aradon.ro Web analyticsCat au de platit liber-profesionistii

ARAD.În atenţia celor asiguraţi pe bază de declaraţie individuală de asigurare sau contract de asigurare socială.
Scris de JA-D.D. - ARAD.În atenţia celor asiguraţi pe bază de declaraţie individuală de asigurare sau contract de asigurare socială.

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Arad le aminteşte persoanelor asigurate pe bază de declaraţie individuală de asigurare sau contract de asigurare socială că, începând de la 1 ianuarie 2012, venitul minim asigurat lunar prin declaraţia individuală de asigurare, respectiv prin contractul de asigurare socială, este de 741 lei, iar venitul maxim asigurat lunar este de 10.585 lei. Contribuţia minimă lunară este de 232 lei, iar contribuţia maximă lunară este de 3.313 lei.

„Anunţăm persoanele asigurate pe bază de declaraţie individuală de asigurare sau contract de asigurare socială al căror venit minim asigurat în anul 2011 era mai mic decât 741 lei, că, începând cu luna ianuarie 2012, venitul asigurat este de 741 lei, iar contribuţia lunară este de 232 lei” – precizează Mihaela Vasil, director al CJP Arad.

Persoanele asigurate pe bază de declaraţie individuală de asigurare sau contract de asigurare socială, care nu au ridicat carnetul de muncă, sunt rugate să se prezinte la sediul CJP pentru ridicarea carnetului de muncă.

 

Prevederi legislative

Câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2012 este de 2.117 lei. Cota de contribuţie de asigurări sociale pe anul 2012 pentru condiţii normale de muncă este de 31,3%. Baza lunară de calcul a contribuţiei de asigurări sociale o constituie venitul lunar asigurat, înscris în declaraţia individuală de asigurare sau în contractul de asigurare socială, dar nu mai puţin decât suma reprezentând 35% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi nici mai mult de cinci ori valoarea acestuia.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  UPDATE. Groapa de gunoi de la CET, în flăcări 
  Un nou incendiu a izbucnit la groapa de gunoi a Aradului, de lângă CET, la doar câteva zile după ce pompierii au stins un alt incendiu. 2

  ARADON Sport local

  Oriaku a dominat aruncarea suliței la CN U20
  Vannessa Oriaku a câștigat cu peste zece metri avans, iar Andrei Severin a obținut medalia de bronz la masculin.

  Local

  Sute de locuri libere în liceele din Arad
  Sute de locuri au rămas neocupate în liceele din județul Arad, în urma repartizării computerizate. 4

  Local

  Aglomerație și ore de așteptare, la intrarea în țară
  Câteva mii de persoane au intrat, în decurs de 24 de ore, în țară, prin punctele de trecere a frontierei de la Nădlac. 8

  Local

  Cod portocaliu de caniculă, la Arad. Temperaturile vor ajunge la 40 de grade
  O mare parte dintre județele țării se va afla, duminică, sub incidența unui cod portocaliu de caniculă. Temperaturile ar putea ajunge la 41 de grade Celsius. 7

  Local

  Două cazuri noi de Covid-19 în județul Arad
  Județul a raportat, de vineri dimineață până duminică dimineață, un număr de două cazuri noi de infecție. 7

  ARADON Sport local

  O nouă carte despre istoria sportului arădean
  165 de foto-documente din colecţia lui Iosif Sârbuţ puse într-o carte coordonată de Ionel Costin.

  Local

  Restricții de circulație pe drumurile naționale, duminică și luni
  Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone nu vor avea voie să circule pe drumurile naționale, duminică și luni, între orele 12 și 20. 1

  Local

  Secvențe urbane la Sala Clio
  Asociația Foto Club Arad organizează, la Sala Clio, expoziția „Secvențe urbane – Urban Frames”, cu participarea a 50 de artiști din 4 țări.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.