aradon.ro Web analytics
Bucureștiul „a călcat” Aradul. Lecția dată Inspectoratului de Poliție Județean Arad

De Ioana Costas

Bucureștiul „a călcat” Aradul. Lecția dată Inspectoratului de Poliție Județean Arad

Niciun polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad nu a participat la perchezițiile care au vizat contrabanda cu țigări, iar asta arată gradul de încredere pe care mai marii Poliției Române îl au în Poliția arădeană, în oamenii care o conduc și în polițiști. Așa că polițiștii arădeni au fost dați la o parte, iar Inspectoratul General de Poliție s-a ocupat de tot, într-o acțiune cum nu a mai avut loc în județul Arad. Chiar și așa, Cosmin Mladin – cel despre care se spune că ar fi cel mai mare traficant de țigări de contrabandă din Arad - a fost de negăsit în urma perchezițiilor efectuate la domiciliul lui, cel mai probabil fiind anunțat despre descinderi.
Scris de Ioana Costas - Niciun polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad nu a participat la perchezițiile care au vizat contrabanda cu țigări, iar asta arată gradul de încredere pe care mai marii Poliției Române îl au în Poliția arădeană, în oamenii care o conduc și în polițiști. Așa că polițiștii arădeni au fost dați la o parte, iar Inspectoratul General de Poliție s-a ocupat de tot, într-o acțiune cum nu a mai avut loc în județul Arad. Chiar și așa, Cosmin Mladin – cel despre care se spune că ar fi cel mai mare traficant de țigări de contrabandă din Arad - a fost de negăsit în urma perchezițiilor efectuate la domiciliul lui, cel mai probabil fiind anunțat despre descinderi.

ARAD. În 2019, polițiștii și procurorii descindeau acasă la Cosmin Mladin. Nu au găsit nimic în urma percheziției, nici urmă de țigări de contrabandă, teoria fiind – la acea dată – că ar fi fost atenționat că oamenii legii urmau să-i calce în casă. Nu s-a investigat această pistă. Nu a fost nimeni interesat să vadă de unde s-a scurs informația și, prin urmare, nu a fost nimeni tras la răspundere, „cârtița” rămânând în interiorul IPJ Arad.
La perchezițiile de astăzi, Cosmin Mladin nu a fost de găsit. Și de această dată ar fi fost informat că este direct vizat de o anchetă de amploare a IGPR-ului, astfel că – potrivit surselor noastre – marți, 13 iulie, în jurul orei 04:00, Mladin și-a luat tălpășița cu câteva bagaje în spate. Două ore mai târziu, polițiștii îi băteau la ușă. Toate perchezițiile care l-au vizat până acum pe Mladin au fost sortite eșecului din cauza turnătorilor.

Poliția Română a explicat, prin intermediul unui comunicat de presă – comunicarea făcându-se doar de la acest nivel – că în municipiul Arad, în cursul anului 2017, a fost constituit un grup infracțional organizat format din 100 de persoane care se ocupa cu contrabanda cu țigări. Un fapt, se pare, „necunoscut” Inspectoratului de Poliție Județean Arad din moment ce nu s-a reușit stârpirea fenomenului. A fost nevoie ca Inspectoratul General al Poliției Române să înceapă curățenia în județul Arad, pentru că propriul inspectorat de poliție nu a fost în stare.
Ne întrebăm, ca atare, care este rolul mai marilor Poliției arădene dacă, din anul 2017, în județul la siguranța căruia ar trebui să vegheze, „înflorea” traficul cu țigări de contrabandă? Șeful IPJ Arad se află la cârma instituției de aproximativ 7 ani. În cei 7 ani petrecuți la șefia IPJ Arad – nici el și nici șefii de servicii din subordinea sa – nu au reușit organizarea unei acțiuni de asemenea amploare pentru stârpirea contrabandei cu țigări, despre care toți vorbeau chiar și în birourile IPJ! Poate a venit vremea unei schimbări totale la IPJ Arad.

