aradon.ro Web analytics

Cadrele medicale arădene – corigente la vaccinare

De Sorina Ambruș

Cadrele medicale arădene – corigente la vaccinare

Din totalul de 741 de medici care își desfășoară activitatea în cadrul Spitalului Județean, s-au vaccinat până în prezent 302! Situația e mai dezastruoasă la asistenții medicali.
Scris de Sorina Ambruș - Din totalul de 741 de medici care își desfășoară activitatea în cadrul Spitalului Județean, s-au vaccinat până în prezent 302! Situația e mai dezastruoasă la asistenții medicali.

ARAD. Maratoane, centre drive-thru, caravane, echipe mobile, centre deschise la liber, vaccinuri de la Pfizer la discreție. Toate aceste acțiuni sunt organizate de administrațiile centrale și locale din toată țara, în speranța că românii se vor vaccina, că vom atinge acel prag de imunizare care să ne permită să ducem o viață cât mai apropiată de normalitate.

Toate aceste eforturi concertate în goana după atingerea cifrei de cinci milioane de vaccinați nu prea par să aibă ecouri semnificative în rândul românilor, și prin extensie, în rândul arădenilor. Într-un clasament dat publicității săptămâna trecută de către Institutul Național de Statistică, Aradul se situa pe locul 19, cu 15,6 procente din populație vaccinată. Practic, cea mai slabă clasare din rândul județelor din vestul țării. Top trei revine județelor cu adevărat dezvoltate: București, Cluj și Timiș.

Dacă reticența populației generale este pusă pe seama dezinformării, când vine vorba despre lucrătorii din sistemul de sănătate care au ales să nu se vaccineze, explicațiile sunt greu de găsit.

Deși au primit întâietate la vaccinare, tocmai pentru a fi primele protejate de îmbolnăvirea cu noul coronavirus, având în vedere expunerea directă, cadrele medicale arădene nu s-au arătat prea interesate.

La încheierea etapei întâi de vaccinare, mai puțin de jumătate dintre medicii, asistenții medicali, infirmieri și registratori optaseră pentru vaccinare. Raportarea la zi de la începutul lunii februarie, ne arăta că mai puțin de jumătate din personalul medical din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad fusese vaccinat. Din peste 2.000 de cadre medicale și personal auxiliar, puțin peste 900 trecuseră pe la centrele de vaccinare operaționalizate speciale pentru ele. O parte dintre nevaccinați au declarat că trecuseră prin boală, prin urmare mai aveau anticorpi și au decis să mai aștepte câteva luni. Nu au lipsit, însă, nici postările publice pe site-urile de socializare, venite din partea unor asistenți medicali care susțineau sus și tare că e dreptul lor să refuze vaccinarea. Unele dintre aceste postări au venit chiar din partea unora care au avut ocazia să lucreze pe secții Covid și s-au lovit de realitatea cruntă a acestei boli. Fapt care nu i-a făcut, însă, să creadă în știință.

324 din 740

După aproape cinci luni de la demararea campaniei de vaccinare, procentul vaccinaților în rândul medicilor și asistenților arădeni n-a suferit modificări. Ba dimpotrivă, am spune. Situația la zi vine cu procente dezastruoase am spune noi, având în vedere categoria profesională la care facem referire. Astfel, din totalul de 741 de medici care își desfășoară activitatea în cadrul SCJU, s-au vaccinat până în prezent 302. În procente, asta înseamnă 40,75 la sută. Situația este și mai dezastruoasă dacă ne uităm la asistenții medicali. Aici avem 324 de vaccinați dintr-un total de 970 de asistenți medicali angajați ai Spitalului Județean. În procente, 33,29 la sută, doar puțin peste un sfert. La aceștia se mai adaugă aproximativ 200 de persoane – infirmieri, brancardieri, ducând totalul spre 800 de persoane vaccinate la Județean.

Diferența dintre raportarea din februarie (929 de vaccinați) și raportarea la zi (puțin peste 800) este cauzată de plecările din sistem ale unor medici și asistente cu care SCJU a avut un contract de prestări servicii pe perioadă determinată. Aceștia, deși vaccinați pe perioada în care au lucrat la Județean, nu se mai regăsesc în datele centralizate la momentul actual.

