aradon.ro Web analytics36 de milioane de lei pentru „reparații curente” la Spitalul Județean

De Eugen Rogojan

36 de milioane de lei pentru „reparații curente” la Spitalul Județean

Instituția sanitară intenționează să semneze un acord cadru cu o durată de 2 ani pentru lucrări curente la clădirile spitalului.
Scris de Eugen Rogojan - Instituția sanitară intenționează să semneze un acord cadru cu o durată de 2 ani pentru lucrări curente la clădirile spitalului.

36 de milioane de lei, adică peste 7 milioane de euro, este dispus Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad să plătească pentru un acord cadru cu o durată de 2 ani ce va viza lucrări curente la clădirile în care funcționează instituția sanitară. În acest sens, spitalul a lansat o licitație deschisă în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, termen de depunere a ofertelor fiind ziua de 28 octombrie 2021. Acordul Cadru va viza anii 2022 și 2023.

Conform caietului de sarcini, contractul ce urmează a fi semnat vizează clădirile de pe strada Andrenyi Karoly nr 2-4, Piața Mihai Viteazu nr. 5-8 și nr.10, Octavian Goga nr.15-17, Ștefan Cicio Pop nr.13, Episcopiei nr. 5, Stephan Ludwig Roth nr. 39-41, Calea Victoriei nr. 39-41, Cocorilor nr.57 și strada Poiana nr.5, Ghioroc nr.90.

Există posibilitatea ca pe parcursul executării acordului cadru să intervină necesitatea de a deservi și alte secții/locații, caz în care executantul va trebui să asigure îndeplinirea obligațiilor ce îi revin potrivit acordului cadru și pentru acestea”, se arată în documentul citat. Valoarea estimată este de 36.000.926,60 de lei fără TVA.

Imobile vechi

Necesitatea lucrărilor este motivată de vechimea „foarte mare” a clădirilor și existența „unor degradări pe suprafețe semnificative”. „Majoritatea clădirilor au o vechime foarte mare și de aceea necesită lucrări de întreținere și reparații curente precum: reparații acoperișuri, exterioare, interioare, instalații sanitare, instalații electrice și instalații de încălzire”, se arată în caietul de sarcini. În același document se arată că vor fi executate în baza acordului cadru lucrări de betonare, reparații șarpante, învelitori, tinichigerie, hidroizolații terase, zidărie, tencuieli, placaje pereți pardoseli, reparații la împrejmuiri, pardoseli, covor PVC, zugrăveli, vopsitorii, reparații tâmplărie interioară și interioară, lucrări de reparații curente și întreținere instalații electrice (circuite defecte, înlocuire tablouri electrice, montare corpuri de iluminat, aparataj etc.), lucrări de reparații curente și întreținere instalații de apă, sanitare și termice (înlocuire țevi, baterii, obiecte sanitare, radiatoare etc.).

Raport preț-calitate

Oferta câștigătoare va fi cea cu cel mai bun raport „Calitate-Preț”, unde prețul va cântări 90% din punctajul final, iar „Calitatea” 10%. „Calitatea” va fi constituită, de fapt, de timpul de mobilizare de la data emiterii ordinului – „Cel mai mic termen de mobilizare, dar nu mai mic de 1 zi lucrătoare, va fi punctat cu 10 puncte, restul ofertelor admisibile cu termene de mobilizare mai mari de 1 zi lucrătoare, însă nu mai mari de 5 zile lucrătoare, urmând a fi punctate” după o formulă matematică.

În cadrul acordului cadru vor fi semnate maximum două contracte subsecvente cu o durată de un an fiecare, valoarea maximă a unui contract subsecvent urmând a fi de 1.885.755 lei fără TVA.

7 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. un says:

  Asta în primă fază… În faza a doua spitalele vor intra în faliment și se vor închide. Știu că pare absurd dar în curând va fi realitate. Mulți medici vor fi deja morți de la vaccin și în lipsa banilor și a medicilor spitalele se vor închide.

 2. Dd says:

  Dacă tot e un articol pe temă medicală, am o curiozitate, Aradon:
  – cum de nu aveți nici un articol despre Congresul PNL și modul în care au respectat aceștia, în frunte cu Presedintele țării, Regulile IMPUSE chiar de ei: 5000 de persoane ÎN INTERIOR ???!!! 🤔

  Și nu, nu spuneți ca TOȚI au fost vaccinați (în acest caz lista cu participanți si Certificatul și Verde al acestora AR TREBUI FĂCUT PUBLICĂ !!!), și oricum aspectul vaccinării este nerelevant PT. CĂ NIMENI NU A DEMONSTRAT CĂ VACCINAȚII NU POT FI PURTĂTORI !!! DOAR Guvernele fac această discriminare FĂRA NICI O FUNDAMENTARE medicală…!

  Deci, sunt curios cåti dintre participanții la Congres se vor îmbolnăvi (ei sau familiile lor) în următoarele zile?
  Sau COVIDUL ăsta funcționează … cu telecomandă, ÎN FUNCȚIE DE INTERESUL CELUI CARE ARE “TELECOMANDA” ? 😉
  Atunci DA, asta ar explica ATÂT DE MULTELE ANOMALII STATISTICE apărute in aceasta “covidiadă”…

  Și nu incercați să combateți Statistica REALĂ (când DATELE introduse sunt REALE , CORECTE și NEALTERATE de valori incomplete, mistificate sau alterate !!!), pt că, pe baza ei și a anomaliilor constatate, sunt descoperite și diverse corpuri ceresti.
  Dar, repet din nou, dacă datele introduse SUNT CORECTE …!

