aradon.ro Web analyticsBătălie pe AGA de la Recons, TOP şi Gospodărirea Comunală

De Diana Duţu

Bătălie pe AGA de la Recons, TOP şi Gospodărirea Comunală

Comisia a numărat voturile FOTO: EMANUEL COTUNA
Reactualizat la:
A fost nevoie de „unele discuţii între grupuri” şi de două runde de votare pentru desemnarea reprezentanţilor municipiului Arad în Adunările Generale ale Acţionarilor de la cele trei companii aflate în subordinea CLM.
Scris de Diana Duţu - A fost nevoie de „unele discuţii între grupuri” şi de două runde de votare pentru desemnarea reprezentanţilor municipiului Arad în Adunările Generale ale Acţionarilor de la cele trei companii aflate în subordinea CLM.

Aproximativ o oră din şedinţa CLM de joi, 21 ianuarie – pe a cărei ordine de zi s-au aflat 40 de puncte – a fost alocată unui singur proiect de hotărâre, cel „privind unele măsuri pentru reprezentarea intereselor Municipiului Arad la societăţile comerciale care nu au calitatea de operator regional sau local, la care Municipiul Arad este acţionar”. În fapt, a fost vorba de alegerea noilor reprezentanţi ai Consiliului Local al Municipiului Arad în Adunarea Generală a Acţionarilor la SC Gospodărirea Comunală SA Arad, respectiv SC Recons SA Arad şi SC Târguri Oboare Pieţe SA Arad. Desemnarea acestora s-a făcut prin vot secret. Dar nu a fost un simplu vot secret…

Propunerile
Nici măcar nominalizarea candidaţilor nu s-a făcut pur şi simplu. Înainte de acest moment, alesul PSD Ilie Cheşa a solicitat o „pauză de cinci minute, pentru unele discuţii între grupuri”. După ce acestea s-au consumat, s-au făcut nominalizările pentru cele două poziţii de la fiecare companie.

PNL i-a propus pe Liliana Waas şi Petru Barb la TOP, pe Decebal Fordon şi Mihai Paşca la Recons şi pe Florin Mariş la Gospodărirea Comunală. PMP l-a propus pe Cristian Galea pentru Gospodărirea Comunală, iar PSD – pe Cosmin Buruc la Recons. USR PLUS i-a nominalizat pe Codrin Vlad la Gospodărirea Comunală, Daniela Săbău la TOP şi Cătălin Costea la Recons.

Vot diferenţiat
S-au pregătit buletinele de vot, pentru fiecare companie în parte. „S-au distribuit trei buletine diferite pentru a crea oportunitatea participării la vot tuturor consilierilor care nu se află în conflict de interese, în mod diferenţiat” – a explicat secretarul municipiului Arad, Lilioara Stepănescu. După care a dat citire prevederilor legale referitoare la conflictul de interese, apoi a sintetizat: „Mandatul dumneavoastră în AGA nu este remunerat, nu produce un folos material. Dar dacă aveţi rude sau vă aflaţi în una din situaţiile acestea, trebuie doar să anunţaţi că nu participaţi la vot. Nu este nicio sancţiune. Nu veţi fi cuprins în cvorumul necesar pentru adoptarea hotărârii. Ni s-au comunicat deja două situaţii de neparticipare la vot” – a punctat Lilioara Stepănescu.

Primul vot
După aceste clarificări, s-a trecut, în sfârşit, la vot. „Primul tur”. Căci după numărarea voturilor s-a constatat că niciun candidat nu a întrunit majoritatea necesară (12 voturi pentru) pentru a fi desemnat în Adunările Generale ale Acţionarilor de la cele trei societăţi comerciale din subordinea Primăriei. Asta din cauza unui vot nul: „Un consilier nu a respectat procedura indicată. Erau <expresis verbis> (în termeni expliciţi-n.r.) instrucţiuni că trebuie scris în mod expres cuvântul <da> sau <nu>. Un domn consilier a <icsat> în loc de <da> sau <nu>, iar comisia a apreciat ca fiind vot nul – poziţie pe care o consider corectă” – a explicat secretarul municipiului.
Drept urmare, votul a fost reluat.

A doua încercare
Au fost tipărite din nou buletinele de vot, s-a completat cu „da” sau „nu”, s-au numărat voturile şi s-a prezentat rezultatul.
La Recons, s-a decis astfel: Decebal Fordon – 12 voturi, Mihai Paşca – 12 voturi, Cătălin Costea – 9 voturi, Cosmin Buruc – 4 voturi (primii doi fiind desemnaţi în AGA). La Gospodărirea Comunală, rezultatul a fost următorul: Florin Mariş – 15 voturi, Cristian Galea – 12 voturi, Codrin Vlad – 9 voturi (primii doi fiind desemnaţi în AGA). La TOP, lucrurile au stat astfel: Liliana Waas – 13 voturi, Petru Barb – 12 voturi, Daniela Săbău – 10 voturi (primii doi fiind desemnaţi în AGA).
A fost un vot dificil, dar s-a terminat cu bine. Pentru unii.