Datele oarecum similare la distanță de câteva luni, ne fac să credem că, până la urmă, toți cei care au dorit să se vaccineze, au făcut-o în prima etapă. Cei care au invocat prezența anticorpilor în urma bolii, nu s-au mai prezentat la centrul de vaccinare după expirarea celor trei luni în care, conform studiilor, ești protejat de infecția cu noul coronavirus. În condițiile în care populația generală este sfătuită să nu amâne vaccinarea cu mai mult de trei luni de la testul PCR pozitiv.

Corigenți (și) în sistemul sanitar

Spre deosebire de Arad, Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ”Dr. Victor Babeş” din Timişoara anunța, în prima săptămână a campaniei de vaccinare, o rată de imunizare de 90 la sută în rândul cadrelor medicale. De altfel, DSP Timiș informa la acel moment că mai bine de jumătate din personalul medical s-a vaccinat în prima săptămână de campanie.

93 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Baronu says:

  Arad, oraș de tzaranushi

  • Almasan Radu says:

   mari tarni ardenii ajunsi in oras dupa ’90.
   Ei sunt exact cei care se vaccineaza, procentul ala total de amarasteni, 25-30% maxim din populatia orasului…
   Restul sunt oameni adevarati care inteleg ca au fost inselati groaznic si ca vaccinul nu este decat pretextul pentru sclavia absoluta si latul digital pe care “elitele” incearca sa-l impuna oamenilor.
   Nu vor reusi, nebuni care au vrut sa distruga omenirea s-au gasit in tot decursul istoriei ei.

  • badi says:

   taran esti tu rezistent cu hastag stantat in frunte. Taie-o ca orasul asta nu e de tine.

  • erica says:

   Un adolescent de 17 ani din Utah, baschetbalist, injectat cu prima doză de Pfizer, internat în spital cu cheaguri de sânge la creier si a juns la teapie intensiva, relateaza ABC4 News din SUA.
   cine se vaccineaza …

   • berta says:

    vaccinurile pfizer au provocat, conform bazei de date EudraVigilance a Agenției Europene a Medicamentelor un numar dublu de decese fata de cel de al doilea cel mai utilizat vaccin, pina pe 17 apr 2021:
    – Reacții totale pentru vaccinul experimental ARNm Tozinameran (cod BNT162b2, Comirnaty) de la BioNTech / Pfizer: 4.293 decese și 144.607 vătămări
    – Reacții totale pentru vaccinul ARNm experimental mARN-1273 (CX-024414) de la Moderna: 2.094 decese și 15.979 leziuni

    mai e ceva de spus ???

    • Andreea says:

     Parlamentul din Franța RESPINGE certificatul de vaccinare Covid-19. Adunarea Națională din Franța a decis respingerea certificatului de vaccinare Covid-19.

     Adunarea Națională din Franța a decis respingerea certificatului de vaccinare Covid-19 informeaza Le Figaro.
     Popoarele lumii se ridiaca impotriva globalismului care aduce nenorocire si alesii lor isi fac datoria.
     Mai putin in romanika unde e hastag rezist la putere………….

    • anonim says:

     ar mai fi ceva de spus da , plecand de la supozitia ca bazaconiile tale sunt adevarate :
     160.000.000 cazuri covid 3.300.000 morti
     1.340.000.000 doze vaccin 6.500 morti

     • Mda says:

      Da, 6500 morti dintre oameni pana atunci sanatosi care au trait peste 1 an in “pandemie” fara sa fi avut sau fara sa fi murit de covid. Si alea 160 milioane cazuri inmulteste-le cu 20(asa a zis OMS) ca tu crezi orbeste ce zic ‘autoritatile’ deci se schimba calculul tau mirific

    • Vax Populi says:

     Știi tu ceva ce nu știm.noi? A apărut vreun studiu care arată că presupusele decese la care te referi sunt cauzate de vaccin sau doar îți dai cu părerea de “expert”?

   • Claudiu says:

    Matuso, ieri au murit in Romania 105 oameni de Covid si tu vii sa ne spui de un baschetbalist din SUA, ca a faccut nu stiu ce cheaguri… serios??!

  • Tina says:

   Bravo lor cadrelor medicale pentru cum muncesc in epoca chinezeasco sorosisto numita covid si o intrebare: or sa mai voteze tot asa multi din ei ca la ultimele alegeri guvernul iohaniot ?

