În luna soarelui, august, pământul arde sub razele-i necruțătoare și chiar dacă ziua a început să scadă, puterea lui este de necontestat. Părăsite de oameni și stăpânite de caniculă, marile orașe cad în somnolență, în vreme ce pe ogoare, grădini și livezi se duce bătălia recoltei. Bun prilej de a oferi trupului hrana vie de care are atâta nevoie: legume și fructe. Se spune că vegetarienii trăiesc mai mult și sunt mai veseli, sănătoși și sprinteni decât mâncătorii de carne. Oricum, în august, sub semnul soarelui, devenim cu toții nemuritori! Și romantici. La apus de soare, lumea se umple de o frumusețe nepământeană ce ne îndeamnă la reverie și reculegere. Relaxarea și visarea sunt medicamentele sufletului. Activează emoția, bucuria, liniștea. Se spune că cei cei zîmbesc apusului de soare nu se îmbolnăvesc niciodată de nervi! Și să nu uităm de-ale noastre: viața este mișcare, mișcarea este viață; când stăm, doar creierul se mișcă, iar când mintea aleargă, iar corpul se-nțepenește, starea de bine nu funcționează. Ș-apoi ne-ngrășăm, ne moleșim și ruginim… Specialiștii spun că cei șase sute de mușchi cu care ne-a înzestrat natura nu sunt doar pentru decor, iar cu două sute dintre ei trebuie să lucrăm zilnic câte puțin, evitând astfel imobilizarea progresivă; oamenii activi îmbătrânesc sănătos și frumos. Să-ți pui corpul să se miște înseamnă să-i oferi forță, rezistență, suplețe, grație și un tratament remarcabil împotriva stresului și anxietății. Înlături tensiunile, modelând corpul și mentalul, iar odată cu sudoarea se elimină toxinele și gândurile negre, iar oboseala sănătoasă se transformă în cel mai eficient somnifer. Sportul nu înseamnă doar siluetă și kilograme. Indiferent ce formă de mișcare alegi, ideal ar fi treizeci de minute de activitate fizică pe zi, pentru a te menține în formă. După douăzeci de minute de efort, corpul produce faimoasele endorfine, moleculele plăcerii, cu efect euforizant și analgezic extrem de puternic. Practicat regulat, stimulează mecanismul natural al bucuriei cu efecte notabile împotriva depresiilor. Nu înseamnă neapărat performanță; alergare ușoară la circa 60% din capacitatea noastră cardiovasculară, adică să poți vorbi în timpul efortului fără să-ți pierzi respirația. Cel mai bun sport? Gimnastică, alergare, dans volei, tot ce faci cu plăcere. Fiecare își află singur drumul spre tot ce-i permite să-și descopere trupul, articulațiile, dar și emoțiile, sudoarea și oboseala plăcută. Când apar constrângerile, forma fizică slăbește, iar bucuria mișcării dispare complet. Într-o viață dominată de autocontrol, aceste senzații au efect de eliberare.
SFATURILE LUI RELI: Viața este mișcare, mișcarea este viață
Cele mai citite știri
Local
Aceștia se alătură altor o mie de salvatori din unitățile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, detașați în sprijinul pompierilor gălățeni.
Mapamond
Armata israeliană a anunţat că a efectuat vineri un atac ţintit în sudul Beirutului, fără a oferi alte detalii, transmite DPA.
Local
Un tânăr de 17 ani din Vărădia de Mureș a fost prins în flagrant de jandarmii arădeni, în timp ce încerca să fure mai multe articole sportive dintr-un magazin aflat în centrul comercial.
Mapamond
Uniunea Europeană va oferi Ucrainei un împrumut în valoare de 35 de miliarde de euro pentru a susţine această ţară blocată într-un război de uzură cu Rusia, a anunţat vineri, în timpul unei vizite la Kiev, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, transmite Reuters.
România
Comisarii pentru protecţia consumatorilor au suspendat temporar activitatea societăţii Taverna Drobeta 2007 SRL şi au amendat-o cu 30.000 de lei, după un control efectuat joi seara, potrivit informaţiilor transmise la solicitarea AGERPRES de către Paul Anghel, director general la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).
1
Mapamond
Dunărea se revarsă în Budapesta. Străzile și clădirile din apropierea falezei au fost inundate, iar apa a ajuns până la clădirea Parlamentului. Se construiesc în continuare baraje temporare. Circulația este închisă în zonele în care fluviul traversează orașul.
România
România mai are active 27 de focare de pesta rumegătoarelor mici (PRM), după ce, în cursul acestei săptămâni, au fost stinse 10 focare, dintre care nouă în judeţul Tulcea şi un focar în judeţul Constanţa, a informat vineri Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
1
Local
Un șofer de 34 de ani a fost prins conducând băut, la Fântânele, iar un altul, de 41 de ani, a fost prins conducând tot sub influența alcoolului, la Zimandcuz.
Local
Polițiștii Serviciului Rutier și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad au făcut verificări în rândul taximetriștilor din Lipova.
Citiți principiile noastre de moderare aici!