15 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Jenibil says:

  Bătaie pe ciolan! Ușor ca e loc de furat pentru toți!

 2. Teretean says:

  Fatalai si fufe ieftine marsaluiesc pe podium in speranta dezosari ciolanului

 3. marti says:

  In mod firesc,pentru unii,bataia pe ciolan sa prinda un ciolan cu ceva carne pe el,ca nu se stie cit stau acolo,si acum e momentul.Si desigur nici speranta unor spagute viitoare nu e de colo,desi in anterioarele guvernari,liberalii au cam supt totul…Cit despre Recons,e o vaca de muls,insa pentru cei doi seamana a sanctiune,caci de la posibilul post in justitie pina la membru aga eo cadere…

 4. Mike says:

  catalin costea medicul e un monument de buna crestere si educatie ma refer la felul lui de a fi ca manager nu stiu cum va fi!

 5. teddy-eddy says:

  Anul trecut am depus actele necesare pentru un abonament gratuit cf. L 118/1990 și în 5-10 minute am primit documentul. Anul acesta, am depus actele în 07 ianuarie și am fost anumțat prin telefon în 14 ian că pot să mai fac o excursie în Vlaicu să-mi ridic abonamentul. Nu comentez, mă mir și mă întreb …

 6. sattan 666 says:

  ce fac gunoaiele! se bat pe ciolan!
  de ce nu va omorati?> am fi mai castigati!

 7. sattan 666 says:

  spurcaciuniilor! sa va intalnesc in Iad!

 8. sattan 666 says:

  nu toti sunt cretini

 9. sattan 666 says:

  o sug secretarele?

 10. sattan 666 says:

  vreti sallari si pensii? arzav-a focul iadului!

 11. sattan 666 says:

  hienele cum stau la ciolan.
  poate prinde ceva si o secretara blonda.

 12. sattan 666 says:

  ce fofoloance bune sunt acolo!

 13. Tarkus says:

  Ce să caute Cosmin Buruc la Recons, când în facuitate, la sfârşit, abia a reuşit să o termine ? Cred că şi la sport nu a avut mai mult de 5 sau 6 el fiind doar un pescar mijlociu iar dacă aleargă 10 m face alergie ! În rest “pita studentului” adică 5. Cu aşa oameni vrem să meargă principalele instituţii ? Cu oameni mediocri şi submediocri vrem noi să punem ţara pe picioare ? Miram-aş !

  • mig29 says:

   Decii in mare nu este vorba de ciolan, ca cica posturile de AGA nu sunt remunerate! Nu stiu ce intelegeti voi de pe aici care comentati cu “ciolanul”!! In al doile rand vad numai alesi de la PNL (PDL la Arad) si unul PMP!! Unde sunteti usr-isti?? S-au inteles pnl-istii cu pmp-istii de le-a iesit atat de bine???

 14. Sebi says:

  Atentie marita ! Locurile obtinute de indivizii astia nu sunt platite , dar….. sunt platite cu bani grei cele din consiliile de administratie , iar acolo vor fi rudele , amantele si pupiloii acestor forme de viata , fix asa !

 15. Local

  Trei utişti convocaţi sub tricolor!

  Local

  "Șoferul" fără permis, implicat în accidentul mortal de pe autostradă, nu a fost reținut
  El este internat la Secția de Ortopedie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, suferind o fractură de gambă în urma accidentului de joi seara de pe autostrada Arad-Timișoara. Tânărul urmează să fie operat. Reprezentanții Biroului Poliției Autostrăzi Vest au spus că cel care se afla la volanul autoturismului, în care mai erau șase persoane, nu a fost reținut. Nici nu se știe dacă acest lucru se va întâmpla sau nu. 1

  Local

  Pecica reinventează trecerea de pietoni şi o trasează pe... trotuar
  Trotuarul este marcat de zebră chiar în faţa Primăriei Pecica, până la şosea, de unde în mod normal ar trebui să înceapă. 2

  Local

  Fără tramvaie între Podgoria și Ghioroc, sâmbătă dimineață
  Compania de Transport Public a anunțat, vineri, că sâmbătă dimineață nu vor circula tramvaiele pe tronsonul Podgoria-Micălaca-Ghioroc.

  Local

  Asociațiile de proprietari – atenționate în privința actualizării documentației
  ULAL reamintește, printre altele, obligația actualizării acordului de asociere, dar și votarea regulamentului condominiului. 1

  Local

  Vor să salveze școala din Gai
  Asociația Gai-Cartierul Nostru și-a stabilit obiectivul major al anului 2021: transformarea vechii școli într-un centru educațional, cultural și social.

  Local

  Teste de antrenament pentru Bac și Evaluare. 6 mii de elevi arădeni așteptați la examene!
  Au fost publicate noi teste de antrenament pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a ce se pregătesc pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat.

  Local

  Averile parlamentarilor. Senatorul Sergiu Vlad
  Vedem cum a evoluat, între 2016 și 2020, averea fostului deputat – actualului senator USR de Arad, Sergiu Cosmin Vlad.

  Advertorial

  Așteptarea a luat sfârșit... Glasspandoor se deschide Duminică în centrul Aradului!
  1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.