aradon.ro Web analytics50 de arădeni bolnavi de Covid s-au adresat Centrului de evaluare de la Județean

De Sorina Ambruș

50 de arădeni bolnavi de Covid s-au adresat Centrului de evaluare de la Județean

În județul Arad, sunt funcționale, începând de vineri, patru astfel de centre de evaluare.
Scris de Sorina Ambruș - În județul Arad, sunt funcționale, începând de vineri, patru astfel de centre de evaluare.

ARAD. 50 de persoane testate pozitiv la infecția cu virusul SARS-CoV-2 s-au prezentat, de vineri până duminică după-amiaza, la centrul de evaluare de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Centrul a devenit funcțional începând de vineri, în zona de containere de la intrarea în curtea unității sanitare.

În Centrul de Evaluare se efectuează, în regim de spitalizare de zi, investigații medicale și imagistice – analize de sânge, radiografie sau tomografie computerizată – pentru pacienții pozitivi. În funcție de rezultatele investigațiilor, medicii eliberează rețete pentru tratament la domiciliu – inclusiv antivirale – sau pot recomanda internarea. Tot în cadrul centrului există posibilitatea, pentru pacienții care se încadrează în prevederile protocolului de tratament, să li se administreze anticorpi monoclonali. Deocamdată, niciunul dintre cei 50 de pacineți evaluați nu a primit recomandarea de administrare a anticorpilor monoclonali.

Cui ne adresăm în urma testului pozitiv

Ministerul Sănătății a explicat care sunt pașii de urmat, după confirmarea infectării cu SARS-CoV-2, care se poate face în urma unui test în laborator sau la medicul de familie sau în centrele de permanență.

În funcție de rezultatul testului, dacă rezultatul este negativ și simptomele persistă poate fi vorba de gripă, dat testul trebuie repetat la un interval de 2-4 zile, cu testare PCR.

Dacă rezultatul este pozitiv, pacienții trebuie să analizeze în ce stadiu al bolii sunt. Istoricul medical al pacientului și eventualii factori de risc sunt deosebit de importante, mai ales dacă vorbim despre boli cardiovasculare, respiratorii, obezitate, diabet, insuficiență renală cronică, imunodepresii, hepatopatii cronice sau se află în categoria peste 65 de ani.

Dacă există simptome ușoare, iar persoana infectată prezintă un factor de risc, aceasta trebuie să ia legătura cu medicul de familie care va prescrie un tratament corespunzător Dacă există simptome ușoare și mai mulți factori de risc, persoana în cauză trebuie să se prezinte la centrul de evaluare, unde va primi consultație și tratament. În funcție de starea pacienților medicii realizează un triaj, pentru tratament acasă sau la spital.

Dacă simptomele deja sunt pronunțate și se agravează, persoanele infectate vor beneficia de îngrijire medicală în spital.

Centre de evaluare în Arad

În județul nostru există patru centre de evaluare: unul în municipiu, la Spitalul Clinic Județean de Urgență și trei în județ la Spitalele din Lipova, Ineu și Sebiș.

28 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Anonim says:

  Vai….ce emotionant….astia au racit si cu panica de la tv s-au adresat centrului…

 2. Scapa cine poate says:

  Cine azi e vaccinist ori e prost ori globalist(a se citi #rezist, userist, lgbtcurist, etc… din astea, onanisti obsedati de curul mare a d-nei senator Sosoaca) 🤣🔚

  • Zapcea says:

   Cine-i antivaccinist, ori e prost ori e nazist.

   • Cat de cretin poti fi??? says:

    Sigur ca da, “antivaccinistii” care sunt impotriva dictaturii vacciniste sunt “nazisti” nu aia care o impun… pe langa ca esti retardat esti si incult rau de tot

    • Zapcea says:

     Peste tot in Europa doar partidele de dreapta si filonaziste sint impotriva vaccinurilor. Cit de cretin poti fi sa nu intelegi asta?

     • Anonim says:

      Esti prea retardat ca sa vezi realitatea. Cum adica sa fii extremist daca nu vrei sa-ti bagi in corp o mizerie numita pompos vaccin? Cum sa fii extremist daca lupti pentru drepturile si libertatile tale? Chiar asa handicapati formeaza cloaca usr-ista?

  • mda says:

   Sunt mândru de tine, creația mea. Ești mai nebun decât mine!

 3. Ioan says:

  Se tot vorbeste de alte boli dar de anxietate si stres nu am auzit pe nimeni?

 4. Ioan says:

  Nu prea am inteles dar si stresul face victime creaza alte boli etc.

  • Mocofan-club says:

   Ioan, ai perfectă dreptate! Stres-ul e boala secolului și face incomparabil mai multe victime decât oricare altă afecțiune, însă , fenomenul e neglijat ca și cum ar fi doar “o simplă alergie trecătoare”.

