aradon.ro Web analytics


Câte cinci ani de închisoare pentru frații Nyeki

De Ioana Costas

Câte cinci ani de închisoare pentru frații Nyeki

Reactualizat la:
Cei doi frați au fost condamnați săptămâna trecută de Tribunalul Arad la 5 ani, respectiv 5 ani și 10 luni de închisoare pentru trafic de droguri.
Scris de Ioana Costas - Cei doi frați au fost condamnați săptămâna trecută de Tribunalul Arad la 5 ani, respectiv 5 ani și 10 luni de închisoare pentru trafic de droguri.

ARAD. Sentința vine la aproape un an de zile în urma mai multor percheziții care au avut loc în 25 septembrie 2019, în județele Arad și Bihor, zece persoane fiind vizate de acestea. Printre cei zece se află și cei doi frați: Ciprian Cosmin Nyeki și Silvester Armand Nyeki. „În data de 25 septembrie, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, au desfăşurat o acţiune având ca obiect destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în traficul de droguri de risc şi mare risc pe zona de vest a României. În cauză au fost efectuate un număr de 14 percheziţii domiciliare (șase pe raza judeţului Arad şi opt pe raza judeţului Bihor) fiind puse în aplicare un număr de cinci mandate de aducere faţă de membrii grupului infracţional organizat. Până în prezent, în dosar a fost indisponibilizată cantitatea de 1,5 kg droguri de mare risc (MDMA) şi 1 kg droguri de risc (cannabis), iar un număr de trei inculpaţi au fost deja arestaţi preventiv de către Tribunalul Arad”, s-a arătat într-un comunicat remis de DIICOT Arad la momentul descinderilor.

Zece persoane au ajuns să fie condamnate în acest dosar. Cele mai grele pedepse pentru trafic de droguri le-au primit cei doi frați. În 10 septembrie, potrivit portalului portaljust.ro, Tribunalul Arad a hotărât să-i achite pe frați pentru infracțiunea de constituirea unui grup infracțional organizat, decizie luată și pentru restul de opt inculpați. Ciprian Cosmin Nyeki, arestat preventiv în Penitenciarul Arad, a primit o sentință de 5 ani de închisoare pentru infracţiunea de trafic ilicit de droguri de risc, în regim de detenţie.

În ceea ce-l privește pe celălalt frate, instanța arădeană a decis: „Condamnă pe inculpatul Silvester Armand Nyeki la 2 ani închisoare pentru infracţiunea de trafic ilicit de droguri de risc. Condamnă pe acelaşi inculpat la 5 ani închisoare pentru infracţiunea de trafic ilicit de droguri de risc şi de mare risc, în formă continuată. Condamnă pe acelaşi inculpat la 6 luni închisoare pentru infracţiunea de deţinere, fără drept, de droguri de mare risc, în vederea consumului propriu. Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului în pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare la care se adaugă sporul de 10 luni închisoare (1/3 din totalul pedepselor de 2 ani şi 6 luni închisoare), urmând ca inculpatul Silvester Armand Nyeki să execute pedeapsa rezultantă de 5 ani şi 10 luni închisoare, în regim de detenţie”.

Tot cu executare

Tot la 5 ani de închisoare, în total, a fost condamnat și Octavian Laurențiu Ailioaei. După ce Tribunalul Arad a hotărât ca acesta să primească 2 ani de închisoare pentru infracţiunea de trafic ilicit de droguri de risc, a revocat suspendarea sub supraveghere a executării unei pedepse de 3 ani închisoare aplicată inculpatului în 2013 de către Judecătoria Arad – definitivă prin decizia penală a Curţii de Apel Timişoara – dispunând executarea acestei pedepse, urmând ca inculpatul să execute în total pedeapsa de 5 cinci ani închisoare, în regim de detenţie.
Un alt inculpat în dosar, Alexandru Daniel Cosma – deținut în altă cauză în Penitenciarul Arad – a fost condamnat la 2 ani închisoare pentru infracţiunea de trafic ilicit de droguri de risc și la 6 luni închisoare pentru infracţiunea de deţinere, fără drept, de droguri de mare risc, în vederea consumului propriu. Instanța i-a contopit pedepsele aplicate în pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare la care s-a adăugat un spor de 2 luni închisoare (1/3 din pedeapsa de 6 luni închisoare), urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 2 luni închisoare, în regim de detenţie.