80 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Tamerlan says:

  E simplu. Își iau partea.
  E penibil ce desfășurare de forțe și tot intr-un eșec s-a soldat.
  Incompetența ajunge până la București.

  • anonim says:

   Nu lectie trebuie aici, ci curatenie drastica si angajare cu pregatire serioasa si pe bune, nu orice ratan cu pila e facut organ ca e salar bun si altele. Nu mai angajati fara facultate facuta la zi , cu frecventa 100% la cursuri si obligatoriu cu note mari si apoi la cursuri la scoala de ofiteri, sa invete disciplina si corectitudine.

   • Nicu says:

    De parcq o diploma la fatcultate cu note mari e greu de obtinut daca cunoati pe cine trebuie. Sa se angajeze pe baza aptitudinilor nu pe baza diplomelor, asta e problema la noi, toti au diplome peste diplome si habar nu au nimic. Ia antrenament, fuga, teste lunare, etc.. cei buni sa ramana iar cei rai sa dispara. Sunt oameni cu 8 clase care sunt mai cinstiti si ar fi mai buni ca polotisti decat cei cu note de 10 si doctoranzi. Aptitudini nu diplome, asta ar aduce schimbare.

    • Catalin says:

     Dimpotriva, atitudini, nu aptitudini, astea trebuie cautate. Aptitudinile se dobandesc , atitudinile tin de educatia primordiala, si de materialul din care e facut individul.

    • Catalin says:

     Este imposibil ca reteaua asta sa functioneze de atatia ani, fara sincope, sa produca profit, fara complicitatea politiei. Imposibil. Ramane de stabilit la ce nivel este aceasta complicitate. La nivel IPJ, IGPR, Minister de Interne. Desi ma intreb cine sa stabileasca ? Cum sa ai incredere in aceasta insititutie cata vreme functioneaza in complicitate cu infractorii. Azi sunt complici cu contrabandistii de tigari, maine cu trafincatii de droguri, poimaine cu traficantii de carne vie si uite asa Aradul se transforma in Medellin, Cali, sau orasele de prin Sinaloa Mexic. Raul trebuie taiat de la radacina . Tot IPJ Arad trebuie mutat in alte judete (presupun ca nu pot fi dati afara). Dar absolut toti, pana la unul. Pe termen nelimitat. Calarasi, Braila, Teleorman, Vrancea….Cancerul trebuie extirpat.

   • mike says:

    si cionca iotcu au facultati facute la goldis si sunt semidocti

   • pt anonim says:

    iete scârț că notele contează
    doar stim ca multe sunt subiective
    De ex.s-a spus că o eleva din Galati a luat 6,4 la bac si la reexaminare a luat 9,08.Invers de ce n-ar fi? Si daca fata nu facea contestatie ramanea cu nota mica. Asa ca……. Notele se mai dau si gresit uneori sa nu zic pe ochi frumosi
    In fond oameni sunt si dascalii Si ei pot sa greseasca

  • Tigareta says:

   Peste o săptămâna totul e istorie și o sa reinfloreasca traficul de tigari ca acum e loc pe piața.
   Totuși aceste acțiuni sunt fictive de ochii lumii pentru capital de voturi în realitate totul va reveni cum era înainte după ce se retrag băieții la București.

  • Prenume nume says:

   Vor pica mulți din politie și oameni importanți din politică. Numa eu știu ca s.a dat 800.000 de euro pentru campania PSD. Asta dacă totu.i drept, ca la carte…

  • Unudupăaltu' says:

   Exact ! S-au dat spăgile gros și unde trebuie …

 2. Vine says:

  Oare cati bani din contrabanda se duceau la București …?

 3. Nut says:

  Apa trece pietrele rămân. Lucrurile o sa revina la “normal”

 4. Grasu says:

  Vand Golf 4 alh

 5. Garneata says:

  Deci Mladin a fost anuntat direct de la Bucuresti !
  O fi fost contactat de adormitul Bode in somn.

