aradon.ro Web analytics7.202 burse şcolare pentru elevii din municipiu, în semestrul II

De Diana Duțu

7.202 burse şcolare pentru elevii din municipiu, în semestrul II

Bursele se asigură de la bugetul de stat, suma alocată pentru finanţarea acestora fiind de 8.624,10 mii lei.
Scris de Diana Duțu - Bursele se asigură de la bugetul de stat, suma alocată pentru finanţarea acestora fiind de 8.624,10 mii lei.

ARAD. Consilierii locali municipali au stabilit, în ultima şedinţă ordinară, numărul şi cuantumul burselor acordate în învăţământul preuniversitar de stat din Municipiul Arad pentru semestrul II al anului școlar 2021-2022. Elevii de gimnaziu, liceu și şcoală profesională beneficiază lunar de burse de performanță, burse de merit, burse de studiu și burse de ajutor social, în timp ce elevii de ciclu primar beneficiază doar de burse de performanță și burse de ajutor social.

Astfel, în semestrul II al acestui an şcolar se vor acorda 7.202 burse şcolare, din care: 3.881 de merit, 3.050 de ajutor social, 259 de studiu şi 12 de performanţă. Cuantumul lunar al unei burse de performanţă este de 500 de lei, al bursei de merit 200 de lei, al bursei de studiu 150 de lei, iar al bursei de ajutor social 200 de lei.

„Bursele se asigură de la bugetul de stat, din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată în limita sumelor aprobate cu această destinaţie, prin bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale. Sumele destinate pentru plata burselor de performanță, de merit, de studiu respectiv de ajutor social sunt alocate în bugetele unităților de învățământ preuniversitar de stat” – explică reprezentanţii Primăriei Arad. Potrivit ANAF, repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea burselor pentru anul 2022 este în sumă de 8.624,10 mii lei.

Repartizarea burselor

Sumele destinate pentru plata burselor de performanță, de merit, de studiu respectiv de ajutor social sunt alocate în bugetele unităților de învățământ preuniversitar de stat, pe baza solicitărilor venite dinspre acestea. Unitățile de învățământ vor achita lunar bursele repartizate către beneficiarii acestora.

Colegiului Naţional „Moise Nicoară” i-au fost repartizate 520 de burse de merit, 150 de ajutor social şi 1 bursă de studiu. Pentru Colegiul Naţional „Preparandia Dimitrie Ţichindeal” au fost aprobate 501 burse de merit, 110 de ajutor social şi 18 de studiu. La Colegiul Naţional „Vasile Goldiş” se vor acorda 375 de burse de merit, 233 de ajutor social, 3 de studiu şi 7 de performanţă. Liceului Naţional de Informatică i-au fost repartizate 440 de burse de merit, 140 de ajutor social, 12 de studiu şi 1 de performanţă. Pentru Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta” au fost aprobate 150 de burse de merit, 191 de ajutor social şi 20 de studiu. La Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” se vor acorda 180 de burse de merit, 260 de ajutor social şi 30 de studiu. Liceului Teologic Baptist „Alexa Popovici” i-au fost repartizate 336 de burse de merit, 138 de ajutor social şi 22 de studiu. Pentru Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” se vor acorda 225 de burse de merit, 94 de ajutor social şi 10 de studiu.

 

Bursa de ajutor social se poate cumula

Bursele se acordă în fiecare an şcolar, pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii evaluării naţionale de către absolvenţii clasei a VIII-a, a examenului de bacalaureat, a examenului de certificare a calificării profesionale şi pe perioada pregătirii practice. Bursele nu se acordă pe perioada vacanţelor şcolare, cu unele excepţii. Bursele de merit și studiu sunt revizuite semestrial. Bursa de ajutor social se poate cumula cu bursa de performanță, cu bursa de merit sau cu bursa de studiu.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  tombola lunii

  ARADON Sport local

  ACB Ineu promovează în Liga 3, câștigând și returul
  Elevii lui Cristian Sculici au câștigat la scor și returul și au promovat cu 11-2 la general.

  Mapamond

  Premierul francez Borne susţine consfinţirea dreptului la avort în Constituţie
  Prim-ministrul francez Elisabeth Borne a declarat sâmbătă că susţine un proiect de lege parlamentar pentru a adăuga dreptul la avort în Constituţia ţării.

  Mapamond

  Beijingul redeschide şcolile iar Shanghaiul declară victoria asupra Covid
  Beijingul a anunţat sâmbătă că va permite şcolilor primare şi secundare să reia cursurile cu prezenţă fizică, iar şeful partidului din Shanghai a declarat victoria asupra COVID-19, după ce oraşul a raportat zero cazuri noi pentru prima dată în ultimele două luni, informează Reuters.

  Mapamond

  Mâna dreaptă a lui Putin aruncă mărul otrăvit spre România
  Aderarea Republicii Moldova la UE este posibilă, nu direct, ci prin crearea „noii Românii Mari”, susţine vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev într-un interviu pentru agenţia rusă TASS. 4

  Local

  Avertizare Nowcasting: Cod Portocaliu pentru mai multe localități din județ
  1

  Local

  Polițiștii locali fac razii în zonele rău famate ale municipiului
  Au fost evacute 12 persoane care ocupau ilegal două imobile părăsite. Proprietarii clădirilor abandonate vor avea și ei de-a face cu polițiștii locali, dacă nu iau măsuri. 4

  Local

  Lecția de istorie. Crucea familiei Desseanu a fost adusă la lumină și sfințită
  Crucea funerară a fost reabilitată de pictorul de biserici Ștefan Pavel Cosma și sfințită de părintele Petru Ursulescu, paroh al Parohiei Ortodoxe Arad-Pasaj. 4

  Mapamond

  Detalii despre atacul armat din Norvegia: Este investigat ca un posibil atac terorist. A fost arestat un cetăţean norvegian de origine iraniană
  Atacul armat din capitala norvegiană, Oslo, în care au fost ucise două persoane şi au fost rănite 14 persoane, este investigat ca un posibil atac terorist, a declarat sâmbătă poliţia norvegiană. 4

  UT Arad

  Virgiliu Postolachi a impresionat la UTA în primul amical
  Clubul lucrează la transferul atacantului care a fost crescut de Paris Saint Germain. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.