aradon.ro Web analytics1.000 de cărți pentru elevii români din Vârșeț

De Adriana Barbu

1.000 de cărți pentru elevii români din Vârșeț

Câteva dintre cărțile donate și donatorii lor/Foto: FAN
Elevii și profesorii de la Colegiul Național „Vasile Goldiș” din Arad au donat 1.000 de cărți relevante din literatura națională și universală.
Scris de Adriana Barbu - Elevii și profesorii de la Colegiul Național „Vasile Goldiș” din Arad au donat 1.000 de cărți relevante din literatura națională și universală.
ARAD. Anul 2021 s-a sfârșit iar anul 2022 a început sub cele mai bune auspicii în cadrul Colegiului Național „Vasile Goldiș” din Arad și cu încrederea insuflată elevilor că, dacă vrei cu adevărat, totul este posibil! Ce s-a întâmplat de fapt? profesori și elevi de aici au pus carte de la carte și au strâns peste 1.000 de cărți relevante din literatura universală și națională. Acțiunea a avut loc la Colegiul Național „Vasile Goldiș” din Arad, la finele anului trecut și a fost menită să susțină inițiativa unor bănățeni cu inimă mare de la Radio România Timișoara, în cadrul Campaniei Badea Cârțan ,,Granița care ne unește. Donează pentru copiii din Serbia!” – ,,Ai carte, ai parte!”.
Proiectul s-a bucurat de susținerea directorului colegiului, prof. Ioja Petronela, a coordonatorului local S.N.A.C., prof. Lazăr Gabriela, și a profesorilor de la catedra de limba română.
În fapt, potrivit informațiilor primite de la Colegiu, „prin implicarea profesorilor Cristina Kuschausen, Carmen Cuzmanov, Mihaela Nicola, Laura-Lia Bălaj, Laura Fulger, Livia Nadiș, Monica Deta, Oana Neicu, Anca Giura și Cristian Miclean, în numai câteva zile cele peste 1.000 de cărți au fost adunate și vor pleca, după data de 15 ianuarie 2022, către elevii vorbitori de limba română ai liceului «Borislav Petrov Braca» din Vârșeț”.

Tot aici se aduce și un cuvânt de mulțumire profesorului Simona Crâsnic, care a donat peste 100 de volume necesare copiilor sârbi etnici minoritari de limbă română.

„Să fim alături când ni se cere, dar mai ales când nu ni se cere în mod explicit și o facem din proprie inițiativă, dovedește, cu certitudine, o înțelegere clară a conceptului de maturitate civică și personală, culturală și morală a cărei cultivare face parte din viziunea asupra vieții pe care elevii și cadrele didactice de la Colegiul Național Vasile Goldiș Arad o dezvoltă constant”, a declarat directorul CNVGA, Petronela Ioja.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  ARADON Sport local

  „Leoaicele” visează la prima finală a Cupei 
  Piroș Security Arad luptă cu Heniu Prundu Bârgăului pentru un loc în finala Cupei României. 

  Local

  Mesaje pentru prevenirea violenței domestice
  Cea de-a doua zi  a evenimentului național ”Săptămâna Prevenirii Criminalității” a fost dedicată prevenirii violenței în familie – fenomen complex și accentuat de perioada pandemică, având consecințe atât în plan individual și familial, cât și la nivel comunitar și al societății în ansamblu.

  ARADON Sport local

  Alexandra Ghiță, aur în CN Universitar după argintul din LNBF 
  Pivotul care a evoluat în ultimul sezon pentru FCC Baschet UAV Arad va merge la Jocurile Europene Universitare. 

  Local

  Motociclist amendat pentru comportament agresiv în trafic, pe Bd. Revoluției
  Polițiștii rutieri arădeni au dat prima amendă pentru comportament agresiv în trafic! 1

  România

  România a avut cea mai mare creștere economică din UE
  Ultimele date Eurostat arată că România a avut cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, în primele trei luni ale acestui an, cu un avans de 5,2% comparativ cu trimestrul patru din 2021.

  Local

  Raport lunar cu investițiile din spital
  Stadiul investițiilor licitate de Consiliul Județean pentru spital, lucrările și contractele semnate în ultima perioadă, date făcute publice prin intermediul unei comunicări.

  ARADON Sport local

  CS Judo Arad, de şase ori pe podiumul naţional!
  SIBIU. Deşi pare neverosimil, un club de cartier (Sînicolau Mic), unul dintre cele mai tinere din ţară, face furori (aproape) la fiecare competiţie unde se împart medalii naţionale. Meritul aparţine neobositului Cristian Rus şi sportivilor de la CS Judo Arad.

  UT Arad

  Utiştii Isac şi Miculescu, sub tricolor!
  ARAD. Vacanţă de vară mai scurtă pentru cei doi juniori Under 21 ai „Bătrânei Doamne” care au bifat cele mai multe minute în sezonul de Liga 1 recent încheiat. Mijlocaşul Damian Isac şi atacantul David Miculescu au fost convocaţi sub tricolor de selecţionerul reprezentativei de tineret, Florin Bratu.

  Mapamond

  Ucraina: 200 de cadavre găsite în subsolul unui bloc din Mariupol
  Muncitorii care săpau printre dărâmături au găsit 200 de cadavre în Mariupol, au anunţat marţi autorităţile ucrainene, o altă descoperire sumbră în oraşul portuar în ruină, care a cunoscut unele dintre cele mai mari suferinţe din cele trei luni de război. Cadavrele găsite în subsolul unei clădiri de apartamente prăbuşite erau în stare de descompunere, a declarat Petro Andryushchenko, consilier al primarului oraşului. 2

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.