aradon.ro Web analyticsAteliere de creație în Parcul Dendrologic din Ineu

De Sorina Ambruş

Ateliere de creație în Parcul Dendrologic din Ineu

Opt blocuri de calcar abandonate în anii 80, vor prinde viață în cadrul proiectului Atelierele Construcția de la Ineu.
Scris de Sorina Ambruş - Opt blocuri de calcar abandonate în anii 80, vor prinde viață în cadrul proiectului Atelierele Construcția de la Ineu.

În perioada 5 august-11 septembrie, în Parcul Dendrologic din Ineu (fostul Parc central) se desfășoară „Atelierele Construcţia de la Ineu”, un proiect cultural organizat de Asociaţia Underground Festival, în parteneriat cu Primăria oraşului Ineu şi co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).

Proiectul îşi propune, de fapt, o regenerare urbană, prin intermediul culturii, a unui spaţiu public din Parcul Central al oraşului Ineu. În acest spaţiu au fost abandonate opt blocuri din calcar, aduse aici în anii ’80 ai secolului trecut pentru o tabără de sculptură. Aceste blocuri de calcar vor fi transformate în opere de artă de către cinci sculptori invitaţi să participe la o tabără de creaţie. Sculptorii Florin Marin, Elena Ilash, Alexandru Potecă şi studenţii Alexandru Smuczer şi Vlad Emană sunt cei care au acceptat invitaţia organizatorilor. Tabăra de creaţie va fi precedată de o expoziţie a schiţelor de lucru ale sculptorilor.

Evenimentul va mai găzdui alte trei ateliere de interferenţă culturală, care îşi propun promovarea şi susţinerea taberei de creaţie a sculptorilor, dar şi implicarea directă a locuitorilor oraşului în îmbogăţirea vieţii culturale a Ineului.

Atelierele de la Ineu
Atelierul de artă plastică, intitulat „Mash-up”, va fi coordonat de Andrei Hedea, originar şi locuitor al Ineului. Andrei Hedea îşi propune folosirea mai multor tehnici de artă plastică pentru a crea lucrări artistice împreună cu participanţii la atelierul condus de el. Atelierul se va încheia cu o expoziţie permanentă, donată Primăriei oraşului Ineu.

Atelierul de artă fotografică va fi coordonat de Viorel Gantner. Participanţii la acest atelier vor fi iniţiaţi în arta fotografică, abordând mai multe tehnici fotografice. De asemenea, atelierul de artă fotografică va avea şi rolul de a imortaliza clipele de creaţie ale celorlalte ateliere din cadrul proiectului. Atelierul de artă fotografică se va încheia cu o expoziţie permanentă, care va fi donată Primăriei Ineu.

Atelierul de scriere creativă, condus de criticul literar şi poeta Lucia Cuciureanu, îşi propune iniţierea participanţilor în arta scrierii, și se va încheia cu publicarea textelor participanţilor.

 

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Misterele din Providence says:

  Foarte bine,fondul muzical va fi asigurat de pasarelele de culoare neagra din parc.Bonus:găinaț căzut de la mare înălțime.

 2. ARADON Sport local

  Victorie pentru „galben-albastre” la revenirea fanilor 
  FCC Baschet UAV Arad s-a impus la o diferență de 22 de puncte cu KSE Târgu Secuiesc, la revenirea fanilor în tribune.

  Local

  Selecție de elevi pentru Centrul Județean de Excelență
  Între 27 septembrie și 1 noiembrie se va desfășura selecția elevilor „capabili de performanță”, pentru constituirea grupelor din cadrul Centrului Județean de Excelență Arad. 1

  Local

  58% dintre profesorii arădeni sunt vaccinați
  Din totalul cadrelor didactice angajate în instituțiile de învățământ preuniversitar din județul Arad, peste jumătate sunt vaccinate cu schemă completă. 4

  Local

  Aradul, peste media națională la numărul profesorilor tineri
  Procentul profesorilor tineri din totalul celor care predau în școlile din județul Arad este mai mare decât media națională. 1

  UT Arad

  Sancțiuni financiare și o excludere la UTA
  Antrenorul Laszlo Balint a anunțat care au fost măsurile propuse conducerii după rușinea de la Filiași. 10

  Local

  194 de cazuri de Covid în Arad, de vineri până sâmbătă
  De vineri până sâmbătă s-au înregistrat în județul Arad 194 de cazuri de infecție cu virusul SARS-CoV-2. 34

  Local

  Invitație la atelierul de gravură al lui Adrian Sandu
  Asociația Grupul pentru Management şi Mediere Culturală, în parteneriat cu APA / Asociația producătorilor de Artă şi Muzeul de Artă Arad, organizează în Arad un workshop de gravură coordonat de artistul vizual Adrian Sandu.

  România

  Timiș, pe locul 4 în topul vaccinărilor pe județe, sub Cluj și Sibiu. Peste 80% din vârstnicii din România nu sunt imunizați
  Conform unor date oficiale ale autorităților, Timișul ocupă locul 4 în topul vaccinărilor anti-Covid pe județe, cu doar 32,1% din populație imunizată la mijlocul lunii septembrie. Suntem sub Cluj și Sibiu. În plus, peste 80% din persoanele din România care au trecut de 80 de ani nu au fost vaccinate. 12

  Local

  Cele mai multe focare noi de pestă porcină, în Arad
  Județul Arad conduce în topul județelor în care s-au înregistrat focare noi de pestă porcină africană (PPA), în perioada 16-22 septembrie. 2

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.