Cu suspendare

Alexa Larisa Cosma a fost condamnată în acest dosar la “2 doi ani închisoare pentru infracţiunea de trafic ilicit de droguri de risc. Condamnă pe aceeaşi inculpată la 2 ani închisoare pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe Contopeşte pedepsele aplicate inculpatei Alexa Larisa Cosma în pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare la care se adaugă sporul de 8 luni închisoare (1/3 din totalul pedepsei de 2 ani închisoare), urmând ca inculpata să execute pedeapsa rezultantă de 2 (doi) ani şi 8 (opt) luni închisoare”. În acest caz, instanța a dispus suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei aplicate inculpatei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani. Ovidiu Ionuț Negrean a primit 3 ani de închisoare pentru infracţiunea de trafic ilicit de droguri de risc, instanța dispunând suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani. Închisoare cu executare a primit și Ferdinand Antoniu Komșa. “Condamnă pe inculpatul Ferdinand Antoniu Komșa la 2 ani închisoare pentru infracţiunea de trafic ilicit de droguri de risc. Dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei aplicate inculpatului pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani”, se arată în soluția instanței arădene.

Măsuri educative și avertismente

În ceea ce-l privește pe A.G.R. inculpat minor, Tribunalul Arad a decis să aplice „măsura educativă neprivativă de libertate a supravegherii pe o durată de 6 luni, sub coordonarea Serviciului de probaţiune Bihor, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută de art. 2 alin.1 din Legea nr. 143/2000 modificată şi republicată. Pe durata executării măsurii educative neprivative de libertate, impune inculpatului minor obligaţia de a urma un curs de pregătire şcolară sau formare profesională şi obligaţia de a se prezenta la Serviciul de probaţiune Bihor la datele fixate de acesta”.

Avertisment

Ultimii doi inculpați în cauză – Alin Daniel Nechifor și Alina Mihaela Nechifor – au fost condamnați la câte 6 luni închisoare pentru infracţiunea de deţinere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu. În cazul celor doi, instanța a renunţat la aplicarea pedepselor stabilite în sarcina lor, dispunând aplicarea unui avertisment către aceștia. Hotărârea Tribunalului Arad nu este definitivă. Ea poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

22 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Arădeanul says:

  Frații lu Ana Maria Nyeki???

 2. FanNyeki says:

  Cata nedreptate in lumea asta de ce chiar ei?? De ce fratii Nyeki ???

 3. SRI says:

  mere stire….
  articol comandat de o ….. impreuna cu mama-sa….o alta …..
  ar trebuii sa va facem publice numele doamna si domnisoara…masa si fiica ….

  • Niky says:

   Știrea este de interes pentru arădeni, chit că nu se face referire în articol despre faptul că cei doi frați Nyeki sunt frații doamnei Ana Maria Nieky cea care s-a preocupat de strângerea de fonduri pentru reabilitarea spitalului de pediatrie. Nu neapărat trebuie acuzată și sora celor doi dar, parcă pute urât când auzi așa ceva. Ce încredere mai poți avea să donezi bani când te gândești că poate o mare parte din acei bani se duc în buzunarele unor infractori precum cei doi frați Nyeki. Și de ce te deranjează pe domnia ta acest articol de spui că este comandat ? Foarte bine că a apărut, era și mai bine să se explice cine sunt cei doi frați Nyeki pentru că cetățenii au dreptul să știe. De ce ar trebui ținută sub preș o asemenea știre ? Îi știrbește reputația surorii Nyeki ? Asta e. Sunt din aceeași familie, sora în mod sigur știa ce poame de frați are.

   • SRI says:

    crezi ca sora lor este de vina? sau crezi ca astia doi sunt de interes public? oare cati borfasi, corupti si infractori sunt zilnic condamnati…dar vb aia nu au neamuri cu fucntii publice….., si ziarele nu scriu nimic….

    • balciu says:

     sunt poze pe net a drogomanului impreuna cu anamaria popa tinand banii din droguri

    • Niky says:

     SRI – nici nu prezintă interes toți borfașii condamnați, să fie prezentați în presă. Nu ne interesează. Dar borfașii care au legături de rudenie apropiată sau încrengături cu persoane publice – gen sora lor sau cu politicieni, mi se pare corect și normal să fie mediatizați. Nu am spus-o și nu spun că sora lor este de vină pentru măgăriile făcute de cei doi frați. Dar sunt sigur că sora știa ce hram poartă frățiorii ei, cu ce se ocupă, în ce ape se scaldă. Și sunt la fel de sigur că dacă nu și-a asumat să intervină la timp pentru ca cei doi frățiori să nu o ia pe calea pierzării, desigur că și-a asumat faptul că imaginea și credibilitatea ei vor avea de suferit. Asta e. Nu văd de ce trebuia ca această condamnare să fie tabu și să nu afle nimeni despre ea, așa cum susții. Ba e foarte bine că s-a aflat. Așa trebuie să se afle despre toți borfașii care au încrengături cu persoane publice, șefi de instituții, politicieni, așa cum am mai spus. Cetățenii au dreptul să știe în cine pot avea încredere.

