aradon.ro Web analyticsAverile parlamentarilor. Deputatul Glad Varga

De Eugen Rogojan

Averile parlamentarilor. Deputatul Glad Varga

Cum a evoluat averea deputatului PNL Glad Varga, între 2016, când și-a preluat anteriorul mandat, și 2020, când l-a preluat pe cel actual?
Scris de Eugen Rogojan - Cum a evoluat averea deputatului PNL Glad Varga, între 2016, când și-a preluat anteriorul mandat, și 2020, când l-a preluat pe cel actual?

Dacă ar fi să ne luăm doar după sumele trecute ca fiind deținute în conturile și depozitele bancare, Glad Varga ar fi cel mai sărac parlamentar arădean. Asta deoarece deputatul PNL nu a avut, din 2016 până în prezent, niciun astfel de cont trecut în declarația de avere. Pe partea de „imobiliare”, acesta se lăuda în 2016 cu un apartament de 50 de metri pătrați și un garaj de 20 de metri pătrați, dar și cu terenul de sub garaj. În 2019, în declarația de avere au mai apărut un teren și o casă moștenite (19 părți din 32 deținute de deputat) și un teren și o casă primite ca donație. Acestea din urmă au fost vândute în 2019 pe suma de 49 de mii de euro. În 2016, în declarația de avere a lui Glad Varga apăreau trei mașini: un Volkswagen din 2010, un Peugeot din 2007 și un Nissan din 2006. În 2020 a mai rămas doar Nissanul din 2006. Conform declarației de avere, în 2016 Varga a „investit” 63 de mii de lei în Partidul Național Liberal – contribuție la campania electorală. Anul următor, acesta a creditat două asociații înființate de el – Centrul Județean de Voluntariat și Centrul de Excelență – cu aproximativ 110 mii de lei, aceeași sumă fiind împrumutată celor două asociații și în 2019. În declarația de avere din 2020, la acest capitol sunt trecute Asociația Centrul de Excelență – 44.450 de lei, SC Training Management Advisor SRL – 140.763 lei, asociațiile Centrul Județean de Voluntariat și CTA Delta Arad – 10.951 lei. Totodată, Glad Varga menționează în declarația de avere că a contribui la campania electorală de anul trecut cu 130 de mii de lei. Aceeași sumă a oferit-o ca „împrumut pentru contribuție campanie electorală alegeri parlamentare 2020, candidat Ionel-Dorel Sinaci – PNL”, alte 50 de mii de lei fiind „împrumuturi acordate în nume personal” pentru contribuția la campania electorală a candidatului Fordon Decebal Ciprian.

Nici Varga nu este ferit de datorii, ne arată declarațiile de avere. În 2016, acesta datora 243.567 de lei băncilor și 30 de mii de lei unei persoane fizice. În 2017, datoria bancară ajunsese la 179 de mii de ei, iar cea către o persoană fizică la 35 de mii de dolari. În 2018, Varga a rămas doar cu datoria către bancă, în valoare de 165 de mii de lei, care în 2019 a scăzut la 144 de mii, iar în 2020 la 116 mii de lei. Tot anul trecut, acesta datora și 30 de mii de euro unei persoane fizice. La partea de venituri sub formă de cadou, deputatul și-a trecut, în 2019, cei 20 de mii de euro primiți ca „dar de nuntă”.

În privința veniturilor, în 2016 actualul deputat și-a trecut în declarația de avere suma de 18.371 obținută ca manager al asociației Centrul Județean de Voluntariat și al firmei SC Training Management Advisor SRL Arad, dar și suma de 13.680 de lei obținută ca asistent manager al Asociației Educatio. În aceeași declarație de avere este trecută ca venituri din dividende de la firmele SC Vision C&C Events SRL (schimbată ulterior în AOA Events Agency SRL), SC City Guide Advisor SRL și SC Training Management Advisor SRL suma totală de 415 mii de lei. În 2017, Varga notează că a încasat 19.441 de lei de la Centrul Județean de Voluntariat și Training Management Advisor SRL, pe care le-a manageriat, respectiv 2.161 de lei de la Camera Deputaților, în timp ce de la Training Management Advisor SRL a încasat, din dividende, 123.534 de lei. Pe lângă acești bani, a încasat și peste 52 de mii de lei rambursare a cheltuielilor din campania electorală. În 2018 și 2019, acesta notează că a încasat doar indemnizația de la Camera Deputaților, de aproximativ 125 de mii de lei. În 2020, acesta notează încasarea a 129.792 de lei de la Parlament, dar și încasarea de dividende pe anul 2019 în valoare de 430 de mii de lei de la SC AOA Events Agency SRL, fostă SC Vision C&C Events SRL și organizatoare a festivalului Arad Open Air de pe aeroportul arădean. Pe lângă veniturile parlamentarului, în declarația sa de avere au fost menționate, în 2019 și 2020, și veniturile soției acestuia, bugetară și ea, angajată a unei grădinițe din municipiul Arad.