  • petre says:

   Este posibil sa fie anuntat de ”bucuresteni” deoarece o parte importanta a ”colectarilor” din infractiuni sunt trimise esaloanelor superioare.Cine crede ca este altfel se inseala!!! Demonstratia de forta a politiei bucurestene este un spectacol ieftin,pentru provincialii naivi;”Garneata” stie ce spune si sigur are dreptate!!!!

 6. Sefutu politie says:

  Seful politie I din arad ar trebuii schimbat, daca in 7 Ani nu a facut nimic sa opreasca contrabanda care este sub nasul lui chiar langa sectia de politie.
  Nu avem idee care magarii a mai permis, ori este marioneta cuiva ori isi primes te partea

 7. Gigel says:

  Rușine poliției Arad

 8. jack says:

  demisi in bloc tot ipj ul si adusi politisti de la alte sedii rusinea romaniei ipj arad

 9. Me says:

  De ce dați vina pe IPJ Arad?
  Totul se întâmplă la nivel național din cauza marilor șefi din politie ca stau ca putori le în birouri la clima în loc sa facă controale prin tara sa stea de vorba cu oamenii sa vadă realitatea!
  Niște putori ordinare foști securiști conduc și politia și toate structurile statului ca pe propria lor ograda.

 10. anoinim says:

  Bine ar fi sa intre3 IGPR si in traficantii de persoane si de migranti, ca si ăstia au umplut Aradul cu indivizi ce nu ar avea ce sa acute aici, si cu vagabonzi si cersetoare tiganci de peste munti. Si bine ar fi sa inceapa sa verifice averile si nivelul detrai al angajatilor din sistem, inclusiv din pol locala si rudelor lor,, asa cum se facea odata si sa spuna fiecare de unde si cum de are ce are raportat la salartiu

 11. Fpolice says:

  Sunt curios căti polițiști o sa cada acum împreună cu “protejații” lor? sau politia chiar nu știa ce știa un oraș întreg…..?!?

 12. Rus says:

  Cine știa de acțiune și cine a divulgat.

 13. Claudiu says:

  Greu o sa vorbeasca vreun membru din moment ce marza cand a fost prins ca transporta tigari de contrabanda pt ca nu denuntat pt cine facea transportul a fost demis din functie iar apoi dupa un timp a fost vazut lucrand la poarta. Lumea crede in interlopii astia. Daca nici acuma nu se destrctureaza reteaua nu se va mai intampla nici o data

 14. petre says:

  Este posibil sa fie anuntat de ”bucuresteni” deoarece o parte importanta a ”colectarilor” din infractiuni sunt trimise esaloanelor superioare.Cine crede ca este altfel se inseala!!! Demonstratia de forta a politiei bucurestene este un spectacol ieftin,pentru provincialii naivi;”Garneata” stie ce spune si sigur are dreptate!!!!

 15. petre says:

  SIGUR MULTI BANI SE DUCEAU LA BUCURESTI!!! Cu ani in urma un sef din politie a fost descoperit cu portbagajul masinii plin de bani pentru ministrul buldog/caporal BLAGA din echipa javrei ordinare.Nicio investigatie….

 16. Gargara says:

  Vrem numele cratiței, ce ziceți d-le comandant? Ori plecați iară în medical ca să scăpați? Meritați pensii speciale toți care sunteți implicați, în special cratița!

 17. Cribaia says:

  Aș doril să mulțumesc sefiilor descinși la Arad, înseamnă că Plângerile înaintate de mine au fost luate în serios. Chiar dacă a durat mai mult de un an( am trimis plângerile pe scară ierarhică pina la domnul președinte Iohannis) ; având în vedere amploarea acțiunilor de astăzi sunt convins că regulile de prevenire a răspândirii Sar Cov 19 vor fii respectate.
  Dacă lucrurile merg spre bine vom primi și vizita șefului statului major al armatei care va redea unitatea subterană secretă de la subcetate iar acolo ne vom putea adăpostii de urgie cei care am supraviețuit și nu am murit pentru a fii răpiți și microcipati 5 g in trenul negru cu locomotivă galbenă și transformați în zombie
  Conduși prin sateliții Google și Elon Musk și Bill Gate
  Oameni buni sunsti fara teamă și denunțați orice încălcare a normelor privind prevenirea bolii

 18. Dar judecatorii si procurorii aradeni? says:

  … ei sunt de incredere?
  Desteptilor, oare politistii au facut descinderile si perchezitiile de capul lor, fara aprobarea unor judecatori?