   • adina says:

    acelasi procent si in austria, 46% acoperire vaccinala generala a cadrelor din sanatate, conform site-ului national kurier.at

  • manfred says:

   Acelasi procent se inregistreaza si in Germania in randul personalului de ingrijire si medical care nu vrea sa se vaccineze: “50 la sută din personalul de îngrjire preferă să aştepte ‘ – deutsche welle deutschland ( oficiosul guvernului german ).

   • Odeta says:

    Un mare bravo sistemului medical aradean! cinste oamenilor in halate albe ca au riscat enorm sa asigure sanatatea aradenilor.

  • Ratiu says:

   medicii, oameni care cunosc perfect riscurile la care se supun “vaccinindu-se”. oameni care gandesc corect sia ctioneaza in consecinta.

 2. omaha says:

  C . B. ,nu comenta ca aici ai crescut !!! Mai incet cu batjocoritu’ !

  • codin says:

   cadrele medicale au fost cele mai expuse nenorocirii de virus chinezesc imprastiat in lume de haita sorosilor.
   au fost si cei mai imbolnaviti si cei mai expusi si acum guwernerul ‘lor’ loveste in ei. rusine de tara!

  • Aurora says:

   Japonia interzice donarea și transferul de sânge de către persoanele vaccinate împotriva coronavirusului, conform Societatii de cruce Rosie din Japonia preluata de evz ro.
   Efectele vaccinarii experimentale asupra organismului uman deja se anunta a fi devastatoare. Boli de sange, boli autoimune ca posibile reactii… Doamne, e groaznic ce urmeaza.

   • Biris says:

    Stiinta medicala e la cel mai inalt nivel la japonezi. Daca ei au suspendat transfuziile cu sangele vaccinatilor e de rau.

   • anonim says:

    Devastator! Vaccinatii deja cad din picioare pe strada si le explodeaza organele interne!
    Mai aveti povesti de genul asta?😂😂😂😂

 3. daniela says:

  Felicitări celor care nu pot fi șantajabili, adică celor fără credite la case 🙂

  • Nadiu says:

   Medicul kinetoterapeut al CSA Steaua, Nelu Olteanu, a decedat după vaccinarea cu PFIZER, la doar 46 de ani. Un munte de om și de bunătate, răpus cu o înțepătură experimentală.
   urnaliștii „presei miluite” de stat au tăcut vinovat în privința complicațiilor suferite de „Doki” după vaccinare, deși văduva acestuia a susținut public, în repetate rânduri, că soțul ei a fost răpus după injectarea cu Pfizer, de „un virus care a apărut în urma vaccinării”, conform medicilor care l-au tratat………

  • Viki says:

   s-au intepat corporateii de birou ca aia amaratii oricum numa’ gauri au in ei.
   si in cap ca creier zero, si prin brate samd

 4. Mda says:

  Poate au citit si medicii aradeni studii care contrazic afirmatia din articol care spune ca imunitatea in urma bolii dureaza 3 luni … ca s-au facut studii inca de anul trecut care dovedeau ca si dupa 6-8 luni ai imunitate dupa boala https://www.nytimes.com/2020/11/17/health/coronavirus-immunity.html in alte documente care au fost ignorate de autoritati imunologi de top mondial afirmau ca s-ar putea ca imunitatea sa dureze intre 12-17 ani facand analogie cu Sars-cov 1. Conform estimarilor in Romania sunt deja mai multi imunizati natural decat vaccinati asa ca nu numai vaccinul duce la scaderea incidentei.

  • SN says:

   Ia să vedem estimările acestea…unde au fost publicate?

   • Mda says:

    Ori nu ai urmarit tot ce era legat de aceasta “pandemie” ca esti obsedat doar de vaccin ori nu ai logica, OMS a estimat inca de anul trecut cam de 20 de ori mai multe cazuri pe plan global, eu nu am multiplicat cu atat ce e in Romania daca si daca inmultesti cu 5 si tot da vreo 8 milioane(cu toate ca in tarile in care nu se testeaza ar trebui inmultit cu mai mult). Las-o pe asta ca te depaseste, tine-te de vaccinomania ta.

