aradon.ro Web analyticsArădeanul Daniel Gheorghe „grăbeşte” canonizarea lui Arsenie Boca

Arădeanul Daniel Gheorghe „grăbeşte” canonizarea lui Arsenie Boca

Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe anunţă că vor grăbi canonizarea lui Arsenie Boca pentru a scăpa de arădeanul Daniel Gheorghe.
Scris de Alin Gherasim - Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe anunţă că vor grăbi canonizarea lui Arsenie Boca pentru a scăpa de arădeanul Daniel Gheorghe.

Daniel Gheorghe, tânărul din Arad care susţine că este deţinătorul mărcii înregistrate Părintele Arsenie Boca, a devenit inamicul Bisericii Ortodoxe. Pentru a scăpa de arădeanul care a pornit o adevărată prigoană împotriva tuturor celor care se folosesc de numele şi imaginea lui Arsenie Boca, reprezentanţii Bisericii anunţă că vor grăbi procesul prin care Părintele Arsenie Boca va deveni Sfântul Arsenie. Anunţul a fost făcut de către mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu. „Biserica îl va trece în rândul sfinților şi numele se va schimba din Părintele Arsenie Boca în cel de Sfântul Arsenie. În locul fotografiei cu chipul Părintelui, atât de multiplicată de doritorii de câștig necinstit, va fi zugrăvită și aprobată de către Sfântul Sinod icoana sa de sfânt, cu chipul transfigurat prin lucrarea harului lui Dumnezeu. Astfel, va dispărea și obiectul acestei nefirești uneltiri”, a explicat ÎPS Laurenţiu pentru tribuna.ro. Pentru moment, nu se ştie data la care Arsenie Boca va deveni sfânt, dar mitropolitul Ardealului a anunţat că toate procedurile vor fi grăbite. Comisia mitropolitană de canonizare va alcătui un studiu ce va fi însușit de Sinodul Mitropolitan. Documentul va fi înaintat Preafericitului Patriarh Daniel, care-l va trimite Comisiei speciale a Sfântului Sinod, spre cercetare și avizare, iar apoi, în ultima etapă, propunerea de canonizare va fi supusă votului în plenul Sfântului Sinod. Aceştia sunt paşii care trebuie urmaţi.

Atac la Gheorghe

ÎPS Laurenţiu nu s-a ferit să atace faptul că Daniel Gheorghe nu este ortodox, ci are altă religie, dar se foloseşte de numele lui Boca, unul dintre cei mai importanţi preoţi ai ortodoxismului românesc. „Faptul că o persoană străină și de credință, și de neam, își asumă dreptul de a fi urmaș al patrimoniului spiritual pe care îl oferă Bisericii părintele este strigător la Cer”, a spus mitropolitul Ardealului.

Refuzat de Becali

Intenţia lui Daniel Gheorghe de a ceda mărcile înregistrate care se referă la Arsenie Boca spre Gigi Becali a rămas fără sorţi de izbândă. Interpelat pe marginea acestui subiect, controversatul om de afaceri a declarat că Arsenie Boca nu poate aparţine nimănui, pentru că el aparţine întreg poporului român. „Poate să o vândă, dar el nu are ce vinde pentru că, potrivit legii, marca notorie bate o marcă înregistrată, iar marca notorie Arsenie Boca aparține Patriarhiei Române. Eu i-am sfătuit să facă un demers să anuleze această marcă înregistrată făcută cu rea-credință. Așa ar fi bine”, a spus Becali.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  tombola lunii

  România

  7 persoane cercetate într-un dosar de organizare de lupte între animale
  7 persoane, dintre care doi cetăţeni străini, sunt cercetate într-un dosar de organizare de lupte între animale şi operaţiuni financiare în mod fraudulos, în urma unor percheziţii făcute de poliţiştii braşoveni în judeţele Braşov, Cluj şi Sălaj.

  Mapamond

  Marea Britanie şi Franţa sunt de acord să acorde mai mult sprijin Ucrainei
  Premierul britanic Boris Johnson şi preşedintele francez Emmanuel Macron au convenit să ofere mai mult sprijin Ucrainei.

  Local

  Festivalul Berii a adus mii de arădeni pe Ștrandul Neptun
  În primele două seri de festival, zona comercială a Ștrandului Neptun s-a umplut de lume, amintind de vremurile de altădată. 7

  Mapamond

  Generalul rus Alexander Dvornikov ar fi fost înlocuit de Vladimir Putin
  Cel mai important general rus din Ucraina pare să fi fost demis din cauza ritmului lent al progreselor din Donbas. Dacă se confirmă, demiterea generalului Alexander Dvornikov, supranumit „Măcelarul din Alep” pentru distrugerea oraşului sirian în 2015, ar marca încă o remaniere majoră a comandamentului militar rus, sugerând că Putin este nemulţumit de modul în care se desfăşoară războiul. 2

  Local

  Cod galben de instabilitate atmosferică pentru o parte a județului Arad

  Local

  Ziua Drapelului Național al României, marcată la Arad
  Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. 4

  Local

  Femeie de 71 de ani, lovită pe trecerea de pietoni în timp ce traversa strada pe roșu
  4

  România

  România şi alte patru ţări încearcă să amâne planurile UE de a interzice vânzarea maşinilor pe benzină şi diesel
  România, Italia, Portugalia, Slovacia şi Bulgaria vor să amâne cu cinci ani un plan al Uniunii Europene de interzicere efectivă a vânzării de maşini noi pe benzină şi diesel începând cu 2035, potrivit unui document consultat de Reuters. 9

  Mapamond

  Unitatea grupului G7 este în pericol pe măsură ce costul războiului din Ucraina creşte
  Problema războiului din Ucraina va domina în mod inevitabil summitul naţiunilor G7 din Bavaria. Ultimele luni au însemnat un efort financiar considerabil pentru statele occidentale care susţin înarmarea Ucrainei.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.