aradon.ro Web analytics„Cad” restricțiile suplimentare și la Chișineu-Criș

De Sorina Ambruș

„Cad” restricțiile suplimentare și la Chișineu-Criș

Foto: primariachisineucris.ro
La Chișineu Criș și Vinga rata de infectare a coborât sub 3,5 cazuri la mia de locuitori
Scris de Sorina Ambruș - La Chișineu Criș și Vinga rata de infectare a coborât sub 3,5 cazuri la mia de locuitori

ARAD. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad s-a întrunit în ședință miercuri, 28 aprilie, și a emis o nouă hotărâre în conformitate cu ultima analiză epidemiologică a cazurilor de coronavirus la nivelul unităților administrativ-teritoriale. Veștile cele mai bune sunt pentru orașul Chișineu-Criș și comuna Vinga, unde rata de infectare a coborât sub 3,5 la mie. Astfel, în cele două localități, începând de joi, 29 aprilie, nu se vor mai aplica restricțiile pentru magazine și cele de circulație din weekend și se vor deschide și sălile de sport.

Cele două localități rămân însă în scenariul roșu, având în vederea faptul că gradul de infectare se menține peste 3 cazuri la mia de locuitori. Conform raportării de miercuri, la Chișineu-Criș incidența cazurilor este de 3,40 la mie, în timp ce la Vinga aceasta a scăzut la 3,32 la mie. Astfel, restaurantele rămân deocamdată închise în interior, la fel și sălile de spectacole, cinematografele și jocurile de noroc. Acestea vor putea fi deschise la o capacitate de ocupare de 30 la sută, în momentul în care numărul cazurilor va scădea sub pragul de 3 la mie.

Pe de altă parte, însă, Moneasa, Șagu, Bârzava, Dezna și Macea rămân cu restricțiile pentru sfârșitul de săptămână. În aceste localități rata de infectare s-a menținut între 4-7,5 cazuri la mie.

În cazul acestor localități, restricțiile aplicate sunt: *se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00-5.00; *se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 5.00 – 18.00.

Excepții se sărbători

În localitățile în care sunt în vigoare restricțiile suplimentare legate de închiderea magazinelor la ora 18:00, acestea nu se vor aplica în data de 30 aprilie, astfel încât operatorii economici își pot desfășura activitatea în intervalul orar 05:00-20.00.

În 1 spre 2 mai, cu ocazia Paștelui Ortodox, în intervalul orar 20:00- 05:00 este permisă circulația pentru participarea la slujbe religioase.

Categorii de măsuri restrictive:

Iată și categoriile de măsuri restrictive: * Sub 1,5 cazuri la mie – restaurantele în interior, sălile de spectacol și jocuri de noroc funcționează la capacitatea de 50%;

* Între 1,5 și 3 cazuri la mie – restaurantele în interior, sălile de spectacol și jocuri de noroc funcționează la capacitatea de 30%

* Peste 3 cazuri la mie –restaurantele în interior, sălile de spectacol și jocuri de noroc sunt închise;
* Între 4 și 7,5 cazuri la mie – vineri, sâmbătă și duminică, magazinele se închid la ora 18, circulația se oprește la ora 20; sălile de sport/fitness sunt închise;

* Peste 7,5 cazuri la mie – restricțiile de mai sus se aplică în fiecare zi a săptămânii.
Aceste restricții se ridică la scăderea incidenței sub pragurile de 7, respectiv 3,5 la mie, începând cu a doua zi de la data constatării acestui lucru, prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  tombola lunii

  UT Arad

  Greșelile au costat-o pe UTA cu Vojvodina
  „Bătrâna Doamnă” a pierdut cu 1-2 amicalul cu Vojvodina Novi Sad, primind ambele goluri după greșeli individuale. 1

  Advertorial

  PNL se opune suprataxării
  3

  Local

  Incendiu la un lan de grâu între Horia și Arad. Focul a pornit de la un utilaj agricol
  10 hectare de grâu și 5 hectare de miriște au ars în urma incendiului. Focul a pornit de la un utilaj agricol, spun reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad. 1

  UT Arad

  Atacantul Postolachi a semnat cu UTA pe trei ani!
  1

  UT Arad

  Fidelitate răsplătită cu autografe de la utişti!

  Local

  12 intoxicați cu alcool și trei consumatori de substanțe interzise, în weekend, la Urgențe

  ARADON Sport local

  Felnacul începe acasă aventura din Cupa României

  Local

  E-mailuri false în numele Fiscului. Nu le deschideți!
  2

  Local

  Fără apă caldă, pe mai multe străzi din centrul Aradului
  1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.