aradon.ro Web analytics29 de funcții vacante, 95 de înscriși

29 de funcții vacante, 95 de înscriși

Este vorba despre cele 29 de funcții vacante sau temporar vacante din cadrul Inspectoratelor Școlare Generale.
Scris de Eugen Rogojan - Este vorba despre cele 29 de funcții vacante sau temporar vacante din cadrul Inspectoratelor Școlare Generale.

Sunt vacante 14 funcții de inspector școlar general în inspectoratele școlare din județele Arad, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Constanța, Ialomița, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Olt, Sibiu, Tulcea și Vrancea, iar cea de la IȘJ Brașov este temporar vacantă.

20 de județe

Sunt vacante funcții în 20 de județe ale țării, în condiţiile în care, pe lângă cele menționate mai sus, fiind vacante și 12 funcții de inspector școlar județean adjunct în Alba, Arad, Botoșani, Gorj, Giurgiu, Harghita, Mureș, Teleorman, Tulcea și Vrancea – câte una în fiecare, iar în cadrul IȘJ Olt două funcții de inspector școlar județean adjunct. De asemenea, este temporar vacantă câte o funcție de inspector școlar general adjunct la IȘJ Sălaj și la cel al Municipiului București.

Gradul I sau doctori

În total, pentru cele 29 de funcții vacante, s-au înscris 95 de cadre didactice, în urma apelului lansat de Ministerul Educației Naționale. În conformitate cu Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, aceste funcții pot fi ocupate de cadrele didactice care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: sunt titulare în învățământ, au absolvit studii universitare cu diplomă de licență, au gradul didactic I sau titlul științific de doctor și sunt membre ale corpului național de experți în management educațional.

Săptămâna aceasta

Reprezentanții Biroului de Presă al Ministerului Educației Naționale au declarat pentru Jurnal Arădean/ aradon.ro că „numele celor care s-au înscris pentru a ocupa funcțiile vacante de la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Arad vor fi aflate în decursul săptămânii 28 august-3 septembrie, după ce toate înscrierile vor fi verificate.”

Contextul

Ministerul Educaţiei a revocat din funcţie, vinerea trecută, pe 18 august, şefii a 13 inspectorate şcolare. Ministerul a explicat că decizia a fost luată după ce au fost efectuate mai multe controale la inspectoratele şcolare din toată ţara. Unii dintre cei demişi au anunțat că vor da în judecată instituţia.

Și Mladin contestă

Contactat telefonic, Claudius Mladin, șeful demis al Inspectoratului Școlar Județean Arad, a declarat pe data de 21 august 2017 pentru Jurnal Arădean/ aradon.ro că își rezervă „dreptul de a acționa în instanță Ordinul de Ministru și notificarea ce a venit în cursul serii de vineri (18 august 2017 – n.red.), la ora 22:22. În cursul zilei de astăzi (luni, 21 august 2017 – n.red.) am primit și pe adresa oficială a Inspectoratului Ordinul de Ministru și notificarea cu număr de înregistrare la Inspectoratul Școlar. Asta înseamnă că am fost informat și notificat oficial, eu fiind în concediu. Voi depune o contestație în cursul acestei săptămâni și voi continua demersurile pentru a contesta Ordinul de Ministru. Mai multe nu comentez, ci, repet, îmi rezerv dreptul de a contesta în instanță decizia”.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  UT Arad

  Meszar anunță că nu va fi nimic spectaculos în noul sezon, chiar dacă vin noii investitori la UTA
  „Va fi continuitate și stabilitate, nicidecum performanțe sportive spectaculoase. Vom avea același buget salarial și pentru anul viitor, precum în acesta! Nu avem petro-dolari, ci bani munciți de parteneri”.

  Local

  Ultimele somaţii pe Mărului
  Au mai rămas de demolat 24 de construcții ilegale pe strada Mărului. Familiile care locuiesc aici și care sunt privite ca ultima piedică în calea modernizării nu vor primi însă alte locuințe.

  Mapamond

  Ryanair avertizează că preţurile zborurilor către Europa vor creşte în această vară
  Preţurile biletelor de avion vor creşte în această vară din cauza cererii mari pentru vacanţele pe plajă în Europa, a anunţat Ryanair.

  Local

  A murit fostul senator arădean Ioan Crețu
  3

  Local

  Zeci de baxuri cu țigări de contrabandă ascunse după lăzi cu mere, la Timișoara
  Captură însemnată a polițiștilor, la Timișoara. Oamenii legii au găsit 75 de baxuri cu țigări de contrabandă într-un autovehicul încărcat cu mere. Marfa ilegală era ascunsă în spatele lăzilor cu fructe. 1

  Local

  Mai bine de jumătate din populația județului s-a autorecenzat
  Direcția de Statistică îi sfătuiește pe arădeni să verifice în platformă, după șapte zile, dacă autorecenzarea a fost validată sau trebuie reluată.

  ARADON Sport local

  Atletico Arad are potențial juvenil
  Două finale jucate și un trofeu câștigat arată că există o rețetă a succesului.

  ARADON Sport local

  Se conturează campioanele din Liga 5

  Local

  Direcția Regională de Drumuri avertizează: se lucrează inclusiv pe autostrada Arad - Nădlac!

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.