Sergiu Vlad

În următorul articol din serie, ce va fi publicat joi, 25 februarie, în Jurnal arădean și pe www.aradon.ro, vom afla cum a evoluat averea fostului deputat și actualului senator USR de Arad, Sergiu Vlad.

18 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. coman sava says:

  Sp[l[ri de bani, d[ cu dreapta , ia cu stanga. De ajutorul de handicap – oligofrenie-, nu zici nimic ???, sau nu-l ridici de rușine, dece ,că doar e dreptul fiecărui oligofren la ajutorul de handicap

 2. Ioșca P. Sedistu says:

  Ce fel de voluntariat e ăla, dacă se încasează sume atât de mari de cei care-l fac? E plin Aradul de astfel de „voluntari”!

 3. cetatean says:

  toti demnitarii isi declara averile case terenuri bijuterii tablouri conturi in banci.etc bun dar cum le-au dabandit nu spune nimeni
  Oare toti o au pe matusa Tamara sau poate pe unchiul Sam ? Posibil !
  Fosta lege 18 din anii 80 ar fi necesara si azi !

 4. Andrei says:

  Câte firme are ăsta? Ca le-am pierdut șirul… Face afaceri cu primăria Arad, organizează evenimente, primește donații, împrumută partidul din care face parte! E de înțeles de ce a fost ținut în brate, si este în continuare, de către falcă! Pentru Arad ce a făcut ca deputat? Pentru conturile personale, ale căpușelor din partid se știa de mult câte face! Doar AOA ia băgat în cont mii și mii de lei, toate astea ca membru PNL Arad. Nu e conflict de interese? DNA ul doarme în orașul ăsta!
  Incredibil ce personaj! Suntem în 2021 dar practicile sunt exact ca pe vremea lui Al Capone! Și vorbim de către un deputat! Face afaceri cu statul la greu, împrumută partidul, primește donații, asta înseamnă pnl Arad! Sau mai bine zis asta înseamnă să fii politician cinstit și onest!

 5. aradean says:

  umflatul lui Falconeti….Tot unu din cei ce din saracie cu ajutorul lui Falconeti sa imbogatit

 6. coman sava says:

  Scuze SPĂLĂRI DE BANI DĂ CU DREAPTA , IA CU STÂNGA am vrut să scriu , dar ere setat pe engleză și nu am observat

 7. NICU says:

  Eu nu inteleg cum p…lica franaru mai are timp de deputatie cand are atatea fime si asociatii pe cap, de ce nu isi vede de afaceri daca e asa bun pe partea aceasta, de ce nu isi vede de treaba si incurca lumea???Vedeti de ce nu merg lucrurile bine la noi in tara!Sunt tot felul de p…lici pe care nu ii mai satura Dumnezeu!

  • Razvan says:

   Eu nu spun ca baiatul asta e bun. L-am cunoscut tangential (nu, nu sunt in politica si nu am nici firme) … dar nivelul de ura din comentarii intrece puterea mea de intelegere. Pai oameni buni, mergeti spre politica daca sunt atati bani de luat si stau pe garduri … faceti-l pe asta de rusine, aratati cat de buni sunteti voi si cat de prost e wl. Sa va dau si scuzele? “pai noi nu putem ca nu ne ajuta x si y” … baiatul asta a inceput cu “politiceala” din liceu, la tineretul PDL. Nu avea spate …AAAA …si-a facut relatii pe paecurs? Pai cam asa merge in orice (zona politica sau afacere privata). Sanatate!