  Iar, orice tåmpit vede, că TOATĂ VARA ACEASTA, n-a fost nici măcara un “vălușor” de pandemie, iar cum s-a terminat Sezonul Estival, A IZBUCNIT BRUSC.
  S-a vazut ca la Alegerile Generale decanul trecut, rata de infectare A SCAZUT BRUSC (?!) ca apoi să crească din nou.
  Dar cea mai mare anomalie statistică (pe care, se pare că nimeni n-a sesizat-o) este ceea ce s-a întâmplat în ultimul an în India:
  – în India, din septembrie 2020 pâna in februarie 2021, rata de infectare a fost F. SCAZUTA, desi acolo vorbim de o populatie extranumeroasa și de NERESPECTAREA celor mai elementare norme de distanțare și de igienă;
  – când multă lume a sesizat această ANOMALIE, BRUSC (nu gradual, cum ar fi fost normal, într-o evoluție firească), rata de infectare și de decese A CRESCUT BRUSC, LA COTE URIAȘE, lucru IMPOSIBIL STATISTIC, decât dacă INFECTAREA AR FI FOST PROVOCATĂ VOIT !!! (nu mă luați cu “cine ar fi asemenea demenți să facă așa ceva?”, că toate razboaiele din lume au fost provocate doar de demenți, în fuga lor după BANI și PUTERE). 😈
  – după ce a trecut valul acela uriaș de infectați și morți, a mai auzit cineva de noi valuri de infectare în India?
  – sau aveti impresia că toata acea populație numeroasă, cu toate obiceiurile lor “la grămadă”, s-a vaccinat sau si-a schimbat ,brusc, obiceiurile ?
  Să fim serioși!

  Deci, ca o concluzie: CÂT DE CONVENABILĂ e această așa-zisă “pandemie” PT. CONTROLUL GENERAL AL MASELOR , după bunul-plac al celor care au “telecomanda” ! 😠

  • Charlie says:

   Termina ma cu prosteala,nu e nici o pandemie,de era pandemie adevarata erau toti prin bunkere si nu vedeai picior de politician pe strada sau la congrese….lasati dracului panica si traiti viata asa cum a fost ea lasata de Creator.

 3. Viorica says:

  Doamna manager,d-voastră stiti ca la noul Cabinet de Oncologie din curtea Spitalului Municipal, nu exista WC pt.bolnavi? Stiti caci trebuie sa mergem in piata la WC? Vi se pare normal acest lucru? Vi se pare normal sa mergem de la strada prin noroi si moloz pana la cladire? Sau pt.noi bolnavii oncologici nu mai conteaza,caci si asa murim!

 4. timis says:

  Sa vanda izoletele , ca si asa au costat o avere, si sa renoveze spitalul, pt ce au nevoie de bani cand izoletele au fost aruncate??

 5. vdcd says:

  Voiam sa scriu ca 7,3 milioane de euro e pretul unui spital nou, dar apoi mi-am dat seama ca suma asta e echivalenta cu 100 de metri de autostrada cu 2 benzi la campie, deci nu e chiar exagerat pentru reparatii curente.

 6. Medic chirurg says:

  Să sperăm că aceste fonduri se vor dezvolta investii să spun așa în munca oamenilor care fac lucrarea pentru că nu trebuie atâta rigips trebuie o gândire mai primară care să dezvolte construcția în sensul să ajute oamenii

 7. Local

  O lună de... distanţă în relaţia arădenilor cu Primăria
  ARAD. În perioada 25 octombrie - 24 noiembrie, accesul contribuabililor în incinta Primăriei Municipiului Arad, precum și în sediile structurilor subordonate este permis doar pe baza certificatului verde care atestă vaccinarea, trecerea prin Covid sau rezultatul negativ al unei testări recente, în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 1013 din 22 octombrie 2021. 1

  Local

  Îndemn la folosirea mijloacelor online de comunicare și a celor electronice de plată
  Recomandarea vine în contextul accesului restricţionat la sediul Direcţiei Venituri, determinat de pericolul infectării cu coronavirus.

  Local

  Vot pentru plafonarea curentului şi gazelor
  Deputaţii arădeni Sergiu Bîlcea şi Glad Varga anunţă că au votat pentru plafonarea și compensarea prețului curentului și gazelor.

  Local

  Europarlamentarul Vlad Botoș cere anchetă europeană privind știrile false
  Scrisoare oficială adresată Comisiei Europene pentru combaterea campaniei de știri false cu privire la pandemia de COVID-19. 11

  Local

  Se licitează primul Fast Park! Vezi care este prețul de pornire pentru un loc de parcare
  Recons anunță preluarea cererilor pentru cele 112 locuri de parcare disponibile în Fast Park 3 din Micălaca. 3

  Local

  Acces doar cu certificat verde în Compania de Apă
  Şi accesul în Compania de Apă Arad va fi interzis celor care nu sunt vaccinaţi sau nu au trecut oficial prin boală. 7

  România

  Legea pentru compensarea facturilor la curent electric și gaze naturale a fost adoptată 
  Legea pentru compensarea facturilor la curent electric și gaze naturale a fost adoptată de Parlament. 1

  România

  Certificatul verde respins la limită, în  Senat
  Senatul a respins obligativitatea certificatului verde la locul de muncă. Proiectul a primit 67 de voturi pentru, 60 împotrivă și 2 abtineri. Pentru a fi aprobat erau necesare 69 de voturi pentru. 15

  UT Arad

  Cu Mioveniul se joacă sâmbătă, 6 noiembrie
  ARAD. A fost definitivat programul rundei cu numărul 15 din Liga 1 la fotbal, ultima a turului sezonului 2021-2022, una în care UTA joacă sâmbătă, 6 noiembrie, de la ora 17,30, la Mioveni.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.