aradon.ro Web analyticsSfaturile lui Reli. Faceți din momentele de relaxare un mod de viață

De Aurelia Gabor

Sfaturile lui Reli. Faceți din momentele de relaxare un mod de viață

Reactualizat la:
Suntem într-o continuă competiție. Viața noastră seamănă cu o cursă fără sfârșit. Grăbiți, agitați, timorați permanent de urgența cuvântului „trebuie”.
Scris de Aurelia Gabor - Suntem într-o continuă competiție. Viața noastră seamănă cu o cursă fără sfârșit. Grăbiți, agitați, timorați permanent de urgența cuvântului „trebuie”.

Dorind mereu să facem „totul”, am uitat cum este să nu faci „nimic”. Oare putem realiza cât de importantă este o clipă de trândăveală pentru trupul și spiritul nostru? Ce ar fi să renunțăm la falsele urgențe și să ne concentrăm asupra lucrurilor esențiale? Dacă ne-am face timp să ne trăim propria viață pur și simplu? Veți spune: imposibil! Asta este lene și lipsă de educație. Până și în vacanță programăm activități care nu ne permit să ne odihnim și să ne refacem total după un an de muncă. Stresul, marele dușman ne consumă lacom rezervele de energie. Mai avem nevoie de câte o pauză, permițând funcțiilor vitale să se refacă. Nu suntem mașini, dar și ele se mai strică uneori. Cel puțin odată pe săptămână să lăsăm spiritul să vagabondeze liber oferind un mare balon de oxigen creierului. Uităm de liste, program și constrângeri, privim natura, distingem mirosul ei, simțim adierea vântului pe piele, ascultăm ploaia, privim zborul păsărilor, ne deschidem simțurile concentrându-ne asupra clipei prezente fără a scormoni trecutul și fără să anticipăm viitorul. Aceste momente de relaxare să devină un mod de viață pentru a face față unui program încărcat. În jurul nostru totul se derulează cu viteză. Între cafeaua de dimineață și întoarcerea acasă, există numai urgențe, liste, programări. Totul se transformă în automatism ce are un revers cumplit: înstrăinarea de sine și de ceilalți, neliniște, stres…

Cu toții tindem să controlăm totul: acasă, la serviciu, familia. Nu este nevoie să fim perfecți; vom deveni antipatici, mereu preocupați și încordați. Să alternăm activitățile intelectuale cu cele fizice și de relaxare, este singurul mod în care ne putem păstra capacitatea de analiză, fără a ne lăsa depășiți de evenimente. Să învățăm să spunem „nu”, încetând să mai facem și munca altora atât la serviciu cât și acasă din dorința de a demonstra că suntem cei mai buni! Viața ne aparține în mod exclusiv și uneori este bine să tragem pe dreapta pentru o pauză de existență imediată. Acum este momentul să fim puternici și disciplinați pentru noi și cei dragi! Stăm acasă, respectăm toate recomandările făcute de către specialiști, doar de noi depinde să trecem cât mai repede peste perioada de mare cumpănă a omenirii! Vom avea o satisfacție deosebită să ne odihnim, gândind pozitiv, reevaluând sentimente, trăiri, priorități, obligații. Putem asculta muzică lăsându-ne purtați de vraja ei. Sunetele pot influiența bătăile inimii activând centrul satisfacției din creier. Avem nevoie să ne împrospătăm forțele și să ne regăsim calmul incluzând în viața noastră etape de relaxare. Studiile au demonstrat că oamenii care fac mult sport reușesc mai bine să-și reducă stresul. Au un somn mai bun refăcându-și forțele în cursul nopții. Vom adapta programul sportiv la exerciții făcute în cameră sau curte, la sală, respectând normele în vigoare. Fericirea se poate învăța, ea nu se moștenește, nici nu se câștigă la loterie. O putem găsi în noi înșine prin bunătate, toleranță, sentimente curate, iubire de oameni, animale și plante, respect. Sufletul trebuie spălat la fel ca și trupul, vom scăpa astfel de stres, griji, oboseală. Vom simți că trăim și nu există trândăveală mai fericită! Să fim raționali, disciplinați și optimiști! Doar împreună vom trece peste marile încercări ale vieții!

Putem găsi fericirea în noi înșine prin bunătate, toleranță, respect, iubire de oameni, animale și plante

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  UT Arad

  UTA s-a stins după pauză și a pierdut
  Elevii lui Laszlo Balint au fost egali cu vedetele campioanei, timp de o repriză, dar apoi CFR Cluj a reușit să se impună în meciul din această seară! 4

  România

  Un ordin comun modifică măsurile de organizare a activităţii în unităţile de învăţământ. Condiţiile în care pot merge elevii la şcoală
  Un ordin comun al Ministrului Educaţiei şi Ministrului Sănătăţii, emis sâmbătă, modifică măsurile de organizare a activităţii în cadrul unităţilor sau instituţiilor de învăţământ. Scenariul de funcţionare al unităţii sau instituţiei de învăţământ pe parcursul anului şcolar sau universitar se va actualiza săptămânal.

  ARADON Sport local

  FCC Baschet UAV Arad a pierdut cu liderul după momente bune
  FCC Baschet UAV Arad a cedat cu 61-78 duelul cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, pe sferturi: 12-23, 23-13, 13-23, 13-19.

  România

  „Războiul” pe carantină în Timișoara. Propunere: vaccinații și cei care au avut Covid să se plimbe liber
  Autoritățile locale și județene „se bat” în declarații pe tema carantinei în Timișoara. Ba e cazul, ba nu e cazul fără tot județul. Primarul spune că trebuie luată o decizie, noul prefect demontează unele afirmații ale acestuia, iar șeful CJ Timiș spune că, dacă edilul forțează carantina, atunci cei vaccinați să se plimbe liber, la fel ca și cei care au avut Covid-19. La ora 14 se întrunește CJSU. 7

  Mapamond

  Când se va deschide primul hotel din spaţiu
  Hotelul se va numi Voyager Station şi urmează să fie construit de Orbital Assembly Corporation. Există planuri de a servi „mâncare spaţială” tradiţională - cum ar fi îngheţata liofilizată - în restaurantul hotelului.

  Mapamond

  Elon Musk a pierdut şi a doua poziţie în topul celor mai bogaţi oameni din lume. Cine conduce clasamentul
  Elon Musk a pierdut şi a doua poziţie în clasametul celor mai bogaţi oameni din lume. În această săptămâna, averea lui Musk a scăzut cu aproximativ 6,2 miliarde de dolari. Averea sa este de 150,9 miliarde dolari.

  Local

  728 de arădeni s-au vaccinat în ultimele 24 de ore
  De la începutul campaniei de vaccinare, în judeţul Arad au fost administrate doze de vaccin unui număr de 17.912 persoane.

  Local

  Pesta porcină, confirmată la Macea. Planul de măsuri şi deciziile Centrului Local pentru Combaterea Bolilor
  Zonă de protecţie pe o rază de 3 km în jurul focarului, zonă de supraveghere pe o rază de 10 km. Reguli stricte pentru măceni. 1

  România

  Atenție ce cadouri faceți de 8 Martie: Orădean apostrofat public
  Un orădean a avut parte de o supriză neplăcută zilele trecute, când și-a găsit pe autoturism mai multe mesaje lipite.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.