 19. Daniel says:

  Când sânt călcați și procurorii fără fr care nu poate funcționa sistemul, care au salarii de trei ori mai mari deși munca depusă la dosare este 70% de militieni- susțincei din urmă. SUCCES

 20. Dan says:

  Când spui București, spui tot…

 21. anonim says:

  Cea mai mare tampenie ce sa putut face !!! daca cei de la Bucuresti avea in vizor acest personaj , trebuia cu cel putin trei zile sa trimita o echipa operativa care sa l puna sub supraveghere pe acest C Mladin . cerut sprijinul SRI lui din Bucuresti care la randul lor sa l ia in colimatoriu pe indivit , toate miscarile si cu cine ia contact , asa cum sa lucrat acum parca in mod intentionat si cei din Bucuresti au vrut sa l faca scapat ! Daca pe acest personaj ,, l au scapat printre degete ,, nici nu vreau sa ma gandesc ce s ar intampla cu un personaj instruit in ale terorismului care are de gand sa ia viata cuiva sau sa faca un act de sabotaj … de altfel sa vazut si se vede eficacitatea politiei cu cazul Crisan … atat au tot intors si rasucit concluziile la care ba ajungeau , ba le abandonau

  • Cristian says:

   Nu am stiut unde ai fost sherlock pana acum
   Bravo dar ai ajuns cam tarziu

   • anonim says:

    ,, Amice ,, !!! te simti vizat sau care e problema ta ????? tu ai vaga impresie ca daca te a imbracat statul esti istet ??? stai relax ,, amice ,, de alde tine e plina RO , problema e ca atat e de mare coruptia in aceasta tara , incat va puteti face treburile murdare fara sa fiti deranjati , ba chiar parca sunteti incurajati ! daca s ar pune in aplicare legile la adevarata lor valoare , cel putin 50 % din politie ar fi exclusi si poate chiar incarcerati …ca urmare mai
    ,, creasta verde ,, stai pe pwla ta cat stai bine !!!

 22. Dracgol says:

  Sa mancati sull a la toti politisti jeguri de comentatori infractoei si creti fara scoala

 23. privechi says:

  oare nu are legatura acest individ cu ala care a pus bomba ???

 24. Cristi says:

  Dar de spedline nu zice nimeni , nimic. De dragosel ca l-au luat pe sus echipa pentru transporturile de tigari ! Alooo presa nu se mai dau nume , doar ii aratati.

 25. andrei says:

  politia romana e plina de turnatori
  e clar ca acela care la anuntat pe mladin asta e politist

 26. cititor says:

  tentatia e mare probabil la unii pt ca lefurile sunt asa cum sunt…….sa fie clar!

 27. cititor says:

  tentatia e mare probabil la unii pt ca lefurile sunt asa cum sunt…….sa fie clar!

 28. Adddy says:

  Tot de la bucurești a primit o telegramă mladin că vin colindători…..(siguranță și incredere)dacă cotizezi bine chiar poti să ai!!!

 29. TYT says:

  VOTATI FALCA

 30. Blonda de la vama says:

  Asa cum scrie in articol si s-a prezentat la tv : sefii politiei romane nu mai au incredere in politia din Arad. Au ajuns la concluzia ca aici sunt cei mai corupti politisti din tara care sunt pe felie” de multi ani cu traficantii de tigari, prafuri, parfumuri contrafacute. Cam tarziu au aflat asta dar daca nu era atentatul cu bomba , nu se afla nici acum la nivel superior. Majoritatea dintre ei ar trebui schimbati urgent si trimisi la Dorohoi sau Caracal la schimb de experienta”. PS: mai pleaca valize cu bani de la vamile vestice , periodic, peste noapte la București ????

