aradon.ro Web analyticsCămin cultural licitat de CNI

De Alin Gherasim

Cămin cultural licitat de CNI

Compania Naţională de Investiţii va construi un cămin cultural nou în satul Cintei, din comuna Zărand.
Scris de Alin Gherasim - Compania Naţională de Investiţii va construi un cămin cultural nou în satul Cintei, din comuna Zărand.

3,2 milioane de lei este preţul estimat de Compania Naţională de Investiţii pentru realizarea unui cămin cultural nou în satul Cintei, din comuna Zărand. Cei de la CNI au lansat o licitaţie în acest sens, aşteptând ofertele firmelor interesate până în data de 22 septembrie. Primăria Zărand a depus o cerere de finanţare la CNI, al cărei obiect era chiar realizarea acestui cămin cultural. Proiectul a fost inclus pe lista de finanţare a companiei de stat, iar acum vorbim deja despre licitaţia pentru construirea şi dotarea căminului.

Datele tehnice ale CNI vorbesc despre faptul că terenul pe care va fi amplasat viitorul imobil are o suprafaţă de 1.625 de metri pătraţi. Construcţia va avea regim de parter plus etaj, fiecare nivel urmând să aibă o suprafaţă construită de 392 de metri pătraţi. Suprafaţa totală construită, pentru ambele nivele, va ajunge la 784 de metri pătraţi.

Descrierea investiției
„Zona în care care se propune construcţia acestui edificiu este o zonă centrală a comunei Zărand, având o situare centrală şi caracteristici aparte. Provocarea arhitecturală a fost, de asemenea, legată de preocuparea relaţionării cu un ambient local existent, ce a dus la gândirea unui volum simplu şi elegant, finisat cu materiale de natură să creeze deopotriva contrast, dar şi continuitate. Construcţia căminului cultural se desfăşoară pe parter + etaj. Accesul principal în clădire se va face prin partea de sud-vest a construcţiei. Din zona intrării se ajunge în holul principal, din care se poate face accesul către sala de spectacole, către grupurile sanitare şi către etaj. Clădirea este uşor accesibilă datorită holului din jurul sălii de spectacole. Se propun două accese secundare în partea de nord a construcţiei – unul pentru zona adiacentă scenei şi unul pentru evacuare. La etaj accesul se realizează prin intermediul scărilor. Din accesul principal se ajunge în holul principal de la etaj de unde se face accesul către sala multifuncţională, birouri, spaţiile tehnice, grupurile sanitare. Conform proiectului, numărul maxim de persoane existent în clădire va fi de 180 de persoane”, se arată în caietul de sarcini care însoţeşte anunţul de licitaţie.

În 10 luni
Potrivit CNI, lucrarea va trebui finalizată în termen de 10 luni de la demarare. Teoretic, dacă nu vor exista contestaţii care să întârzie procedura de licitaţie, noul cămin cultural ar putea fi finalizat până la finele anului viitor.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  tombola lunii

  România

  7 persoane cercetate într-un dosar de organizare de lupte între animale
  7 persoane, dintre care doi cetăţeni străini, sunt cercetate într-un dosar de organizare de lupte între animale şi operaţiuni financiare în mod fraudulos, în urma unor percheziţii făcute de poliţiştii braşoveni în judeţele Braşov, Cluj şi Sălaj.

  Mapamond

  Marea Britanie şi Franţa sunt de acord să acorde mai mult sprijin Ucrainei
  Premierul britanic Boris Johnson şi preşedintele francez Emmanuel Macron au convenit să ofere mai mult sprijin Ucrainei.

  Local

  Festivalul Berii a adus mii de arădeni pe Ștrandul Neptun
  În primele două seri de festival, zona comercială a Ștrandului Neptun s-a umplut de lume, amintind de vremurile de altădată. 6

  Mapamond

  Generalul rus Alexander Dvornikov ar fi fost înlocuit de Vladimir Putin
  Cel mai important general rus din Ucraina pare să fi fost demis din cauza ritmului lent al progreselor din Donbas. Dacă se confirmă, demiterea generalului Alexander Dvornikov, supranumit „Măcelarul din Alep” pentru distrugerea oraşului sirian în 2015, ar marca încă o remaniere majoră a comandamentului militar rus, sugerând că Putin este nemulţumit de modul în care se desfăşoară războiul. 2

  Local

  Cod galben de instabilitate atmosferică pentru o parte a județului Arad

  Local

  Ziua Drapelului Național al României, marcată la Arad
  Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. 4

  Local

  Femeie de 71 de ani, lovită pe trecerea de pietoni în timp ce traversa strada pe roșu
  4

  România

  România şi alte patru ţări încearcă să amâne planurile UE de a interzice vânzarea maşinilor pe benzină şi diesel
  România, Italia, Portugalia, Slovacia şi Bulgaria vor să amâne cu cinci ani un plan al Uniunii Europene de interzicere efectivă a vânzării de maşini noi pe benzină şi diesel începând cu 2035, potrivit unui document consultat de Reuters. 9

  Mapamond

  Unitatea grupului G7 este în pericol pe măsură ce costul războiului din Ucraina creşte
  Problema războiului din Ucraina va domina în mod inevitabil summitul naţiunilor G7 din Bavaria. Ultimele luni au însemnat un efort financiar considerabil pentru statele occidentale care susţin înarmarea Ucrainei.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.