aradon.ro Web analytics

Botoș a condus negocierile politice pentru transportul energiei

De Andreea Pintea

Botoș a condus negocierile politice pentru transportul energiei

Raportor din partea comisiei REGI, europarlamentarul Vlad Botoș a condus negocierile politice privind transportul energiei.
Scris de Andreea Pintea - Raportor din partea comisiei REGI, europarlamentarul Vlad Botoș a condus negocierile politice privind transportul energiei.

BRUXELLES. Un transport nepoluat al energiei în Europa. Aceasta este ținta europarlamentarilor care dezbat regulamentul privind liniile directoare pentru infrastructurile energetice transeuropene și de abrogare a Regulamentului (UE) nr. 347/2013.

„În calitate de raportor al Parlamentului European din partea comisiei REGI, dezvoltare regională, am avut onoarea de a conduce ședința de negociere între grupurile politice pentru regulamentul privind transportul energiei. În cadrul acestui Regulament încercăm să găsim cea mai bună soluție privind tranziția spre un domeniu energetic nepoluant bazat într-o cât mai mare măsură pe energia verde. Vorbim despre transportul energiei și a gazului, nu despre producție. Astfel, subiectele majore abordate sunt crearea marilor coridoare de transport atât pentru electricitate, cât și pentru rețelele de gaz așa încât să se poată realiza, din punct de vedere tehnic, o piață unică europeană a energiei. Susținerea proiectelor pe gaz, transformarea infrastructurii în așa fel încât să poată fi adaptată transportului de hidrogen va fi un punct important în negocierile politice. Sigur că înțelegem susținerea energiilor regenerabile pe care ni le dorim cu toții, însă voi încerca să mențin acest raport într-o poziție echilibrată, în care necesitățile ecologice să fie îmbinate cu posibilitățile tehnice reale și cu asigurarea siguranței energetice a tuturor statelor membre din Uniunea Europeană. Aceștia sunt primii pași pe care îi facem în transformarea energetică, pași absolut necesari, tocmai de aceea este important să evităm cerințele extreme și să elaborăm o opinie care să poată fi un punct de plecare pentru revoluția energetică în pragul căreia ne aflăm”, a specificat Botoș.

Europarlamentarul arădean a mai adăugat și că „discuțiile cu specialiștii din domeniu m-au ajutat să-mi formez o opinie clară în ceea ce privește posibilitățile tehnice la nivel european, dar și la nivelul țării noastre. Ritmul de modificare a legislației, de elaborare a strategiilor în domeniu și de implementare a proiectelor trebuie mult accelerat pentru ca România să poată face față schimbărilor. Voi încerca să fac echipă cu colegii din țară, însă avem nevoie ca cei responsabili de acest domeniu, al energiei, să accelereze reformele pentru a nu rămâne în urma Europei”.

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. cristian mihu says:

  D-le botos ,energia verde ,nepoluanta trebuie transportata in saci de bumbac !!!

  • teddy-eddy says:

   Și totuși … am încercat să aflu ce experință are acest europarlamentar.
   NU ARE UN C.V.publicat !!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Și atunci cum a ajuns acolo ? Cum ne dă lecții ????????

 2. intreb says:

  Oare cat o fi platit grasul ca sa i se faca reclama???

 3. Local

  Două seri de muzică la Filarmonică
  Joi și vineri, Filarmonica Arad va găzdui un concert cu orgă și o serată lirică a studenților din Timișoara.

  UT Arad

  UTA a luat atitudine și l-a recuzat pe arbitrul Barbu
  Așa cum era normal, Comisia Centrală de Arbitri a fost înștiințată de club că nu-l mai vrea pe „coșmarul” din Făgăraș. 1

  Advertorial

  Analizele care previn cancerul ovarian, de prostată și bolile cardiovasculare
  La MedLife Genesys, am conceput 3 pachete de screening pentru cele mai frecvente afecțiuni, care să permită pacienților să știe că sunt bine sau să poată să ia măsuri încă din faza incipientă, când tratamentul reușește să salveze vieți.

  Advertorial

  Cred în leadership comunitar! Dăruim de peste 10 ani
  În opinia mea leadershipul nu se regăsește doar în activitățile de business ci in toate aspectele vieții dar astăzi voi vorbi despre leadershipul comunitar.

  România

  Au fost aprobate noile reguli privind carantinarea persoanelor care sosesc în România!
  Măsurile se aplică din data de 10 decembrie și sunt valabile până pe data de 8 ianuarie a anului viitor. 2

  Local

  Traficant de droguri din închisoare
  Adrian Buda coordona din închisoare o grupare infracțională care se ocupa cu distribuția de droguri pe piețele din Arad și Timișoara. În urmă cu un an, acesta a fost condamnat la închisoare pentru constituirea unui grup infracțional organizat și trafic ilicit de droguri de risc, după ce – inițial – fusese achitat.

  Local

  Aradul, haltă a Timişoarei
  Oraşul nostru ar urma să fie staţie a trenului metropolitan care ar urma să ia fiinţă în Timişoara. 6

  România

  Ministrul Educaţiei: 86 de cazuri pozitive, în urma testelor antigen pe bază de salivă efectuate luni la elevi
  Luni, până la ora 19.00, în urma utilizării testelor rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă, au fost raportate 86 de cazuri detectate pozitiv, anunţă ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. 1

  Local

  Intervenție a jandarmilor arădeni pentru imobilizarea unui câine agresiv
  S-a întâmplat luni după amiază, într-un cartier din municipiul Arad, unde o femeie s-a trezit cu un câine din rasa Amstaff în mijlocul curții casei sale. Când a încercat să-l scoată de pe proprietate, câinele a devenit agresiv. 15

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.