 31. Dina says:

  Păcat ca am ajuns vremuri în care polițistul este egalul unui infractor. În cine sa ne mai punem speranța? Rușine!

 32. Aureliu says:

  Dacă termina Mladin blocul le face cadou câte un apartament la fiecare sus pus care îl protejează , și așa erau mai ușor de prins, dădea mandat la tot blocul cu vecini 😅🐻🐻🐻

 33. Neon says:

  Cum dracu sa mai ai incredere in institutiille statului!?

 34. Mafia says:

  Lectia nu a dat-o Bucurestiul, ci Aradul pentru ca l-au sifonat pe Mladin si acesta a fugit. Tare acest baiat. Are pile multe in politia aradeana

 35. Bilbao says:

  Si de ce? Pt. ca cei din Arad sunt corupti/manjiti si/sau incapabili/incompetenti

 36. George says:

  Daca se intampla ceva este ca urmare a presiunii puse pe IGPR pt. atacul cu bomba. Au declarat ca vor rezolva cazul 100%. Si trebuie, pt. ca suntem o tara sigura! In plus, este si presiunea serviciilor externe pt. traficul de tigari din Anglia si care arata cu degetul spre noi.
  Au in vedere, in special, rezolvarea cazului cu bomba insa acesta fiind legat de traficul de tigari lovesc si in aceasta directie. Traficul de tigari, droguri sau orice fel de trafic foloseste mai multe retele, minim trei.
  Acum poate sa cada o retea dar tot raman minim doua (importante). Atata timp cat politicul dicteaza in toate sferele de activitate (numirea conducerii in inspectorate se face politic) iar politicul are nevoie de bani negri dar si pentru ca sa-si apere libertatea, nici vorba sa se poata face ceva. Cine sa faca?
  In situatia data, cel mai probabil, acest Cosmin nu o sa sfarseasca bine. Poate il gasesc mort pe undeva sau nu-l mai gasesc. Sau il gasesc si se sinucide in arest.
  Sunt multe informatii privind personalitatile implicate pt. care nimeni nu o sa riste desconspirarea.
  Si uite asa se rezolva crima odioasa si traficul de tigari. Nu avem capul retelei, nu mai exista retea. Sa fim seriosi.

 37. BARONUL says:

  Ha ha ha ha……de ras sau de plans?! Pai ca au fost dati la o parte de la actiunile bucurestenilor, nu inseamna altceva decat o protectie mascata!La toate nivelele politiei romane, serviciul de afaceri interne nu isi face datoria! Toti politistii mai vechi, au vile, au bani etc.etc.,de unde?! Din salariu??????

 38. Le are cu..... says:

  Unde sunt cei din 2-15 care mai urmarea cadrele hapsane pe imbogatire din IPJ.uri ?Cand se faceau controale de fond ori alte controale de sefii MAI ori IGPR prin judete aceste erau anuntate sefilor de inspectorate si se puneau la punct la hartii…Unii sefi luau dosare rezolvate de palmasi si le treceau pe numele lor, ca miticii sa afle ca si ei lucreaza…..!!!!Controlorii bucuresteni fosti sportivi pe la Dinamo veneau in teritoriu cu auto proprietete personala si le parcau in garajele IPJ-.urilor unde cadourile formate din alimente si bautur.i… sa nu fie vazute de multi….!!! Deci controalele erau anuntate de SUS si cine calca stramb din judete nu mai avea zi buna cu sefii….Ministre MI cum e posibil sa tii in funtii de sefi pe unii 7 ani,nu te gandeste ce radacini isii fac ???Acum Catu nu are colectari la taxe,dar oare sefii de politie cred ca se fac ca sunt loiali…si spun sa fie mutati toti sefii de politie aradeni unde se prinde harta-n cui ori in Tulcea….!Acest Mladin ar trebui pus sef la UTA in locul lui Meszar ca are darul coruptiei…..!Afara cu ei ca sau imbogatit destul…..!!!!

