aradon.ro Web analytics


Bolojan „preia frâiele” expresului Arad-Oradea

De Alin Gherasim

Bolojan „preia frâiele” expresului Arad-Oradea

Drum expres între Arad şi Oradea/Foto: FAN
Reactualizat la:
Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor anunţă că instituţia pe care o conduce va fi liderul proiectului de realizare a drumului expres Arad-Oradea.
Scris de Alin Gherasim - Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor anunţă că instituţia pe care o conduce va fi liderul proiectului de realizare a drumului expres Arad-Oradea.
ARAD. Consiliul Judeţean Bihor va gestiona şi realiza proiectul de realizare a drumului expres Arad-Oradea. Anunţul a fost făcut chiar de către proaspătul preşedinte al instituţiei, Ilie Bolojan, fostul primar al municipiului Oradea. Acesta a anunţat că, asemeni Consiliului Judeţean Arad, şi la CJB va fi adoptată o hotărâre privind aprobarea parteneriatului dintre Consiliului Judeţea Arad, Consiliul Judeţean Bihor, Primăria Arad şi Primăria Oradea, care, alături de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, vor implementa proiectul evaluat la peste un miliard de euro. Pe lângă această hotărâre, va mai fi adoptată una care se referă la faptul că CJB va fi liderul de proiect, instituţia care va conduce procedurile de achiziţii şi de implementare a drumului expres Arad-Oradea. Practic, fostul primar al Oradiei, actualul preşedinte al Judeţului Bihor, vrea ca acest proiect foarte important să fie condus de el, nu de vreunul dintre ceilalţi parteneri.

„În şedinţa de joi se vor aproba două documente: parteneriatul de implementare încheiat între cele patru UAT-uri şi Compania Naţională, respectiv acordul de asociere între cele patru UAT-uri în vederea implementării acestui proiect. Primul document presupune ca aceste patru UAT-uri să preia actualizarea studiului de fezabilitate de la CNAIR, studiu realizat în anul 2007, să se depună aplicaţia de finanţare şi să se realizeze investiţia propriu-zisă. Va fi o situaţie inedită în România, alături de alte trei-patru autorităţi în această situaţie, în care autorităţi locale vor urma să realizeze proiecte de anvergură mai mare”, a anunţat Bolojan.

După încheierea acestui parteneriat, CJB va adopta un alt proiect prin care instituţia judeţeană din Bihor devine autoritatea de achiziţie comună, respectiv autoritatea contractantă.
„Vom forma o echipă puternică de achiziţii şi de implementare astfel încât să putem derula această procedură cât mai repede posibil. Estimarea valorii de actualizare, studii de fezabilitate, avize de mediu şi alte avize se ridică la suma de 4 milioane de euro, din care fiecare partener va suporta 25%. Ne vom mobiliza ca până anul viitor să avem studiul de fezabilitate actualizat la zi şi să demarăm procedura de licitaţie pentru partea de execuţie a lucrărilor”, a mai spus nou preşedinte al CJB.
Două şi trei benzi
Proiectul drumului expres Oradea-Arad este estimat la peste un miliard de euro. Conform documentelor, drumul va avea profil de autostradă cu trei benzi de circulaţie pe sens pe o distanţă de 14,6 kilometri, profil de autostradă cu două benzi pe sens pe o distanţă de 43,5 kilometri şi profil de drum expres cu două benzi de circulaţie pe sens pe 76,4 kilometri. Proiectul include şi realizarea a cinci drumuri de legătură cu profiluri diferite, realizarea a 66 de poduri, pasaje sau viaducte şi a 12 noduri rutiere.
34 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. jack says:

  ceva normal …timisoara e mai aproape noua ne face ordine in arad..bolojan!bolojan isi da seama ca daca nu face el ce trebuie mu va fi gata nici im 10 ani!va putea fi numit autostrada bolojan va ramane dupa el ceva frumos!

 2. Dan says:

  Doamne-ajută!

  Desi am fost f. sceptic referitor la implementarea acestui proiect, in noile conditii ( cu CJB lider de proiect si Bolojan in frunte), poate, totusi exista o speranta…

  PS: ramâne totusi tristețea ca, încetul cu încetul, Aradul va deveni o nulitate si va disperea din zona de Vest a României, fiind inghitit de Timișoara și Oradea, conduse de oameni mult mai competenți și gospodari.
  Iar vina este DOAR A NOSTRĂ, că ne-am ales asemenea oameni “mărunți” in fruntea urbei noastre!

