aradon.ro Web analyticsCât a costat și cum a fost ales brandul sonor al Aradului

De Eugen Rogojan
Reactualizat la:

Cât a costat și cum a fost ales brandul sonor al Aradului

Melodia din turn va fi schimbată/Foto: E.R.
Reactualizat la:
Am primit un răspuns din partea Centrului Municipal de Cultură Arad cu privire la costurile și alegerea „brandului sonor” al municipiului.
Scris de Eugen Rogojan - Am primit un răspuns din partea Centrului Municipal de Cultură Arad cu privire la costurile și alegerea „brandului sonor” al municipiului.

ARAD. Conform răspunsului transmis de CMCA pe 16 martie, suma plătită pentru stabilirea brandului sonor al municipiului Arad este de 5.851 de lei. Acești bani au fost dați pentru cesiunea drepturilor de autor și a drepturilor conexe asupra operei „Miniatura nr.4” Seria I, publicată în anul 1975 la Editura Muzicală. Banii au mers către Mihaela Drăgoi, urmașă a compozitorului și deținător al drepturilor de autor. Alegerea s-a făcut de către o comisie formată din decanul Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara, prof.univ.dr. Zonte Violeta, directorul adjunct al Colegiului de Arte Sabin Drăgoi din Arad, prof. Marinela Tudoran, asistentul universitar dr. Nicolae Brânzeu, de la Facultatea de Muzică și Teatru Timișoara, violonistul Florin Gherghel, șef de partidă la Filarmonica Arad și Doru Orban, manager al Filarmonicii Arad. Conform răspunsului furnizat de CMCA, alegerea „brandului sonor” a fost făcută după o fișă de selecție „pe baza căreia a fost ales fragmentul muzical declarat, mai apoi, brand sonor”.

Lucrări de Sabin Drăgoi

În selecție au intrat doar compoziții ale lui Sabin Drăgoi: Divertisment rustic 1, Divertisment rustic 2, Miniatura 1, Miniatura 2, Miniatura 3, Miniatura 4 și Miniatura 8, penultima fiind cea aleasă. Au fost notate, conform fișei transmise de CMCA, „Autenticitatea regională și caracterul specific local”, „Caracterul melodico-armonic și facilitatea ascultării”, „Ritmicitatea – antrenarea participativă a auditoriului”, „Impactul auditiv-emoțional asupra societății civile” și „Frecvența prezenței în mediul cultural”. Cele mai mari punctaje au fost date pentru ritmicitate și „impactul auditiv-emoțional”, iar cele mai mici pentru frecvența prezenței în mediul cultural.

Se așteaptă „momentul potrivit”

Cât despre întrebările „Din momentul alegerii brandului sonor al Municipiului Arad, de câte ori a fost folosită melodia până în prezent?” și „Când se va înlocui actuala înregistrare din turnul Palatului Administrativ cu cea aleasă ca brandul sonor al Municipiului Arad?”, Centrul Municipal de Cultură Arad a transmis că „această acțiune face parte dintr-un proiect mai amplu, avut în vedere de administrația locală despre care vor fi oferite detalii la momentul potrivit. Totodată, vă informăm că se lucrează la rezolvarea din punct de vedere tehnic a modalității de redare a brandului sonor, din turnul Palatului Administrativ”.

Așadar, la trei luni de la alegerea „brandului sonor”, așteptăm „momentul potrivit” pentru a îl și auzi!

Ales în decembrie

Vă amintim, „brandul sonor” a fost ales pe data de 20 decembrie 2020, acest lucru nefiind făcut public de către Centrul Municipal de Cultură Arad sau de către Primărie. Jurnal Arădean/aradon.ro a aflat despre „brandul sonor” întâmplător, după ce a primit un raport de activitate cerut Centrului Municipal de Cultură.

13 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Dan says:

  Sunt doar curios: pt Vangelis – L’ enfant s-a platit ceva?

 2. Arad says:

  Mai dureaza pana la prima paranghelie in fata primăriei.

 3. alegator says:

  Si noi -ulimea nu avem nici un cuvant ? Melodia trebuia transmisa la radio 2-3 saptamani ,eventual mai multe propuneri ,

  si inregistrata parerea platitorilor de impozite ! ACTIUNE RATATA INFORMARE INCOMPLETA .DACA MECANISMUL NU

  POATE REDA MELODIA CINE PLATESTE PAGUBA:TOT NOI ?

 4. anonim says:

  ce*-i lipsea chelului… sau trebuia sponsorizata dna Mihaela Dragoi, urmasa. Dar macar de de alegeau o melodie mai acatatrii nu chestia aia greoaie si plicticoasa

 5. Ienea says:

  Nu era mai corect o melodie de B.U.G. Mafia pe care o cunoaștem cu toții ?

 6. Florin says:

  La Curtici se intonează imnul lui Avram Iancu,..aici de ce nu se poate?

 7. anonim says:

  mai spurcat-o care ai luat 58 milioane,asta e a lui Vangelis,nu a ta.Ce drept de autor,ce?7 lei ti-as da si 7 palmi ,de unde ai inventat si cerut suma asta?mai da,prosti suntem..

 8. aradeanu' says:

  In mod firesc va urma in lungul sir de “succesuri” al CMCA si propuneri de branduri muzicale pentru fiecare statie de tramvai …etc.

 9. f.b. says:

  Primarului, o pana de paun (ceva mai ieftina) in cour i s-ar potrivi?

 10. UT Arad

  Meszar anunță că nu va fi nimic spectaculos în noul sezon, chiar dacă vin noii investitori la UTA
  „Va fi continuitate și stabilitate, nicidecum performanțe sportive spectaculoase. Vom avea același buget salarial și pentru anul viitor, precum în acesta! Nu avem petro-dolari, ci bani munciți de parteneri”.

  Local

  Ultimele somaţii pe Mărului
  Au mai rămas de demolat 24 de construcții ilegale pe strada Mărului. Familiile care locuiesc aici și care sunt privite ca ultima piedică în calea modernizării nu vor primi însă alte locuințe.

  Mapamond

  Ryanair avertizează că preţurile zborurilor către Europa vor creşte în această vară
  Preţurile biletelor de avion vor creşte în această vară din cauza cererii mari pentru vacanţele pe plajă în Europa, a anunţat Ryanair.

  Local

  A murit fostul senator arădean Ioan Crețu
  3

  Local

  Zeci de baxuri cu țigări de contrabandă ascunse după lăzi cu mere, la Timișoara
  Captură însemnată a polițiștilor, la Timișoara. Oamenii legii au găsit 75 de baxuri cu țigări de contrabandă într-un autovehicul încărcat cu mere. Marfa ilegală era ascunsă în spatele lăzilor cu fructe. 1

  Local

  Mai bine de jumătate din populația județului s-a autorecenzat
  Direcția de Statistică îi sfătuiește pe arădeni să verifice în platformă, după șapte zile, dacă autorecenzarea a fost validată sau trebuie reluată.

  ARADON Sport local

  Atletico Arad are potențial juvenil
  Două finale jucate și un trofeu câștigat arată că există o rețetă a succesului.

  ARADON Sport local

  Se conturează campioanele din Liga 5

  Local

  Direcția Regională de Drumuri avertizează: se lucrează inclusiv pe autostrada Arad - Nădlac!

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.