 39. Mocofan-club says:

  Părerea mea de simplu cetățean e că, acest individ e anume ales, instruit și pregătit, ca să-i pună în niște (im)posturi ridicole, pe polițaii arădeni!

 40. Le are cu..... says:

  Dar sa vedeti cum se dadeau examenele pentru functiile din inspectorate….unii primeau subiectele si le rezolvau pe ciorne…,iar altii eram trimisi la munca si actiuni..ca sa nu avem timp se studiu…Oare pe la Bucuresti e alt procedeu cand un pretendent de sef din politie da examen de unul singur ?Pe la un judet era un sef pe nume Todea Milu si asta lucra la e capete si odata i s-a infundat caci cu un fin criminalist u anuntat pe angajatii unui RAR sa nu mai primesca bani deoarece procurorii au montat camere de supraveghera…Toti stiau atentionarea sefului din politie si doar un ing.ce a fost in concediu a calcat pe bec !La cercetarile acestuia de procurori a reiesit ca seful tradase actiunea si a fost arestat acest sef….Avand pile in Buc, a reusit sa scape…!!!

 41. verum_perrumperet says:

  ,,Lecția dată Inspectoratului de Poliție Arad,, ?????? nu inteleg care-i lectia? Cred ca la multe lectii ati dormit!!!!! Avand in vedere ca principalii suspecti au disparut ca ,, ninja ,, in fum, au dat lectii ,, IGP-ului ,, institutie care are si ea o ,,,,crescatorie de ,,, ,,cartite,, !!

 42. bârfe says:

  Zilele trecute discutau doi in piață despre cele intamplate cu tigarile si cum de e posibil sa se intample asa cu atata politie ce avem .
  Unul din ei a zis asa ”pai politistii astia nu e si ei români ?” Ce o fi vrut sa zica cu asta oare?

 43. jo says:

  Se pare ca nici ei nu functioneaza cum trebuie !!! Ce-a fost mai importanta a scapat cu toata actiunea lor de doi bani.

 44. Advertorial

  Împreună pentru Victor
  Sub umbrela campaniei "Împreună pentru Victor ", Grădinița P.P. "Curcubeul copiilor" Arad în parteneriat cu Asociația Cetatea Voluntarilor și Inspectoratul Școlar Județean Arad, organizează evenimentul caritabil "Zâmbet pentru Victor "

  ARADON Sport local

  Poloiştii de la AMEFA s-au calificat la turneul final

  UT Arad

  În ce condiții pleacă Roger de la UTA la CFR
  Laszlo Balint crede că brazilianul își va face treaba în mod profesionist până în ultima zi în care va sta la Arad. Agentul lui Roger, Bogdan Apostu nu știe dacă jucătorul pleacă acum, sau la vară, la CFR Cluj.

  Local

  Susţin excelenţa în cultură!
  Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad implicată în acţiuni sub genericul „Luna Culturii la UVVG”.

  ARADON Sport local

  Paul Barta, noul director la CSŞ Gloria Arad

  România

  Transcriptul apelurilor la 112 ale polițistului care a ucis-o pe Raisa: „Am lovit-o pe trecerea de pietoni! Am lovit-o, mi-a sărit în față!"
  2

  Local

  97% dintre elevii arădeni fac cursuri cu prezență fizică
  În cazul a 97% dintre elevii din județul Arad, cursurile se desfășoară normal, cu prezența fizică în sălile de clasă.

  Local

  Sănătatea arădenilor, pusă în pericol de sărbători
  Controalele efectuate în special la produsele din carne, comercializate în preajma sărbătorilor, au scos la iveală zeci de nereguli. 3

  Local

  A trecut Crăciunul. Să achiziţionăm un brad artificial!
  Proiectul de hotărâre privind achiziţionarea bradului artificial e adus din nou în atenţia Consiliului Local Municipal. 3

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.