aradon.ro Web analytics


Biblioteca din Sînicolau Mic, încă un an în acelaşi sediu

De Diana Duțu

Biblioteca din Sînicolau Mic, încă un an în acelaşi sediu

Reactualizat la:
ARAD. Consilierii locali municipali au aprobat, în şedinţa extraordinară de la începutul lunii septembrie, prelungirea cu (încă) un an a contractului de închiriere pentru imobilul în care îşi desfăşoară activitatea Biblioteca Judeţeană „A.D. Xenopol”, în Sînicolau Mic.
Scris de Diana Duțu - ARAD. Consilierii locali municipali au aprobat, în şedinţa extraordinară de la începutul lunii septembrie, prelungirea cu (încă) un an a contractului de închiriere pentru imobilul în care îşi desfăşoară activitatea Biblioteca Judeţeană „A.D. Xenopol”, în Sînicolau Mic.

Aşadar, filiala de cartier a Bibliotecii va funcţiona în acelaşi spaţiu ca până acum, pe strada Steagului nr.27, ap.4 (în curtea Şcolii Gimnaziale „Adam Nicolae”), până la data de 30 septembrie 2021.

Prelungirea s-a făcut, la solicitarea chiriaşului/ locatarului, printr-un act adiţional la Contractul de închiriere nr. 4/06.12.2011, încheiat între Municipalitatea arădeană şi Biblioteca Judeţeană „A.D. Xenopol”. În document se arată că, în afară de prelungirea duratei contractului, „celelalte clauze contractuale, inclusiv cuantumul chiriei lunare, rămân nemodificate”.

Valoarea chiriei plătite de Bibliotecă Primăriei este simbolică: 31,79 de lei/lună (TVA inclus), pentru un spaţiu a cărui suprafaţă este de 65 de metri pătraţi. E vorba de o anexă a fostului cămin cultural din cartier, mare cât un apartament cu două camere, devenită adăpost de carte în care locuitorii din Sînicolau – în special cei de vârstă şcolară – îşi pot astâmpăra setea de cunoaştere.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. micălăcean says:

  Nu e nimeni niciodată acolo, nici angajat, nici cititor.

 2. UT Arad

  Se știe bugetul de salarii de la UTA
  Alexandru Meszar a anunțat că jucătorii încasează 100.000 de euro pe lună din contracte. Dacă mai adaugi antrenorii și stafful medical, plus angajații clubului, primele de joc și impozitele, își dai seama de ce UTA așteaptă cu „sufletul la gură” banii de la Primărie!

  Local

  Intervenție ISU în centrul Aradului: pericol pe strada Vasile Goldiș!
  ARAD. Vineri seara Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad a intervenit în centrul Aradului. 4

  România

  Elevii vor face cursuri online în preajma alegerilor. Cel puțin 3 zile vor sta acasă!
  Alegerile locale îi vor muta pe elevi, timp de cel puțin trei zile, în online. Anunțul a fost făcut de către ministrul educației, Monica Anisie. 2

  ARADON Sport local

  CSU Arad nu mai joacă în CN de rugby în șapte, înghețat
  Formația arădeană a încheiat competiția pe locul 5.

  ARADON Sport local

  Șah Club Vados Arad a luat argintul în Superligă
  ACS Șah Club Vados Arad a urcat pe treapta a doua a podiumului în Superligă, după bronzul la șah blitz.

  Local

  COVID-19 la Liceul maghiar din Arad şi la "Sever Bocu" Lipova
  Trei elevi din clase diferite de la Lipova au fost depistaţi infectaţi cu noul coronavirus, fiind închisă şcoala pentru două săptămâni. 19

  Mapamond

  Bansky nu poate fi identifcat ca autorul celebrului graffiti 'Aruncătorul de flori'
  Artistul britanic Banksy a pierdut marca comercială solicitată pentru celebrul său graffiti "Aruncătorul de flori" (''Flower Thrower'') deoarece anonimatul său presupune că nu poate fi identificat în mod oficial ca autor, potrivit unei decizii europene publicate joi, relatează AFP.

  Local

  Noua piaţă de pe Rusu Şirianu, gata să fie predată către TOP
  Serviciul de administrare, întreţinere şi exploatare a noii hale agroalimentare va fi atribuit TOP prin gestiune delegată. 10

  Local

  Directorul DJTS Arad, despre redeschiderea traficului în faţa bazinului de înot: „Este inadmisibil!”
  Decizia Primăriei de a permite din nou maşinilor să circule pe aleea Călimăneşti din Piaţa Sporturilor a stârnit o reacţie dură din partea directorului Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport Arad. 11

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.