aradon.ro Web analyticsCaută proiectant pentru centrul oraşului Nădlac

De Eugen Rogojan

Caută proiectant pentru centrul oraşului Nădlac

Reamenajează centrul orașului/Foto: Patrik Kunec
Reactualizat la:
Primăria Oraşului Nădlac caută proiectant pentru realizarea proiectului „Nădlac – oraș verde, oraș sănătos”, finanțat de Uniunea Europeană.
Scris de Eugen Rogojan - Primăria Oraşului Nădlac caută proiectant pentru realizarea proiectului „Nădlac – oraș verde, oraș sănătos”, finanțat de Uniunea Europeană.

NĂDLAC. În cadrul proiectului va fi modernizat parcul central, un drum local va fi transformat în zonă pietonală, Piața Unirii va fi reamenajată, iar parcul Pădurice va fi modernizat. Proiectul este împărțit în două zone: Zona A – Modernizare parc central, transformare drum local în zonă pietonală, remodelare Piața Unirii, actualmente piață agroalimentară; Zona B – modernizate Parc Pădurice. În Zona A, ce are o suprafață de peste 16.600 de metri pătrați, „Se dorește crearea unei amenajări contemporane care să respecte și să se integreze în contextul în care se afla în vecinatatea unui monument istoric. Amenajările trebuie să fie unitare, dar neuniforme şi adaptate locului. Se va aprecia discreția, subtilitatea, finețea intervenției și respectul față de loc”, conform Caietului de Sarcini. Spațiile verzi vor rămâne dominante în zonă, urmând a fi propusă și o zonă neacoperită cu o capacitate de 100 de locuri, destinată evenimentelor. Totodată, se va propune „reabilitarea/remodelarea/relocarea fântânii arteziene existente in parcul central”. Conform aceluiași Caiet de sarcini, toate rețelele edilitare, inclusiv cea electrică, vor fi introduse în subteran.

În Zona B, ce are o suprafață de 84 de mii de metri pătrați, se urmărește „combinația organică dintre elementele necesare desfășurării evenimentelor episodice și funcția principală de petrecere a timpului liber în natura domesticită”. Vor fi amenajate alei, locuri de odihnă și contemplație, lectură în aer liber, conversații în grupuri restrânse; locuri de joacă pentru copii aparținând unor grupe de vârstă distincte, dar și integrarea în parc a unui „peisaj pentru joacă” – jucăuș/ludic – pentru vizitatorii de toate vârstele, efecte de artă peisajeră etc.), invenția proiectantului se va concentra asupra dimensionării juste și distribuirii raționale. Conform Caietului de sarcini, „Propunerea va trebui să valorifice potențialul peisager și să țină cont de orice detaliu, chiar și cu însemnătate redusă, datorită potențialului acestora de a conferi unicitate, individualitate și irepetabilitate peisajului”.

Valoarea totală a contractului de proiectare va fi de aproximativ 200 de mii de lei, proiectarea unmând să cuprindă studii de teren, documentații-suport, avize, acorduri și autorizații, studiu de fezabilitate și deviz general, proiect tehnic și detalii de execuție, dar și asistență tehnică din partea proiectantului. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 5 ianuarie 2021.

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Boby solo says:

  De unde verde!? De la Udemr eu ? Pusta panonika?.Noroc cu Slovacii care sunt ok.

 2. Local

  Interes scăzut pentru vaccinul AstraZeneca – mii de locuri disponibile în platformă
  Doar 4 persoane s-au vaccinat la centrul de vaccinare din Nădlac, în ultimele 24 de ore.

  ARADON Sport local

  Ultimatum și salarii blocate la echipa de baschet
  Oficialii de la FCC Baschet UAV Arad au luat această decizie după eșecul dureros cu „U” Cluj.

  Local

  5 avansări în grad la pompierii arădeni
  Ziua Protecției Civile din România a adus și avansări la gradul următor înainte de expirarea stagiului minim pentru cinci ofițeri și subofițeri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.

  Local

  Pașca: „Voi lucra pentru un climat favorabil justiției”
  Secretarul de stat Mihai Pașca a susținut o conferință de presă alături de primvicepreședintele PNL Arad, Iustin Cionca.

  Local

  Șefia IPJ Arad, în aer?
  Cu toate că pe 28 februarie 2021, detașarea la IPJ Vaslui a lui Ioan Tamaș a expirat, acesta nu a revenit la șefia IPJ Arad.

  Local

  Ioan Malița, pompierul anului 2020 la ISU Arad
  Pompierul de onoare al anului 2020 al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad a fost recompensat, luni, cu ocazia ceremonialului militar organizat de Ziua Protecției Civile în România.

  Local

  Trei ore fără apă la Zimandcuz şi Utviniş
  ARAD. Compania de Apă Arad anunţă că locuitorii din Zimandcuz şi Utviniş vor rămâne marţi, 2 martie, fără apă la robinet pentru trei ore.

  Mapamond

  Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy, condamnat la trei ani de închisoare pentru corupţie şi trafic de influenţă
  Fostul preşedinte al Franţei, Nicolas Sarkozy, a fost găsit vinovat, luni, pentru fapte de corupţie şi trafic de influenţă. Tribunalul din Paris l-a condamnat la un an de închisoare şi la doi ani cu suspendare.

  Local

  Tânăr de 17 ani - agresat în tramvai de către un cetățean beat
  Jandarmii au reușit să-l rețină pe agresor, deși acesta a luat-o la fugă la vederea forțelor de ordine.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.