ARAD. Societatea Jean Perrin a procedat la retragerea de la vânzare și la rechemarea brânzei morbier – 250 grame, ca urmare a suspiciunii de prezență a bacteriei Escherichia coli. Este vorba despre toate produsele din loturile puse în vânzare după data de 8 ianaurie 2025.
„Unele dintre aceste produse au fost însă comercializate înainte de luarea măsurii de retragere. Prin urmare, se recomandă persoanelor care dețin aceste produse să nu le consume și să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare.
Bacteriile Escherichia coli producătoare de toxine Shiga (STEC) pot provoca, în săptămâna următoare consumului produselor contaminate, diaree, uneori cu sânge, dureri abdominale și vărsături, însoțite sau nu de febră. Aceste simptome pot fi urmate, în 5-8% din cazuri, de complicații renale severe, în special la copii. Persoanele care au consumat produsele menționate mai sus și care prezintă aceste simptome sunt rugate să consulte medicul curant, informându-l despre consumul acestor produse, precum și despre locul și data achiziției.
În absența simptomelor în cele 15 zile după consumul produselor în cauză, nu este necesar să vă faceți griji sau să consultați un medic.
În general, autoritățile sanitare reamintesc că, din precauție, laptele crud și brânzeturile pe bază de lapte crud nu trebuie consumate de copiii mici; este preferabil să se aleagă brânzeturi cu pastă presată coaptă, brânzeturi topite tartinabile sau brânzeturi pasteurizate. Aceeași recomandare trebuie urmată și de femeile însărcinate, persoanele imunodeprimate și persoanele în vârstă”, spun cei de la Carrefour.
Citiți principiile noastre de moderare aici!