aradon.ro Web analyticsAmenzi uriaşe pentru otrava care a omorât căprioarele la Pecica

Amenzi uriaşe pentru otrava care a omorât căprioarele la Pecica

Garda de Mediu a aplicat amenzi de 70.000 de lei firmelor care au împrăştiat otrava ce a omorât căprioarele şi alte animale.
Scris de Alin Gherasim - Garda de Mediu a aplicat amenzi de 70.000 de lei firmelor care au împrăştiat otrava ce a omorât căprioarele şi alte animale.

Apar primele sancţiuni în cazul căprioarelor găsite moarte pe terenurile agricole din zona Pecica-Peregu Mare-Semlac-Nădlac. După ce ziarul şi site-ul nostru a scos la iveală faptul că zeci de animale, iepuri, ulii sau fazani au murit pe câmpurile din zona Fondului de Vânătoare 8 Pereg şi după ce reprezentanţii acestui fond au anunţat autorităţile, apar şi primele reacţii. Garda de Mediu Arad este prima instituţie care anunţă măsuri luate împotriva societăţilor care administrează terenurile agricole de acolo. „Ca urmare a sesizării reprezentanţilor Fondului de Vanatoare 8 Pereg, cu privire la identificarea de mortalităţi din specia căprior, iepure de câmp şi fazan pe raza UAT Pecica, UAT Semlac şi UAT Nădlac, reprezentanţi ai GNM – CJ Arad, împreună cu reprezentanţi ai IPJ – SAESP Arad, DSVSA Arad şi reprezentanţi ai fondului de vânătoare, s-au deplasat în teren pentru a verifica aspectele sesizate. Ca urmare a verificărilor efectuate pe terenurile agricole, au fost identificate şi ridicate mai multe cadavre de animale din specia căprior, iepure de câmp şi fazan. Cadavrele de animale au fost ridicate de către DSVSA Arad pentru efectuarea de analize în vederea stabilirii cauzei exacte a morţii. În timpul verificărilor efectuate pe terenurile agricole, s-a constatat prezenţa unor produse chimice de culoare albastră aplicate direct pe sol, produse folosite de către societăţi agricole pentru combaterea rozătoarelor”, se arată într-un comunicat de presă al Gărzii de Mediu Arad.

Amenzi pentru firme

Comisarii instituţiei au reuşit să identifice societăţile agricole care administrează acele terenuri şi au aplicat amenzi pentru faptul că otrava nu a fost împrăştiată conform legii. „Au fost identificate societăţile agricole care administrează terenurile pe care au fost identificate produsele chimice, constatându-se faptul că acestea au procedat la combaterea rozătoarelor utilizând produsul rodenticid având denumirea comercială PROKUM PELET. Aplicarea acestor produse s-a realizat cu nerespectarea indicaţiilor înscrise pe eticheta produsului şi în fişa de securitate a produsului, mai exact au procedat la împrăştierea acestor substanţe la suprafaţa solului şi nu prin introducerea acestora în galerii sau prin intermediul staţiilor de intoxicare (cutii utilizate în spaţii închise). Societăţile au fost sancţionate contravenţional cu sancţiuni însumând un total de 70.000 de lei şi au fost stabilite măsuri privind interzicerea utilizării acestor substanţe, acestea putând fi utilizate numai conform Fişei tehnice de securitate”, se mai arată în comunicatul semnat de Sorin Brădicean, comisarul şef al Gărzii de Mediu Arad.

Dosarul, la Poliţie

În ceea ce priveşte tragerea la răspundere penală a celor care se fac responsabili de moartea animalelor sălbatice, acest lucru va fi stabilit de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, care face cercetări în acest moment. „Până în prezent, nu a fost identificată cauza exactă a morţii animalelor sălbatice din speciile menţionate mai sus, urmând ca după determinarea cauzelor morţii în cadrul cercetării penale în curs, reprezentanţii IPJ Arad să ia măsurile legale care se impun împotriva eventualilor vinovaţi”, a mai precizat şeful Gărzii de Mediu Arad.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  UT Arad

  Meszar anunță că nu va fi nimic spectaculos în noul sezon, chiar dacă vin noii investitori la UTA
  „Va fi continuitate și stabilitate, nicidecum performanțe sportive spectaculoase. Vom avea același buget salarial și pentru anul viitor, precum în acesta! Nu avem petro-dolari, ci bani munciți de parteneri”.

  Local

  Ultimele somaţii pe Mărului
  Au mai rămas de demolat 24 de construcții ilegale pe strada Mărului. Familiile care locuiesc aici și care sunt privite ca ultima piedică în calea modernizării nu vor primi însă alte locuințe.

  Mapamond

  Ryanair avertizează că preţurile zborurilor către Europa vor creşte în această vară
  Preţurile biletelor de avion vor creşte în această vară din cauza cererii mari pentru vacanţele pe plajă în Europa, a anunţat Ryanair.

  Local

  A murit fostul senator arădean Ioan Crețu
  3

  Local

  Zeci de baxuri cu țigări de contrabandă ascunse după lăzi cu mere, la Timișoara
  Captură însemnată a polițiștilor, la Timișoara. Oamenii legii au găsit 75 de baxuri cu țigări de contrabandă într-un autovehicul încărcat cu mere. Marfa ilegală era ascunsă în spatele lăzilor cu fructe. 1

  Local

  Mai bine de jumătate din populația județului s-a autorecenzat
  Direcția de Statistică îi sfătuiește pe arădeni să verifice în platformă, după șapte zile, dacă autorecenzarea a fost validată sau trebuie reluată.

  ARADON Sport local

  Atletico Arad are potențial juvenil
  Două finale jucate și un trofeu câștigat arată că există o rețetă a succesului.

  ARADON Sport local

  Se conturează campioanele din Liga 5

  Local

  Direcția Regională de Drumuri avertizează: se lucrează inclusiv pe autostrada Arad - Nădlac!

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.