   • anonim says:

    Mai laba trista , mai covidopatul pwlii ! in marea mojoritate a tarilor , cadrele medicale vaccinate sunt in minoritate fatza de cele vaccinate , asa ca poti sa swgi pwla cu vaccinul tau cu tot , la fel cum mancai rahat cu cresterea incidentei de infectati pe plan mondial , dar cum prostia ta a ajuns la cote alarmante , e normal sa nu intelegi nimic din ce se petrece in jurul tau .. tu stai in plm in globul tau de cristal si beleste pwla cum faci tu de obicei . Nu realizezi mai laba trista ca tot mai putini oameni cred in teatru asta ieftin cu pandemia pwli? pandemie in care procentul de deces e sub 1 % fwtu ti matematica care te a hranit de ai devenit atat de cretin

    • anonim says:

     Iti o doresc o intalnire cat mai placuta cu virusul sa vedem daca grohai la fel😂😂😂😂😂😂
     Boschetar de Diaspora von Frustaten😨 aka Maniaco-depresivul 😂😂😂😂

     • Mda says:

      in schizofrenia ta crezi ca toti sunt “parameci” ca tine 💩

     • anonim says:

      😂😂😂😂😂 Ce prost te a cacat ma ta !😂😂😂😂😂 ma laba trista ! am avut anul trecut in februarie , asa ca tu poti sa mi doresti doar sa te fwt in gura ! stiu ca e dorinta ta , insa nu si a mea , ….pute dupa tine mai ceva ca dupa o vidanjera ce a curatat un prister …mars in mm ca esti prea cretin pt mileniu asta !

     • anonim says:

      Explicabil atunci comportamentul tau. Ti-a afectat ireversibil creierul😂😂😂
      Totusi iti doresc inca o intalnire, mai reusita de data asta, cu virusul. Poate iti revii😂😂😂

     • anonim says:

      😂 Mai borneala ! cum am zis , tu iti doresti sa mi swgi pula , insa slabe sanse ! … stiu ca ai vise erotice cum ma slobot pe botul tau , dar nu practic asta cu barbati , cu atat mai mult cu babalaci … ca urmare poti visa mult si bine

  • Rat pack says:

   Ai facut ochi deja?

 5. ppp says:

  Sa fie vreo legatura intre nr mic de cadre medicale vaccinate si gradul de profesionalism al acestora? Nu cred,,,,

 6. Daniel says:

  Acest lucru spune foarte multe despre calitatea si cunostintele acestor “medici” produsi de o renumita universitate, si se traduce si in faptul ca suntem codasi la vaccinarea populatiei fata de vecinii din timis sau bihor.

  • Bilbao says:

   👍👍👍 corect, dar cand vezi cata prostie concentrata apare pe situl asta ai impresia ca te lupti cu mori de vant. Noroc ca majoritatea populatiei este mai inteligenta decat Mda, sorin &co

 7. Cira says:

  De ce nu scrieti cate cadre medicale nu s-au vaccinat pentru ca au facut boala înainte, luata din spital.

 8. De ce says:

  De ce sa te vaccinezi daca te-ai imunizat in mod natural facand boala? Studiile (dupa 15 luni de la primul caz de covid) nu pot dovedi ca te poti reinfecta. Cazurile de reinfectare sunt atat de putine si de rare incat nu se poate afirma ca reinfectarea este posibila, chiar in cazul in care anticorpii nu mai exista.

 9. Stan says:

  Pai guvernul cum vrea sa ne convinga atunci sa ne vaccinam cand cei mai responsabili nu se vaccineaza? Oare de ce?
  Virusul apune pe cale naturala de la fostii bolnavi si de la vaccin. Se pare ca imunitatea persista mult timp(ani) nu 3-6 luni cum ne spala astia pe creier,asta spun medici,nu sperietorile din guvern care ameninta voalat cu discriminarea.Dar cam pute a dictatura medicala deja.

 10. Andrei says:

  Bravo lor! Știu ei ce știu! În SUA vaccinul e considerat experimental, la noi se fac maratoane, campanii agresive, de ce? Ne constrâng ăștia, azi mâine vor și copiii să-i vaccineze, nu au rușine, totul pentru banii de la UE!
  Ăștia pro vaccin, eu zic sa va interesați, sa va informați din mai multe surse. Tot aud asta cu “când am fost mici am fost vaccinați și nu am murit”. Voi comparați vaccinurile de la institutul Cantacuzino cu mizeria asta? Nu vedeți ca covidul e o boala făcută în laborator? Sunteți naivi dacă credeți ca e de la liliac.! De ani de zile se încearcă tot felul de experimente. În Africa au fost primele, pe urma în tarile sărace din Asia, în India.. Au fost programe de vaccinare împotriva diferitelor boli și mulți copii au rămas paralizați, de ce nu se mediatizează asta? Dacă cautati găsiți!

