După ce salamul uscat a avut propriul festival la Nădlac, în urmă cu două săptămâni, acum orașul de la graniță va găzdui Festivalul Cârnatului Proaspăt, un eveniment care devine deja tradiție. Dacă, în ceea ce privește salamul uscat, organizatorii au fost cei de la Uniunea Democrată a Slovacilor și Cehilor din România, concursul dedicat cârnaților este organizat de Primăria Nădlac, în parteneriat cu mai multe firme. La eveniment sunt anunțate echipe din Nădlac, dar și din alte țări, precum Ungaria, Slovacia sau Serbia. „Orașul Nădlac organizează, în data de 10 mai 2025, Festivalul Cârnatului Proaspăt, ocazie cu care va fi promovată tradiția și brandul local în ceea ce înseamnă producerea cârnatului de Nădlac. În cadrul festivalului vor participa, alături de echipele locale, și echipe din Ungaria, Slovacia și Serbia. Cu această ocazie, avem deosebita plăcere de a îi invita pe toți arădenii care vor să vadă cum se prepară cârnații, dar și pe cei mai pofticioși, care vor să deguste din produsele care vor ieși din mâinile măcelarilor care vor fi prezenți la evenimentul nostru”, ne-a declarat Mircea Onea, primarul Nădlacului.
Evenimentul va debuta sâmbătă dimineața, după ora 11:00, când va avea loc deschiderea Festivalului Cârnatului Proaspăt. Începând cu ora 11:30, echipele care s-au înscris la acest concurs vor începe să pregătească produsele, iar la 14:00 cârnații vor intra la jurizare. La ora 17:00 va avea loc premierea celor mai pricepuți măcelari, după care participanții vor putea să asiste la un concert care va fi susținut de formația nădlăcană „Mihai Szidor”.
Iar duminică, 11 mai, începând cu ora 17:00, petrecerea va continua alături de formația „Porubski & Jaciansky”.
Evenimentul va fi găzduit de Parcul Pădurice din Nădlac, iar vizitatorii vor putea să își parcheze mașinile la intersecția străzii 1 Decembrie cu Vasile Goldiș.

Citiți principiile noastre de moderare aici!