aradon.ro Web analyticsSfaturile lui Reli. Sportul: esențial pentru un stil de viață sănătos

De Aurelia Gabor

Sfaturile lui Reli. Sportul: esențial pentru un stil de viață sănătos

Un fel de vară, cam sucită ce-i drept, unii pleacă în vacanţă, alţii, mai puţin norocoşi, rămân acasă. La sfârşit de săptămână oraşul pare pustiu, dovadă că oamenii sunt obosiţi şi au nevoie de linişte şi odihnă. Alţii au ieşit la iarbă verde, la grătare. Perioadă numai bună să ne amintim de programul zilnic, normal: exerciţii de înviorare, duş, masa de dimineaţă, plimbare în aer liber, la orice vârstă. Oare câţi avem acest bun obicei?
Scris de Aurelia Gabor - Un fel de vară, cam sucită ce-i drept, unii pleacă în vacanţă, alţii, mai puţin norocoşi, rămân acasă. La sfârşit de săptămână oraşul pare pustiu, dovadă că oamenii sunt obosiţi şi au nevoie de linişte şi odihnă. Alţii au ieşit la iarbă verde, la grătare. Perioadă numai bună să ne amintim de programul zilnic, normal: exerciţii de înviorare, duş, masa de dimineaţă, plimbare în aer liber, la orice vârstă. Oare câţi avem acest bun obicei?

Ori nu avem timp, ori nu avem dispoziţie pentru un program strict şi, sărim peste aceste deprinderi sănătoase deşi, cunoaştem teoria cum că exerciţiul fizic ne face bine la sănătate dar, putem renunţa la televizor şi leneveală? În schimb, vrem să arătăm bine, cu un corp modelat, forme armonioase şi conturate. Şi mai vrem să fim sănătoşi.

Se poate, pentru toţi oamenii care doresc să-şi antreneze trupul şi spiritul. Un antrenament bine condus te întoarce uneori la copilărie redându-ţi bucuria mişcării şi inocenţa unui ceas petrecut fără griji. Sportul te ajută să rămâi activ şi plin de viaţă, chiar dacă pentru asta munceşti din greu, transpiri şi uneori mai comentezi sau negociezi cu antrenorul. Un program bine condus va dezvolta calităţi fizice precum: forţa, rezistenţa, mobilitatea, viteza, ajutâd să găseşti echilibru şi încredere în forţele tale şi să fii motivat.

Un antrenament constant, cu exerciţii simple dar bine gândite, care se adresează grupelor musculare pe care vrem să le lucrăm ajută la păstrarea sănătăţii. Important este să-ţi placă ceea ce faci şi să ai încredere. La această oră sunt o mulţime de forme de antrenament cu denumiri mai mult sau mai puţin pompoase. Multe vor fi uitate peste o vreme iar cele accesibile tuturor şi care dau rezultatele dorite de public, vor rămâne. Selecţia se face întotdeauna natural. Nu mai aspirăm la perfecţiune pentru că nu există, măsurile şi formele ideale le-au inventat oamenii şi s-au modificat şi ele de-a lungul vremii, iar pozele „vedetelor” perfecte sunt de cele mai multe ori „lucrate” iar ele, personal, sunt „ajustate” din bisturiu. Dar noi, oamenii simplii, normali, vrem să fim sănătoşi. S-ar putea, ca peste ani, la o confruntare directă cu „vedetele”, noi, cei care facem sport, să privim în urmă fără regrete.

Recunosc, este greu la început dar, pe parcurs, veţi descoperi că aveţi un corp care funcţionează perfect, arată minunat şi planul de antrenament va fi luat în serios. Alături de antrenorul bine ales care va face programul de antrenament şi va asigura corectitudinea execuţiei, veţi ajunge să depindeţi de exerciţiul fizic, pe viaţă.

Sportul te ajută să rămâi activ şi plin de viaţă, chiar dacă pentru asta munceşti din greu

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Incendiu la un depozit de pe strada Hațeg, în noaptea de joi spre vineri
  Un incendiu a izbucnit, în noaptea de joi spre vineri, la câteva spații abandonate de pe strada Hațeg din municipiul Arad. Cauza probabilă a izbucnirii: acțiunea unor persoane iresponsabile.

  ARADON Sport local

  Haţegan, primul meci al sezonului în Liga 1
  BUCUREŞTI. După o vară fierbinte, cu şase delegări la Campionatul European 2020, cel mai valoros arbitru de fotbal al momentului, arădeanul Ovidiu Haţegan se întoarce în Liga 1.

  Local

  Sud-coreenii tatonează Aradul pentru o mega-investiţie. "Ar fi oraş în oraş"
  Investitorii ţin la mare secret interesul pentru Arad, unde ar intenţiona să ridice un parc industrial pe aproximativ 1.000 de hectare. Aici s-ar fabrica baterii pentru maşini electrice şi alte componente destinate industriei auto. 2

  Local

  15 milioane pentru proiectul de revitalizare a zonei Mărului
  Locul de agrement va fi realizat de către Thaibau Construct, la o valoare care depășește 15 milioane de lei. 2

  Local

  Poliția caută șefi pentru județ
  Șapte poziții pentru șef de poliție, respectiv șef de post sunt scoase la concurs de către Inspectoratul de Poliție Județean Arad. 1

  Local

  Coșmarul de pe șine: trenul de la Mangalia a ajuns cu 11 ore întârziere la Arad!
  27 de ore pentru cei 850 de kilometri care desparte Mangalia de Arad. Trenul care ar trebui să-i ducă pe arădeni la mare este un coșmar pe șine.

  Advertorial

  Un nou cartier în Arad? O nouă zonă de case?
  Contextul pandemiei ne-a făcut să vedem diferit lucrurile, să apreciem cu totul altfel conceptul locuirii și recunoaștem că o parte din noi tânjește, în secret, după comuniunea cu natura! 3

  Local

  Platforme de cântărire pe drumurile judeţene
  Patru platforme pentru verificarea tonajelor vehiculelor ar urma să apară pe drumurile judeţene circulate de camioanele supraîncărcate. 1

  Local

  O nouă hală a CCIA, lângă Expo
  Proiectul e la început de drum: Primăria a fost informată în legătură cu intenţia elaborării PUZ-ului.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.