 11. Vasile says:

  Oricum este grav că s-au vaccinat atațea, tocmai cei ce trebuie să judece mai mult fiind în domeniu medical s-au vaccinat, îconcluzia e clară ce pregătire au.

 12. Razvan says:

  In mod normal, orice om intreg la cap nu merge in Arad sa se trateze de vreo boala(din pacate latura financiara te obliga sa mergi si aici). Scoti pe banda rulanta doctori la UVVG…asta obtii…nulitati!

 13. Naşu says:

  Medicii ştiu foarte bine cum funcționează imunitatea şi cât timp durează cea naturală versus cea dată de aşa numitul vaccin! La lefurile pe care le-au primit preferă să tacă confortabil şi să nu se expună… chiar ciocli gen arahat sau mahler au emis ipoteza că pentru fiecare infectat sunt cel puțin 5 cazuri de care nu se ştie! Având in vedere cei peste 1 milion de vindecați se poate presupune că sunt cel puțin 6 milioane de imunizați pe cale naturală…daaar doar vaccinul asigură imunitate, nu-i aşa domnilor medici???

 14. Nha says:

  Si REPETENȚI la profesionalism !

 15. Ringo says:

  Denota profesionalismul lor , (ne)pregătirea continua interesul pt perfecționare în meseria aleasa care e nul.Sau poate e fac perfecționare continua doar în domeniul șpăgii.Dacă încercai sa fentezi vaccinul pe vremea comuniștilor era grav nici nu aveai cum. Libertate prost înțeleasă de unii paraleli cu medicina.Cum sa se civilizeze Arad in pas cu orasele din jur,când tocmai ei cred în basme și conspiratii

  • Hmm says:

   Băsescu a zis
   “Scoala românească produce tîmpiți”!
   Se adeverreste acum foarte bine.
   In toate categoriile de scoală.

   • dina says:

    basescu – petrov la fel de cinstit si inteligent ca lefegii inaltei porti de brucsel, pusi aici ca sa poata fura si jefui corporatiile.

  • anonim says:

   exact , gradul de vaccinare este in acord cu gradul de civilizatie si educatie , atat in lume cat si la noi , dar prostii tot mai cred ca ei au dreptate , deh e greu sa recunosti

   • Mda says:

    Daaa, Japonezii sunt necivilizati si needucati in capul tau sec… iar la campionii vaccinarii Israel si UK atat Netanyahu cat si Boris Johnson sunt anchetati penal la greu pt coruptie… idolii responsabili ai vaccinomaniacilor

    • anonim says:

     ce legatura are Netanyahu si Boris Johnson cu numarul de vaccinati din UK si Israel ? crezi ca daca tu nu esti in stare sa gandesti mai departe de ce-ti ordona Simion , toti sunt la fel , stai tu flexat tinere , japonezii nu au inca acces la vaccin la liber , e inca pe categorii de varsta , se vor vaccina mai multi ca noi stai linistit , gradul de inteligenta cum spuneam….daca poti intelege , desi

     • Mda says:

      Da cine a luat decizii in tarile alea si a promovat vaccinarea, au si ei un @anonim schizofrenic pe vreun forum care i-a convins? In Israel se stie cum a fost fortata chestia iar in UK o sa reiasa. Auzi ca japonezii nu au acces la vaccin, cat de cretin mai poti fi. Mai citeste de ce nu se vaccineaza….si mai vezi si Corea de Sud care au fost campionii luptei anti-covid fara lockdown si fara vaccin

   • Rat pack says:

    Lasa-l in pace pe Mda. Il cunosc pe individ ,saracutu a stat in starea de urgenta inchis toata ziua intr-o garsoniera,singur .De acolo i se trage nebunia asta.

   • Dan says:

    Anonimule, vaccinul nu iti ridica gradul de inteligenta si nici nu-ti da dreptul sa pui etichete. Din cate am observat acesta este modul de adresare al usr-istilor. Ce sa faci, mai mult nu pot…

 16. ion says:

  pentu ce mormant’ sa ma vaccinez, din moment ce testul de antcoripi imi indica 22 U/mL dupa un an de la trecerea prim boala!