   • fapte says:

    Aceasta doamna Ana, a facut cinste Aradului! S-a preocupat sa imbunatateasca conditiile insalubre ptr bebelusii de la Matern, a modernizat sectii de spitale ptr copii, cand functionarii platiti din bani publici responsabili cu asa ceva au stat cu mainile in san! Fara ea oare cum ar fi aratat sectiile ptr copii de la Judetean??? Aradeni nepasatori, numai din gura stiti sa dati. TRECETI LA FAPTE! Nici un frate nu e la fel, nu ii bagati in acceasi oala.

   • anarespect says:

    Respect pentru Ana Nyeki!

    Lumea uita repede, dar in mizerie ar fi fost si
    acum sectiile ptr bebelusi si copii la Matern si Judetean daca nu era Ana sa modernizeze! RUSINE autoritatiilor locale care nu au facut nimic pentru modernizarea sectiilor bebelusi de la Matern, ce sa mai vorbim de mizeria infecta la sectia copii de la Judetean si vechimea saloanelor de ghetou!

 4. Mircea says:

  Ce încredere mai poți să ai când ți se cere să faci donații în scop caritabil ? Multe, foarte multe din donații se duc în buzunarele unor infractori, din păcate. Care trăiesc bine mersi pe spinarea unor fraieri și proști

 5. Aradean says:

  Eu voi sustine in continuare donatiile .
  derbedeii astia doi nu au nici o legatura cu alea….
  Sa stea acolo pana le dau eu drumul.

 6. Gelu says:

  Cei care sustineti ca parte din banii de donatii nu ajung unde sunt destinati, va rog sa aduceti si dovezi care sa ateste acest fapt. Daca nu aveti, vorba aia, “daca taceai, filozof ramaneai”.

 7. Sorin says:

  Drogurile sunt la liber in romanistan. Politia si toti aialalti sunt pe mana cu dealerii si nu fac nimic. Ba fac adica isi fac si ei partea.

 8. stela says:

  doi analfabeti care s-au secat de cita moarte au vindut in bou rosu cu toti tiganii aia de acolo. si ziua in amiaza mare stau tiganii la vandut in boul rosu si seara si politaii nimic nici nu exista. asta nu e oras si nic asta tara pe miinile cui a incaput.

 9. Mapamond

  Moderna: Vaccinul este eficient împotriva tulpinilor din Marea Britanie și Africa de Sud
  Reprezentanții Moderna transmit că vaccinul scos pe piață de companie oferă protecție împotriva celor două noi forme ale coronavirusului care circulă în Africa de Sud și Marea Britanie.

  România

  Răspunsul Ministerului Sănătății la întrebarea: Mai trebuie să port mască dacă m-am vaccinat?
  Ministerul Sănătății a publicat o serie de precizări referitoare la întrebarea dacă mai este necesară purtarea măștii de protecție după vaccin. 4

  România

  Noua variantă britanică a virusului SARS-CoV-2 a fost depistată la Suceava
  Pacientul e un bărbat de 39 de ani, care a venit în România din Marea Britanie în 5 ianuarie. 1

  Local

  Peste 3000 de vaccinați în etapa a II-a, la Arad
  Autoritățile sanitare intenționează intensificarea controalelor, îndeosebi în zona industrială, pentru preveni, pe cât posibil, o nouă explozie a cazurilor. 1

  Local

  Turismul pe relația cu China, o prioritate
  Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze se implică pentru a dezvolta relațiile economice și turistice cu R.P. China. 11

  Local

  Consiliul Judeţean vrea să cumpere Teatrul Vechi
  200.000 de euro cer proprietarii pentru Teatrul Vechi, iar Consiliul Judeţean Arad vrea să cumpere clădirea istorică. 11

  Local

  85 de persoane fără forme legale, depistate în municipiu
  Polițiștii locali au verificat 37 de imobile din centrul Aradului, dar și din cartierele Vlaicu și Micălaca. 8

  Advertorial

  Glasspandoor - Aradul Nou - ÎNCHIS DEFINITIV în vederea relocării
  Anunt: Informăm prin acest articol închiderea definitivă a punctului de lucru din Aradul Nou, Str. Adam Muller Guttenbrunn, Nr.46. 1

  UT Arad

  Antal nu a trăit o situație ca și aceea cu FC Argeș
  ARAD. Nou-sositul Liviu Antal va fi titular, aproape sigur, la meciul de miercuri, de la Iași. El a vorbit despre acest joc, dar și despre cel cu FC Argeș.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.