 5. Leu says:

  Începem sa evaluam probleme medicale in mod normal și profesional. Foarte bine

 6. anonim says:

  Vaccinul împotriva difteriei reprezintă un vaccin utilizat împotriva Corynebacterium diphtheriae, agentul ce declanșează difteria.[1] Între anii 1980 și 2000, utilizarea acestuia a dus la o scădere de peste 90% a numărului de cazuri la nivel mondial. Se recomandă utilizarea a trei doze inițiale, după care eficiența acestuia este de aproximativ 95%. Această imunizare durează aproximativ 10 ani, în decursul cărora va fi nevoie de o vaccinare de rapel. Procesul de imunizare poate începe la vârsta de șase săptămâni, cu doze administrate ulterior, la fiecare patru săptămâni.[2]

  Vaccinul împotriva difteriei este foarte sigur. Reacțiile adverse semnificative sunt rare. Pot apărea dureri la locul injectării.[2] La locul injectării se poate forma o umflătură care durează câteva săptămâni. Vaccinul poate fi administrat atât pe timpul sarcinii, cât și celor persoane cu un sistem imunitar scăzut.[3]

  Câteva combinații de vaccinuri sunt utilizate pentru a preveni difteria.[4] Acestea includ anatoxină tetanică (cunoscută sub numele de dT sau vaccin DT) și vaccinul tetanic și pertussis, cunoscut sub numele de vaccin DPT. Organizația Mondială a Sănătății îl recomandă încă din anul 1974.[2] Aproximativ 84% din populația lumii este vaccinată.[5] Se administrează sub formă de injecție intramusculară.[2] Vaccinul trebuie păstrat la rece, dar nu congelat.[3]

  Vaccinul împotriva difteriei a fost dezvoltat în 1923.[6] Acesta se află pe Lista medicamentelor esențiale a Organizației Mondiale a Sănătății, ce reprezintă cea mai importantă medicație necesară într-un sistem de sănătate.

 7. anonim says:

  Vaccinarea este o măsură înalt eficientă de prevenţie a difteriei, reduce răspândirea acestei maladii şi numărul cazurilor de complicaţii grave, decese. Difteria este fatală în 5 – 10% din cazuri, cu o rată a mortalității mai mare la copiii mici. Imunizarea contra difteriei se efectuează gratuit copiilor şi adulţilor la medicul de familie. Vaccinarea antidifterică primară constă din administrarea a 3 doze de vaccin combinat cu conţinut de anatoxină difterică, la vârsta copilului de 2, 4, 6 luni şi o revaccinare la 22-24 luni (sau peste 16-18 luni după vaccinarea primară). Mai apoi pe parcursul vieţii omul trebuie să primească revaccinări antidifterice o dată în 5-10 ani.

  Tratamentul constă în administrarea de antitoxină difterică, pentru neutralizarea efectelor toxice, și de antibiotice pentru distrugerea bacteriei. Vaccinul pentru difterie este un toxoid bacterian, adică o toxină a cărei toxicitate a fost inactivată. Vaccinul se administrează în combinație cu alte vaccinuri, ca vaccin DTP sau ca vaccinul pentavalent. Pentru adolescenți și adulți, toxoidul difteric se combină cu toxoidul tetanic intr-o concentrație mai mică (vaccinul dT). OMS recomandă o vaccinare primară cu seria de 3 doze vaccinale de toxoid difteric, urmată de doza de rapel.

 8. forma mai usoara says:

  S-au deschis peste 230 de centre de preventie a infarctului miocardic si suntem anuntati sec ca vine o pandemie de cancer. Ce or fi bagat astia in serurile minune de ne previn de pe acum?
  La tromboza au fost foarte clari ca este o consecinta nefasta a serurilor. NU au zis nimic de sterilitate dar asta se observa in timp. V-au omorat ca pe oi si nu v-ati prins.
  Argumentul ala cu: “au fost administrate 8 miliarde de seruri si tu inca crezi ca oamenii aia vor muri” cade din start daca stii ca scopul a fost depopularea. Numai Dumnezeu va decide daca cativa dintre cei injectati vor supravietui dupa 5 ani de la injectare.
  Boala este in vaccin. Daca nu ma credeti incepeti sa ganditi. De ce sunt mai multi bolnavi acolo unde sunt mai multi injectati? Cum s-au imbolnavit cercetatorii din Antarctida daca erau toti vaccinati si nu au intrat in contact cu surse externe de infectare?
  Stati linistiti: o sa faceti o forma mai usoara de deces.

 9. anonim says:

  Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit săptămâna trecută, peste jumătate erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de 6 luni de la ultima doză. Adică , nu erau vaccinați.

