aradon.ro Web analyticsAcuzaţii la Spitalul Judeţean Arad: Perfuzoare de unică folosinţă refolosite zile în şir!

Acuzaţii la Spitalul Judeţean Arad: Perfuzoare de unică folosinţă refolosite zile în şir!

Pacienţi de la Interne reclamă că unele materiale sanitare de unică folosinţă au fost refolosite din dispoziţia şefei secţiei.
Scris de M.B. - Pacienţi de la Interne reclamă că unele materiale sanitare de unică folosinţă au fost refolosite din dispoziţia şefei secţiei.

Risc de contaminare cu stafilococi sau bacterii periculoase? Asta reclamă pacienţi ai Secţiei Interne de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, după ce unele materiale sanitare ar fi fost refolosite zile în şir, în ultimele două săptămâni. Este vorba de perfuzoare, care ar fi fost schimbate chiar şi după şase zile, în cazul unor bolnavi.

Reclamaţii

Unii pacienţi ne-au contactat, în ultimele zile, pentru a ne relata situaţia. “Toţi bolnavii din salonul meu au stat cu aceleaşi perfuzoare zile la rând, deşi există riscul transmiterii infecţiilor intraspitaliceşti. Le-am cerut explicaţii asistentelor, dar şi studenţilor care fac practică în spital, şi ne-au spus acelaşi lucru: asistenta-şefă a dat dispoziţie să fie refolosite perfuzoarele, că nu mai există pe stoc. Au fost şi alte probleme, lipsa apei calde la baie, a săpunului, a hârtiei igienice… Toate s-au rezolvat brusc după ce a venit o comisie de anchetă de la Consiliul Judeţean”, ne-a relatat un bolnav.

Anchetă în derulare

Şeful Serviciului Management Spitale din cadrul CJ Arad, Mihai Şeran, ne-a confirmat că are loc o anchetă, arătând că se verifică modul în care au fost gestionate materialele sanitare. “S-a dispus efectuarea unei verificări în urma unor sesizări primite de la pacienţi. Am adus la cunoştinţa conducerii spitalului toate aspectele legate de acţiunea de control aflată în derulare, pentru a lua măsurile care se impun, pentru a reglementa situaţia gestiunilor, comenzilor de materiale sau a documentelor contabile”.

Surse din cadrul spitalului afirmă că ar exista neconcordanţe între documentele contabile şi materialele aflate pe stoc, iar eventualele minusuri din gestiune care ar putea fi găsite în urma anchetei ar urma să fie imputate şefei secţiei.

Se apără

Şefa Secţiei Interne, Simona Borta, a recunosct lipsa perfuzoarelor din stoc, însă spune că nu s-au refolosit, ci a împrumutat de la alte secţii.

“A existat o problemă legată de numărul insuficient de perfuzoare, în cazul secţiei Medicină Internă, însă acest lucru nu înseamnă că le-am refolosit. Am împrumutat de pe alte secţii, pentru a nu afecta calitatea şi siguranţa actului medical. Nu a existat nicio dispoziţie dată de mine prin care să le cer colegilor mei refolosirea perfuzoarelor. E adevărat, se derulează o anchetă la nivelul secţiei, iar la final vom comunica rezultatele”, a declarat Borta.

40 de pacienţi

Refolosirea perfuzoarelor a fost reclamată doar de pacienţi din Secţia Interne, care are aproximativ 40 de bolnavi internaţi.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Falcă, despre alegerile din PNL
  Europarlamentarul arădean ocupă funcţia de vicepreşedinte pentru Fonduri Europene şi Dezvoltare Regională în cadrul Partidului Naţional Liberal. 5

  România

  PNRR a fost aprobat. Aprobarea PNRR - moment de o mare importanţă pentru viitorul României
  Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că aprobarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă reprezintă un moment simbolic de o mare importanţă pentru România.

  Local

  COVID a umplut deja spitalul
  Doi bolnavi în stare gravă așteaptă la UPU să se elibereze un loc la ATI. Pentru bolnavii COVID cu forme medii mai sunt doar 2 locuri la spitalul județean. 2

  România

  Proiect: Certificatul verde va fi obligatoriu pentru personalul medical. Cei care refuză pot fi concediaţi
  Certificatul digital al UE privind COVID-19 va fi obligatoriu pentru personalul medical, potrivit unui proiect al Ministerului Sănătăţii. Cei care nu au certificat vor fi suspendaţi şi chiar concediaţi, iar costurile cu testarea vor fi suportate de angajaţi. 6

  Local

  A început testarea personalului medical din Spitalul Judeţean Arad
  Peste 1.400 de angajaţi ai unităţii medical din cel 2.200 sunt nevaccinaţi. Aceştia sunt testaţi o dată al trei zile, pe tura lor, pe banii statului, până la momentul la care incidenţa COVID va scădea sub 1.5 la mie. 5

  Local

  Garantare modificată în asigurări
  Măsuri de protecție suplimentare au fost impuse prin Ordonanță de Guvern după ce compania City Insurance a intrat în faliment.

  Local

  A „sărit” peste liniile de tramvai și a blocat circulația pe Renașterii
  Un cap tractor a „sărit” peste liniile de tramvai din Micălaca și a „aterizat” exact în mijlocul lor, luni după-masa. 4

  Advertorial

  STIHL demarează un amplu program de reduceri pentru motoferăstraie și alte utilaje de sezon
  STIHL vine din această toamnă în sprijinul tuturor categoriilor de utilizatori de motoferăstraie, fie că vorbim de persoane care folosesc aceste utilaje ocazional, în zona casnică sau frecvent, în construcții, agricultură, peisagistică, dar și în sectorul forestier.

  Mapamond

  Norvegia a reclasificat Covid-19 ca gripă obișnuită
  Covid-19 este tratată în mass-media drept o boală foarte periculoasă, în faţa căreia vaccinarea în masă şi restricţiile severe sunt aplaudate, în ciuda numărului redus al deceselor, cu excepţia celor survenite în grupurile de risc. Norvegia decide însă că trebuie tratată ca şi alte boli respiratorii, precum gripa sau răceala, deoarece, potrivit Institutului Norvegian de Sănătate Publică, nu este mai periculoasă decât cele menţionate. 13

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.