 3. patriotul says:

  Doamne ajuta poate asa cu aceasta colaborare se va demara deadevaratelea acest proiect vizionar ,si chiar continuarea drumului Moneasa – Vascau.

 4. george says:

  Deja putem avea speranță. Dacă era după ai noștri treaba mergea cam în rituml în care merge cu viaductul de la Horia

 5. Claugol says:

  Europarlamentarul Botox la falca, ochi si frunte? Sa iti fie rusine, Dinu Patriciu! Ai distrus mandria si prestigiul unui oras! Partenerii nu iti spun in fata, dar Bolojan om destept, ti-a tras o bata in fata de nu te mai aduni. Dar tu ai obraz gros, esti om prost si nu o sa pricepi actiunea lui. Vei explica ceva despre proceduri, birocratii… Hai mai cumpara publicitate si spune-ne ce a facut parlamentul european pt omenire cu ajutorul manutei tale sus.

 6. Cristi says:

  Noi ramanem cu “Rondu da sara”!

 7. hop-timist says:

  Oare dl.Bolojan nu poate sa isi gaseasca timp sa se ocupe un pic si de Arad ? Chiar daca si-ar lua un concediu de la Bihor…Ca de la ai nostri edili,slabe sperante,mai ales dupa episodul Cetatea…

 8. Werner says:

  Oare nu ar putea bolojan sa facă și tronsonul de drum Lipova – sistarovat – limita de județ Timiș…. Cu primarul Aradului nu facem nimic e un papă lapte… Cu cionca e mai rău la consiliu….

  • Stefan51 says:

   esti cam pe linga
   -primaria nu are numic cu drumurile judetene,pentru asta injura-l pe cionca et co
   -afirmatia dumitale ca primarul e un papa lapte mi se pare deplasata cel putin,lai “haranit”mata cumva?
   -numirea city-managerului de care conducerea pnl s-a dezis, ma face sa cred ca acest primar nu este marioneta pe care o trimbiteaza papagalii

 9. joarda says:

  era culmea sa fie Cionca manager de proiect : )))

 10. Heydi says:

  Si a dat seama si Bolojan cat de incopenteti sunt politicienii din Arad in frunte cu Cionca ce a terminat Goldisul la 40 plus.
  Ne gestioneaza Bihorul drumul expres ca sa mearga aradenii in city vreak in Oradea sa lase bani acolo.
  In CJ Arad s ar mai face ceva angajari numai v a stricat Bolojan planurile?
  Cionca esti multumit cum arata spitalele aradene? Sunteti multumiti cum ati adus Aradul? Arata ca un kitch. Pacat de constructiile austro-ungare.

 11. Galatus says:

  Si gunoaiele noaste locale ce primesc in afara de o felatie? Trebuie sa planteze si ei firmele sponzorilor de campanie , daca Ilie haleste tot si imparte lucrarile unor firme de prestigiu pisorcosi nostri cu ce se aleg🤔? Mortaciunile noastre in frunte cu botoxatu doresc niste lacuri(pescarii) sapate pe bani publici in zonele achizitionate de latrina liberala aradeana.

 12. Cornel says:

  Ce-ar fi sa facem un referendum local si sa cerem desfiintarea judetului Arad si trecerea la judetul Bihor ?

 13. doru says:

  Sint deceptionat,eram derm convins ca Sergiu rezolva tot!

 14. rac says:

  iar golanul asta pnlist ex pdlist petrovist
  nu mai scapam de voi odata? taie salarii si posturi dupa cum se trezeste dimineata.
  la prosti le place, o sa vada ei ca toate snt promisiuni desarte

 15. Petru says:

  Felicitări dl. BOLOJAN.Un adevarat inginer care a făcut școala pe bune nu pe bani. Noi am ales in fruntea județului un chelner , un arbitru de fotbal si un actor.Ce am ales asta avem .Acum ne pregătim să trimitem in parlament pe Bilcea, pe Cristina si alte personalitati.Stimati aradeni sa nu ne mai plângem, ce votăm aia avem!