  • Anonim says:

   Ala nu e vaccin daca-l faci la fiecare 6 luni, e tratament…de dus la groapa…

   • anonim says:

    Curajosule, doar rumeguș ai in bidon🤣

    Vaccinul impotriva difteriei este inclus in Programul National de Vaccinare din tara noastra si se administreaza bebelusilor si copiilor de medicul pediatru sau medicul de familie, dupa cum urmeaza:

    La 2 luni – Vaccinul hexavalent (vaccin diftero-tetano-pertusis acelular-poliomielitic-Haemophilus B-hepatitic B – DTPa-VPI-Hib-Hep. B)
    La 4 luni – Vaccinul hexavalent
    La 11 luni – Vaccinul hexavalent
    La 6 ani (rapel) – Vaccinul tetravalent (vaccin diftero-tetano-pertusis acelular-poliomielitic – DTPa-VPI)
    La 14 ani (rapel) – Vaccinul trivalent (vaccin diftero-tetano-pertusis acelular – DTPa)

    Agita-te, și tu ești vaccinat!🤣🤣🤣

    • Cat de cretin poti fi??? says:

     Mai lipseste da compari mizeriile astea experimentale de acum cu vaccin antitetanos(ala da vaccin) care te fereste de boala si are efecte secundare care incap pe jumatate de pagina pe cand astea “anti-covid” de fapt nu te feresc de nimic ci conform propagandei eventual de forme grave ale bolii dar incet se naruie si minciuna asta, mai tine la unii prea retardati sa vada realitatea(asa ca tine)…in schimb la “serul magic” in cateva luni s-au adunat 3 pagini de efecte adverse dintre care un sfert foarte grave chiar potential mortale. Bagati in voi ca-i bine.🔚

 10. anonim says:

  Că dovada că tâmpiții antivaccinisti exista de când au apărut vaccinurile

  Vaccinul DTP

  Controversele nu s-au limitat la vaccinul antirujeolic. Mai aproape de zilele noastre, vaccinul DTP (antidifteric, antitetanos şi antipertussis) a fost supus teoriilor scepticilor.

  Prin anii ’70, controversa privind acest vaccin a prins Europa, Asia, Australia şi America de Nord. În urma unui articol care viza cazurile unor copii de la Great Ormond Street Hospital din Londra, care ar fi suferit complicaţii neurologice din cauza acestui vaccin, mass-media a intrat pe fir. Deşi un comitet de experţi – este vorba despre Joint Comission on Vaccination and Immunization – a infirmat zvonurile, confirmînd siguranţa vaccinului, isteria publică se instalase. JVCI a lansat un studiu naţional, „National Childhood Encephalopathy Study“ (NCES), care a identificat toţi copiii între 2 şi 36 de luni, pacienţi în spitalele din Marea Britanie, pentru boli neurologice, şi a conchis că nu există nici o legătură între imunizare şi vaccinare. Cu toate acestea, pînă în 1977 rata imunizării contra pertussis a scăzut de la 77% la 33%. Foarte curînd a izbucnit una dintre cele trei epidemii majore de tuse convulsivă: în 1979, în Marea Britanie au fost confirmate peste o sută de mii de cazuri.

 11. Scapa cine poate says:

  In atentia covidopatilor panicati adepti ai restrictiilor pe care-i poti gasi mergand dupa urma maronie si mirosul fetid pe care le lasa dupa ei pe strada https://www.national.ro/coronavirus/covid-19-poate-provoca-o-afectiune-mentala-extrema-ce-este-sindromul-hikikomori-750092.html

 12. România

  Bătaie între fete, după ore: Zeci de colegi le-au încurajat și nu au încercat să le oprească
  Întâmplare șocantă la Buzău! Două eleve s-au luat la bătaie sub privirile a zeci de colegi, care în loc să le despartă le-au încurajat.

  România

  Transportatorii vor primi 50 de bani pentru fiecare litru de combustibil achiziţionat
  Aproximativ 3.000 de transportatori rutieri de marfă şi de persoane vor beneficia de o schemă de ajutor de stat de 300 milioane de lei, respectiv 50 de bani pentru fiecare litru de combustibil achiziţionat în limita sumei de 400.000 de euro, anunță purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

  România

  Un pompier și-a pierdut viața într-un incendiu de vegetație. A fost lovit de autospeciala de pompieri
  Un pompier și-a pierdut viața în timpul unei intervenții de stingere a unui incendiu de vegetație, pe A1.

  România

  Polițiștii au descins la Primăria Timișoara
  Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Timiș se află la această oră la sediul Primăriei Timișoara. UPDATE. Poliția cercetează concursuri de angajare aranjate.

  Local

  Dublă lansare a antologiei „Neterminatele iubiri”, la Arad și Șiria
  Una dintre povestirile incluse în acest volum este semnată de arădeanca Eugenia Crainic.

  Local

  MediCamp 2022, pledoarie pentru voluntariat
  Acţiunea Ligii Studenţilor Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad s-a bucurat de un real succes.

  Local

  Vestul, prima regiune cu Program Regional aprobat
  Guvernul a avizat Programul Operațional Regional propus de către Regiunea Vest.

  România

  Firmele de curierat vor raporta la ANAF detalii despre persoanele care plătesc ramburs la livrare
  Miercuri, 18 mai, Guvernul a adoptat proiectul de OUG prin care firmele de curierat vor raporta la ANAF detalii privind persoanele care plătesc ramburs la livrare pentru produsele comandate online. 1

  Local

  Accident pe Arad - Timișoara, cu trei victime încarcerate
  Un microbuz a intrat în coliziune cu un autoturism pe DN69. Două ambulanţe, un SMURD şi descarcerarea sunt la faţa locului. 9

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.