 17. Gigi says:

  ”Intelectualitatea” României! Dumnezeu să ne păzească!

 18. rita says:

  cadrele medicale cunosc cele mai bine riscurile la care se supun devenind cobai pentru big pharma.
  vaxinarea n-o sa aiba niciodata succes la pamenii care gandesc.

 19. anonim says:

  Cadrele medicale arădene – corigente la vaccinare ??? zi sa mori tu ! zi sa ti crape ficatii in tine de ciuda ca tu ai pus botul la propaganda asta ieftina cu pandemia pwlii , in timp ce medicii nu s au lasat amagiti !!! …., oare nu tot tu te aratai deranjata nevoie mare anul trecut cum ca batranii isi permiteau sa nu fie in casa la ora stabilita de cretinii de la guvernare , care le au facut program pt cumparaturi ca la puscariasi ???? Felicitari cadrelor medicale care nu s au lasat manipulate , intimidate , santajate de toti tampitii , fie ei ziaristi sau politicieni ! … auzi frate experesie , corigente !!! …. dar ce ma tuta , sa dat ceva examen si nu stim noi ??? … au ajuns ziaristii de doi bani sa faca clasificari dupa urechea lor bleaga

 20. Andrei says:

  Un grup format din 57 de oameni de știință, medici și experți politici de presă a publicat un raport care solicită verificarea siguranței și eficacității actualelor „vaccinuri” COVID-19 și solicită acum INCETAREA IMEDIATA a tuturor programelor de vaccinare. Raportul a fost dat publicității pe site-ul francez France Soir.
  Si francezii s-au saturata de sarlatania sorosilor care au dat drumul virusului chinezesc de laborator.

 21. Euuu says:

  Daca și la medici le e frica sa se vaccineze înseamnă că e nasol tare!

 22. Emmm says:

  Procentul de vaccinati printre cadrele medicale nu o sa creasca pt ca au vazut si ei multe cazuri de reactii la vaccin plus decese care au fost musamalizate….eu am auzit de o paralizie dupa injectie la o baba si mai cunosc un caz : barbat sub 50 de ani.mort ( dupa o zi era cu masca de aer pe fata ).

  • Elll says:

   Ai auzit cumva şi de vre-un caz, două de morti de COVID?
   Asta aşa să faci o comparaţie, să judeci în context.

   • Mda says:

    Ia da tu exemplu cum judeci in context comparand numarul de morti care sufereau de covid cu numarul de morti dintre oameni sanatosi care s-au vaccinat(chipurile) sa nu moara de covid. Eventual tu ai auzit cumva de vreun caz, doua de vinecati de COVID(vad ca e de scris cu majuscule)? Asta asa sa faci comparatie cu cei morti de covid, asta ar fi in context si apoi fa comparatie cu alte boli la care vaccinarea a salvat vieti(alea unde mortalitatea era intre 35-80%)

 23. Filip says:

  Bravo celor care NU s-au vaccinat! Felucitari acelor cadre!

 24. Mda says:

  Incet, incet o sa iasa toata mizeria la suprafata https://www.cotidianul.ro/oameni-de-stiinta-stopati-vaccinarile-covid-19/ , pacat ca inca e plin de oblomovi iar cei cu interese financiare majore sunt foarte puternici si au reusit sa corupa o mare parte din mass-media care la randul ei a reusit sa spele pe creier destula lume.

 25. Mny says:

  Efectele (bune sau nu) acestui “piswaser” POATE , se vor vedea peste ani !
  Cat timp nu sînt făcute studii , nu il pot considera vaccin !
  Studiile înseamnă câțiva ani.
  Asa că. ….

 26. Val says:

  In 2019 erau in total 307 medici in tot spitalul.Ii gasiti mentionati pe pagina web a SCJU Arad,la rubrica “Prezentare spital”.Greu de crezut ca s-au multiplicat de peste 2 ori in doar doi ani.Cred ca scrieti prostii.Daca nu e asa,ar fi decent sa prezentati sursa cifrei 741.

 27. Nelu says:

  Cadrele medicale trabuia sa dea exemplu la vaccinare si sa sa vaccineze toti.Dar cei care nu sa-u vaccinat au lipsit de la cursurile de vaccin cand au facut studiile medicale.

  • Iose says:

   Cadrele medicale INTELEG nenorocirea unor vaccinuri care transforma oamenii in cobai, prin modificare genetica…cei fara educatie si intelect se vaccineaza , vorba vine vaccin.
   pretext pentru sclavia si saracia digitala care a inceput deja.