 16. Cerberus says:

  City-break la Oradea si Timisoara. Suna minunat pt locuitorii comunei Arad-viitor cartier al orasului Pecica.
  Si un orb vede foarte clar diferenta uriasa dintre cele doua orase si comuna Arad.
  Viitorul sumbru bate la usile aradenilor…si nu e o gluma !

 17. jiji says:

  …inseamna ca se va face

 18. Bolojan says:

  macar cineva mai si face ceva! Tot respectul pentru Bolojan.

 19. Mixu says:

  Asta era singura speranță, cu dom’ cionca, giță și proaspătul bibi, ne apuca judecata de apoi! Și e și o garanție ca lucrul va fi bine făcut, nu cum se face în arad unde toate drumurile sunt vălurite!

 20. Tuluz-Lotrec says:

  Nu ia si Aradul cu ocazia asta? Ca ne-ar fi mult mai bine

 21. Brav says:

  Uitam ceva, respect ziaristului care nu e pupincurist PNL, Falca bibarti! Avem nevoie de ziaristi ca el!

 22. Brav says:

  Asta înseamnă să fi patriot, nu aia de la Vatra românească și aia di Covasna gen Tănase procesomanul pt cine e scris primul. Fa ceva pt tara nu semăna ura ca în epoca de piatra! Felicitări Bolojan! Om modern care gândește în viitor!

 23. Mihai says:

  Fiecare oras isi merita conducatorul!

 24. Ursache Iola says:

  Nu va mai purtați atata ura . In curand vor fi in strada toate formele de aparare a statului ( politie, armata, firme de interventii ) pt.a ne tine in case. Va fi urat de tot. Mass media ne prezinra ca vor face ca vor drege dar nu vor apuca . Crima si pedeapsa va fi. Cine nu va rezista probabil va trece pe antidepresive sau sinucidere .

 25. Local

  Elena Ghiba Birta, locul 3 în topul filantropilor mireni. Votul continuă
  10 clerici și 10 mireni se află în cursa finală pentru desemnarea celor mai mari filantropi români.

  România

  Asociația Pro Infrastructură: „CNAIR se pregătește să anuleze licitația pentru finalizarea Autostrăzii Lugoj-Deva”
  Asociația Pro Infrastructură transmite că „CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – n.r.) se pregătește să anuleze licitația pentru finalizarea Autostrăzii Lugoj-Deva”. Reprezentanții Pro Infrastructură spun că la aproape 10 ani de la lansarea proiectului suntem departe de finalizarea sa. Autostrada Lugoj-Deva are o „bucată” lipsă, de la Margina la Holdea – 13 kilometri, pe care se află tunelurile pentru urși.

  Local

  Cât plăteşte Primăria pentru a aduce un arădean la teatru?
  Răspunsul a fost oferit în şedinţa CLM, în contextul aprobării evaluării managementului teatrului arădean.

  Local

  Covid Arad: 179 de cazuri noi și 212 vindecări
  Cele mai multe cazuri active se înregistrează, în continuare, în municipiul Arad, Ineu și Vladimirescu.

  Local

  Burse pentru elevii cu nevoi speciale din Arad
  ARAD. Consilierii judeţeni au aprobat alocarea banilor pentru plata burselor sociale care vor fi acordate elevilor cu nevoi speciale din unităţile de învăţământ care se află în subordinea Consiliului Judeţean Arad.

  Local

  Vaccin COVID-19: 60% dintre angajaţii Spitalului Judeţean vor să se imunizeze
  O cercetare privind acceptarea unui vaccin pentru COVID-19 arată că o mare parte din personalul medical are reţineri în privinţa imunizării. 4

  Local

  Arădenii de la blocuri, sfătuiți să verifice gazele
  Compania de furnizare a gazelor naturale le recomandă asociaţiilor de proprietari să întreţină instalaţiile comune de utilizare a gazelor.

  Local

  Bani pentru afaceri: conturile sunt golite și finanțările ajung în conturile personale
  Atenție la banii încasați prin solicitarea microgranturilor. Banii mutați în conturile personale ar putea fi imputați solicitanților!

  Advertorial

  Criza abia a început, liberalii mint că s-a terminat (P)

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.