   • alt anonim says:

    Corect. Am o singură neclaritate: într-un comentariu de mai sus, cineva zicea că are și ajutor de handicapat. Pe bune ? Sau este spusă la glumă ? Te întreb pe dumneata că văd că știi mai multe… Mulțumesc.

    • Razvan says:

     Nu cunosc detalii. Il rog oe domnul respectiv sa aduca dovezi si sa-l aducem pe politician in fata instantei. Bineinteles, daca “fura” acel ajutor. Daca intradevar are o problema … trebuia sa il declare dar nu vad probleme ca ia, e dreptul lui.

   • NICU says:

    Nenea Razvan in politica nu te duci sa faci bani(vad ca mentalitatea e la noi ca daca vrei sa faci bani fa politica) schimbam si noi ceva la aceasta mentalitate , esti remunerat suficient ca deputat astfel incat sa nu mori de foame.De ce nu isi vede de afaceri ???Nu avem nevoie de oameni de genul in politica, ne incurca pe noi cetatenii .E la al 2 lea mandat fara rezultae concrete pentru cetateni, despre ce discutam…

    • Razvan says:

     De acord. Nu pentru bani mergi! Totusi, toti care merg fac bani (prin diverse metode mai mult sau putin legale sau etice). Nu fac politica, nu am facut, nu o sa fac. Nu consider ca mi se potriveste! Legat de critici, le inteleg. De ce nu mergi tu “nenea Nicu” sa faci politica asa cum trebuie? Ai sanse mari sa te votez!

 8. BAGABONTU says:

  Asta abia acum a ajuns la ciolan, deci saracu’ de el nu este bogat…..dar sa vedeti ce avere dupa mandat!

 9. Sorin says:

  Frumos, a organizat “pa firma” un festival pentru care a primit bani de cheltuiala de la primarie si a ramas cu profit
  Oare noi ceilalti fraieri de ce nu putem face asta????
  E nevoie de un exemplar special, un adevarat vizionar precum Glad

  i-ar sta bine cativa ani dupa gratii, macar de-am avea justitie
  multa bafta!

 10. EndrW says:

  Ma tata… dar oare cine mama dracu’ ii tot voteaza pe astia?

 11. Vecinu says:

  Burcusu lu jiță pe scurt !
  Vrea să Para ,zic pară om cinstit !
  Poate restul e trecut la sorela în cont de bani,cum face ori ce politician în România,trece averea pe frați,surori,neamuri..

 12. Local

  FOTO-VIDEO. Accident la Gurahonț și Cuvin. UPDATE: Accidentul de la Cuvin s-a soldat cu decesul unei femei
  IPJ Arad anunță că în urmă cu puțin timp au avut loc două accidente în județul Arad, unul la Gurahonț și un altul la Cuvin. 1

  Local

  Bani pentru linoleum nou la spital

  Local

  Paşca va reforma ONG-urile din ţară
  Mihai Paşca, arădeanul care este secretar de stat în Ministerul Justiţiei, va coordona reforma din sectorul ONG. 4

  Local

  Ateliere de creație în Parcul Dendrologic din Ineu
  Opt blocuri de calcar abandonate în anii 80, vor prinde viață în cadrul proiectului Atelierele Construcția de la Ineu.

  Local

  Ada Milea, concert în 4, la Nerv
  Pe 5 august, chiar de ziua ei, Ada Milea vine să concerteze la Arad în stilu-i inconfundabil, împreună cu Bobo Burlăcianu, Anca Hanu și Cristi Rigman. 1

  Local

  Circulație îngreunată în zona CET din cauza lucrărilor

  Mapamond

  Kim Jong Un a cerut reactivarea comunicaţiilor cu Coreea de Sud
  Comunicaţiile dintre cele două Corei au fost restabilite recent, iar acest lucru s-a făcut la iniţiativa liderului nord-coreean Kim Jong Un, potrivit declaraţiilor date de responsabili ai serviciilor secrete sud-coreene unei comisii parlamentare de la Seul, relatează marţi agenţia EFE. 1

  Local

  3,8 milioane de lei de la APIA pentru motorina pe trimestrul I
  436 de fermieri arădeni beneficiază de ajutorul de stat acordat sub formă de rambursare.

  ARADON opinii

  STIL DE VIAŢĂ. Adela Alexa, nutriţionist, dietetician: Alimente cardioprotectoare (I)

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.