aradon.ro Web analyticsAtelier de creație literară pentru adolescenți, la bibliotecă

De Eugen Rogojan

Atelier de creație literară pentru adolescenți, la bibliotecă

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” a lansat proiectul „LiterarMente”, destinat „adolescenților iubitori de lectură care-și exersează talentul literar în ideea perfecționării lui”.
Scris de Eugen Rogojan - Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” a lansat proiectul „LiterarMente”, destinat „adolescenților iubitori de lectură care-și exersează talentul literar în ideea perfecționării lui”.

Tinerii incluși în atelier au fost recomandați de profesorii lor de limbă și literatură română, Livia Nadiș, Anca Giura (Colegiul Național „Vasile Goldiș”), Tudor Droagomir și Laura Dragomir (Colegiul Național Preparandia „Dimitrie Țichindeal). Echipa de creație este formată dintr-un grup de 6 liceeni, cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani: Alexandru Darius Ciocîrlan, Andreea Mihaela Negrău, Anca Viorica Simon, Anna Maria Boboc, Luana Anami Ardelean, Gabriel-Valentin Măgulean.

„Participanții la proiect vor scrie texte, iar acestea vor fi dezbătute și lucrate, în cadrul întâlnirilor noastre, până la atingerea celei mai bune forme. Pentru a progresa literar, ei vor beneficia, din când în când, de asistență și îndrumare oferite de scriitori. Până acum au avut loc două întâlniri după faza de formare a echipei”, spun cei de la Biblioteca Județeană Arad. Coordonatorul proiectului este Lucia Bibarț având-o coechipier pe Irina Șandor.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Interviu aradon.ro cu Inspector principal de poliție Livia Pescar: „Munca de teren oferă mai multe satisfacții”
  Pe Livia Pescar o știți din presa locală. Cu siguranță, i-ați văzut numele în ziar sau pe site-urile de știri arădene sau la tv. Ea este cea care oferă declarații presei atunci când în Arad au loc evenimente care ajung să fie anchetate de Poliție. Este purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad din anul 2021. Recent, inspectorul principal de poliție Livia Pescar s-a întors dintr-o misiune internațională ce a avut loc la Sevilla, Spania, organizată de Biroul Atașatului de Afaceri Interne la Madrid.

  Local

  Curtea, grădinile și parcurile mănăstirii Feredeu, acoperite de o viitură puternică
  Curtea, grădinile și parcurile cunoscutei mănăstiri Feredeu din județul Arad au fost acoperite de o puternică viitură, marți spre seară, venită de pe dealurile din jurul lăcașului de cult.

  Oameni

  Amber Heard este acuzată că a falsificat pozele cu rănile provocate de Johnny Depp
  Avocatul lui Johnny Depp a acuzat-o pe Amber Heard că a falsificat imaginile cu rănile provocate de fostul ei soţ.

  România

  Meditațiile cu profesorii de la clasă vor fi interzise. Sancțiuni prin lege pentru cadrele didactice
  Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat marți că profesorilor le va fi interzis prin lege să mai facă meditații cu elevii din clasele la care predau. Regula ar putea fi aplicată din anul școlar 2022-2023. Vor exista sancțiuni pentru cadrele didactice care nu o respectă. 2

  Local

  Vrea să afle of-urile locuitorilor din „6 Vânători”
  Viceprimarul municipiului Arad, Ilie Cheşa, ţine să se informeze direct de la cetăţeni în legătură cu problemele din cartier. 

  Local

  „Sanitarii pricepuţi” de la „Moise” vor reprezenta Aradul la faza naţională

  Local

  Expoziţie documentară: Bicentenarul teologiei arădene

  Local

  „Prietenii pompierilor”, calificaţi la faza naţională

  Local

  Un bărbat din Barațca a murit după ce s-a răsturnat cu tractorul
  Tragedia a avut loc marți, 17 mai, în satul Cuveșdia, comuna Șiștarovăț. Victima efectua lucrări agricole cu tractorul când a avut loc incidentul. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.