclusiv pe autostrada Arad - Nădlac!

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.