aradon.ro Web analytics

Alături de cei aflaţi în nevoie

De Diana Duțu

Alături de cei aflaţi în nevoie

Foto: J.A.
Reactualizat la:
Filiala judeţeană de Cruce Roşie Arad continuă activităţile umanitare în vreme de pandemie.
Scris de Diana Duțu - Filiala judeţeană de Cruce Roşie Arad continuă activităţile umanitare în vreme de pandemie.

ARAD. „Din respect pentru viaţa semenilor, Crucea Roşie Română, filiala Arad, continuă activităţile umanitare de sprijinire a cadrelor medicale din spitale şi a persoanelor vulnerabile, în perioada grea de pandemie COVID” – subliniază Iudita Cuvineanu, director al Crucii Roşii Arad.

Alimente

Şefa organizaţiei judeţene aminteşte în acest sens proiectul în valoare de 7.728 de lei prin care au fost distribuite 100 de pachete de alimente în localităţile Bata, Secusigiu, Petriş, Bârzava şi Pecica. Fiecare pachet a cântărit aproximativ 14 kilograme, beneficiarii alimentelor fiind persoane vulnerabile din punct de vedere social şi familii cu copii.

Pe lângă pachetele distribuite în cadrul acestui proiect, am donat la case de copii, azil de batrani, DGASPC alimente în valoare de 13.196 de lei. Mulţumim donatorului „Agrirom” Arad. De asemenea, am donat 97.860 de bucăţi de lapte UHT către DGASPC şi case de copii din judeţ” – detaliază Iudita Cuvineanu.

Pentru cadrele medicale

Crucea Roşie Arad nu a uitat nici de cadrele medicale din linia întâi, în lupta cu coronavirusul. „Am realizat un transport de 3.960 de sticle de 5 litri de apă plată, 7.680 de măşti PP2, 15.000 de măşti simple, 15.000 de mănuşi. Am donat 100 de combinezoane de protecţie pentru cei care lucrează în mediu virusat, dezinfectante de mâini, de spălat pe jos, creme pentru mâinile personalului, 150 de viziere, precum şi 80 de baxuri de cafea, donaţie Jacobs – totul în valoare de 126.463 de lei” – precizează Iudita Cuvineanu.

Mulţumiri voluntarilor

Produsele au fost distribuite de voluntarii filialei judeţene de Cruce Roşie Spitalului Judeţean Arad, Serviciului de Ambulanţă, Spitalului suport COVID de la Ineu, Direcţiei de Sănătate Publică, Poliţiei de Frontieră, DGASPC, DAS Arad. „Suntem recunoscători că avem voluntari care se implică şi în aceste activităţi pe care le desfăşurăm şi care necesită abordare de timp mai îndelungat, mai ales în ultima perioadă” – adaugă directoarea CR Arad.

Respectaţi măsurile de protecţie!

Din păcate, acest virus un pleacă de la noi, de aceea revenim şi noi cu rugămintea de a respecta măsurile de protecţie impuse: purtarea măştii, igiena mâinilor, evitarea locurilor aglomerate. Dorim să rămânem sănătoşi, să putem reveni la normalitatea vieţii de zi cu zi în întrega ţară” – conchide Iudita Cuvineanu.

 

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Arădeanul says:

  Felicitări cât mai multe realizari!!!!

 2. ARADON Sport local

  Performanțe ale sportului arădean în luna august
  Sportul arădean suferă din cauza pandemiei de COVID-19. Dacă fotbalul și unele competiții s-au putut relua în condiții stricte, este o listă lungă de întreceri importante anulate din cauza restricțiilor. Sporturile de sală nu știu sigur când vor avea liber. Continuăm incursiunea prin istoria ultimilor 30 de ani din sportul arădean, cu performanțe realizate în luna august.

  Local

  Candidatura lui Farcaşiu, anulată de instanţă
  „Veşnicul” primar al Târnovei, împiedicat de instanţă să mai candideze pentru fotoliul de primar. 4

  Local

  20 de sirieni, irakieni și algerieni, prinși de polițiștii de frontieră de la Nădlac și Vărșand
  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere ale Frontierei Nădlac II, Vărșand și Nădlac I au descoperit, atât în punctul de frontieră, cât şi în zona de competenţă, 20 de cetăţeni din Siria, Irak şi Algeria, care au folosit diferite mijloace pentru a încerca să treacă ilegal frontiera în Ungaria. 4

  Local

  Nereguli descoperite de Curtea de Conturi la Spitalul Judeţean
  Un control al Curţii de Conturi arată că, pe perioada pandemiei, în Spitalul Judeţean s-au cheltuit bani pe lângă lege. 6

  Local

  Două ore pe săptămână pentru cazier, la Sebiș
  În vederea prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars Cov 2, la nivelul Poliției Orașului Sebiș se modifică programul ghișeului de eliberare a certificatelor de cazier judiciar și a certificatelor de integritate comportamentală pentru perioada 17.08 – 28.08.2020.

  Local

  Ventilator de ultimă generaţie, de la Crucea Roşie, pentru spitalul COVID din Arad
  Valoarea echipamentului medical este de peste 214.000 de lei. Aparatul e funcţional începând de vineri, 14 august 2020. 7

  Local

  Amenzi „grele” pentru deșeuri pe domeniul public
  Sesizările primite de la cetățeni i-au scos în stradă pe polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului, care au aplicat amenzi în valoare de 4500 de lei pentru constatarea abandonului de deșeuri și materiale de construcții pe domeniul public. 3

  Local

  Jandarmii arădeni, în misiune la biserici și mănăstiri
  Efectivele de jandarmi vor avea în vedere ca toți participanții să poarte mască și să respecte distanțarea fizică, pe timpul procesiunilor religioase prilejuite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului 2

  Local

  1.400 de cazuri de Covid-19, la Arad, de la începutul pandemiei
  Județul Arad a ajuns la un total de 1.400 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, confirmate de la începutul pandemiei până în prezent.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.