 28. Marian says:

  Cea mai vaccinată țară împotriva Covid din lume introduce noi restricții dure după creșterea numărului de infecții / Insulele Seychelles au raportat miercuri o creștere record a numărului de infecții cu coronavirus, în pofida faptului că țara insulară a vaccinat deja 85% din populație – hotnews.ro
  E crunt in ce au transformat “elitele” lumea aceasta!

 29. Mihai says:

  S-a fasait si nenorocirea de corona virus “difuzat” de “elitele” dezaxate prin internediul chinezilor ( poporul care munceste acum in corporatiile lor in propria tara pe salarii de sclavi, asa ajung si romanii daca nu sunt atenti …). Globalistii inchid productia virala dupa 1 iunie, cine s-a lasat vaccinat pacat pentru el ca riscurile sunt enorme. Da unde minte nu-i nimeni nu cere.

 30. Mda says:

  Si ca penibilul situatiei sa ajunga la paroxism dar sa se si vada gradul de inteligenta al vaccinomaniacilor: https://romanialibera.ro/social/castelul-bran-840575 o sa se faleasca acum cu diploma de la “Dracula”

 31. România

  Raed Arafat îi îndeamnă pe români sa evite călătoriile în zonele unde a apărut noua tulpină Omicron
  Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, îi sfătuieşte pe români să evite călătoria în zonele în care a apărut nouă tulpină a virusului. Sunt vizate ţările din sudul Africii, dar şi zonele limitrofe, a explicat şeful DSU.

  România

  Ministrul Sănătăţii: Românii care vin din ţări africane intră în carantină
  Călătorii români, care vin din ţări africane, unde a apărut noua variantă de COVID-19, intră în carantină, a declarat, sâmbătă, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. Epidemiologul spune că în continuare vaccinarea este soluţia oportună pentru protecţie împotriva COVID-19. 2

  Local

  Preoteasă de 22 de ani din judeţul Arad, răpusă de COVID
  Mihaela-Valentina Gaiță, soția preotului paroh din Rădești, a murit după ce a fost intubată timp de cinci săptămâni. 3

  Local

  Judeţul Arad, cea mai ridicată incidenţă COVID la nivel naţional
  În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 84 de cazuri noi şi 117 vindecări. 7 arădeni bolnavi de COVID au decedat. 4

  Mapamond

  Pot aplicațiile de socializare să-și asculte utilizatorii? Un expert în tehnologie a dezvăluit un truc simplu pentru a afla adevărul
  Un bărbat a împărtăşit un truc simplu care ne arată dacă laptopul, telefonul sau aplicaţiile de social media ne ascultă. Canadianul Morten Rand Hendriksen, expert în tehnologie, este întrebat în mod regulat de oameni dacă cineva ar putea să le asculte conversaţiile pe care le au cu cei din jur. El a decis să conceapă un test, care este incredibil de simplu, şi l-a împărtăşit urmăritorilor săi de pe TikTok, pentru ca aceştia să îl poată încerca singuri.

  România

  1.727 de cazuri noi de COVID, 180 de decese
  90% din cei 1.265 de pacienţi internaţi pe secţiile de Anestezie-Terapie Intensivă sunt nevaccinaţi.

  Local

  Instanţele de judecată au program normal luni, 29 noiembrie
  Şedinţele de judecată stabilite pentru 29 noiembrie 2021, atât la Tribunalul Arad, cât şi la Judecătoria Arad, se vor desfăşura conform programării.

  Mapamond

  STUDIU | Treburile casnice pot preveni apariţia bolilor, mai ales în cazul persoanelor vârstnice
  Treburile casnice ar putea părea o corvoadă, dar cercetătorii au sugerat că sarcini precum ştersul prafului, frecatul podelelor şi spălatul geamurilor ar putea ajuta adulţii să se menţină sănătoşi până la bătrâneţe. Cercetătorii au descoperit că treburile casnice ar putea ajuta la prevenirea bolilor.

  Local

  Cozi kilometrice şi sute de minute de aşteptare în vama Nădlac II, la ieşirea din România
  Motivul îl constituie numărul crescut de maşini care se prezintă la controlul de frontieră, dar şi aplicaţia de control a autorităţilor maghiare. 2

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.