aradon.ro Web analyticsCine pleacă de la spital?

De Sorina Ambrus

Cine pleacă de la spital?

23 de infirmieri, 6 registrator şi 5 brancardieri angajați în pandemie nu au trecut examenele organizate de Spitalul Clinic Județean Arad. Medicii și asistenții intră și ei în examen.
Scris de Sorina Ambrus - 23 de infirmieri, 6 registrator şi 5 brancardieri angajați în pandemie nu au trecut examenele organizate de Spitalul Clinic Județean Arad. Medicii și asistenții intră și ei în examen.

Arad. Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad organizează, zilele acestea, examene pe post pentru toate cele 293 de persoane, cadre medicale, dar și personal auxiliar, încadrate pe perioadă determinată pe timpul pandemiei de Covid-19.

Primii chemați la examen au fost candidații pentru posturile de infirmieri pe care le-au ocupat pe perioada pandemiei de Covid-19, cu contract pe perioadă determinată. Pe data de 11 mai, a avut loc proba scrisă, la care s-au prezentat 86 de persoane. Dintre acestea, 23 au fost declarate respinse, în urma susținerii examenului. 15 persoane au depus contestații, dar niciuna nu a fost admisă. La proba interviului s-au putut prezenta doar persoanele care au promovat proba scrisă, adică 63 de persoane. Toate au fost declarate admise și vor rămâne angajate ale Spitalului Județean pe perioadă nedeterminată. Cele 23 de persoane care nu au promovat examenul pe postul pe care și-au desfășurat activitatea în pandemie rămân fără loc de muncă.

Pe data de 13 mai, au fost chemați la examen registratorii și statisticienii medicali angajați în pandemie, pe perioadă determinată. 12 persoane s-au prezentat la examen, dintre care 10 registratori și doi statisticieni. În urma probei scrise, au obținut necesarul de puncte pentru promovarea examenului doar patru dintre cei 10 registratori înscriși. A existat o singură contestație, care a fost respinsă. Proba interviului a fost promovată de toți cei patru candidați rămași în cursă. Și la această categorie, 6 registratori care au activat în pandemie rămân fără loc de muncă. În cazul statisticienilor medicali, cei doi înscriși au promovat ambele probe și vor primi contracte de muncă pe perioadă nedeterminată.

Tot pe data de 13 mai s-a organizat proba scrisă și pentru ocuparea posturilor de brancardieri și muncitori necalificați. 28 de brancardieri s-au prezentat la examen, din care cinci nu au obținut punctajul necesar, astfel că au fost respinși. Patru dintre ei au făcut contestație, însă fără a obține un rezultat favorabil. De asemenea, doi muncitori necalificați au dat examen pentru posturile pe care și-au desfășurat activitatea în pandemie, ambii trecând cu bine de examen, astfel că vor fi angajați pe perioadă nedeterminată.

34 vor pleca

Astfel, din cele 128 de posturi pentru care s-a organizat, până în prezent, examen în vederea ocupării lor pe perioadă nedeterminată, pentru personalul care a ocupat fără concurs posturi de execuţie, pe perioadă determinată, în perioada stării de alertă sau a situaţiilor de risc epidemiologic şi biologic, au fost ocupate 94.

34 dintre persoanele care au muncit pe perioada pandemiei ca infirmieri, registratori sau brancardieri își pierd locul de muncă. Și asta în condițiile în care Ministerul Sănătății, prin vocea ministrului sănătății, Alexandru Rafila, dădea asigurări că nimeni nu va fi lăsat în urmă, dintre cei care au pus umărul la rezolvarea problemelor din pandemie. Cu toate acestea, nu au fost identificate și resursele de finanțare pentru asigurarea, în continuare, a salariilor tuturor celor angajați pe perioadă determinată, în ultimii doi ani, nici la nivel central, dar nici la nivel local.

Fiecare unitate medicală rămâne să socotească, pe cont propriu, cât de mult poată să se întindă când vine vorba de cheltuieli cu personalul, în funcție și de nevoile existente pe secții. O altă problemă pare a fi tocmai acest examen pe post care nu ar permite mutarea ulterioară pe alte secții. Cei mai mulți au fost angajați pe secțiile Covid-19, care aproape că nu mai există, nemaifiind nevoie, practic, nici de posturile respective.

Urmează medicii și asistenții

În aceste zile se desfășoară și examenele pentru medicii și asistenții medicali angajați în perioada stării de alertă, pe perioadă determinată. Nu mai puțin de 130 de asistenți și în jur de 30 de medici, de mai multe specialități, inclusiv medici de anestezie și terapie intensivă, susțin probe scrise, practice și interviu. Rezultatele vor fi făcute publice în zilele următoare. Rămâne de văzut câți din cei înscriși vor primi și contractele pe perioadă nedeterminată la care speră, după doi ani lucrați în pandemie.

293 de posturi

Potrivit SCJU, se organizează examene pentru 293 de posturi, din care 28 sunt posturi de medici, 130 de asistenți medicali, 88 de infirmieri, 29 de brancardieri, 14 de registratori.

6 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Marian says:

  Când se va întoarce pandemia, vor fi primiți înapoi….până atunci vor rămâne în sistem doar cei care cotizează la Consiliul Județean Arad…..

 2. Ascult says:

  Doi ani au lucrat în condiții de neinvidiat Atunci au fost buni acum n au trecut examenele …. Nu este corect,în pandemie ei au trecut examenul acum trebuie sa faceți triere Asa ii omul te foloseste apoi nu mai are nevoie ,sa vedem bugetul ,sa vedem dacă ne incadram…..Sa va fie rusineExamenul a fost trecut de toți când au muncit pe brânci în pandemie Va amintiți medicii care au fost lași și și au dat demisia când a început pandemia…..atunci au venit acești oameni care ne au ingrijif!!!!!Acum nu s mai buni Este o rușine romaneasca

 3. Alexandrion says:

  Daca imi aduc bine aminte anul trecut primarul Aradului anunta o mare restructurare in cadrul primarie.Fiindu-i inundat biroul de lacrimile subordonatilor a renuntat cu promisiune ca in acest an va face restructurarea la care a renuntat din motive stiute numai de primar si de………….noi aradenii !
  Ati mai azut anul acesta vre-o vorbulita scoasa de primarul Aradul in sensul intentiei de a restructura posturile de taiat iarba , frunzele si poate varza prin primaria Arad ?

 4. Drg says:

  Cine pleaca din spita?
  Cine nu invata.

 5. doru says:

  Normal,doctorii!Cine ramine?Normal,portocalii

 6. tombola lunii

  Local

  Curatorul de inimi: dr. Zoltan Galajda
  ARAD. N-ai cum să nu rămâi impresionat de acest om. Un profesionist desăvârșit, cu un CV impresionant, un medic de chirurgie cardiovasculară recunoscut la nivel național și european. Un om modest, cult, un prieten adevărat, „pe viață”, cum îl descriu apropiații. I-am adresat câteva întrebări, la care ne-a răspuns sincer și deschis, așa cum este el, omul şi doctorul Zoltan Galajda...

  Local

  A încercat să iasă din țară cu un VW căutat de autoritățile din Germania
  Un cetățean român în vârstă de 43 de ani s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, la volanul unui autoturism marca VW Tiguan, în valoare de 16. 800 de euro, pe sensul de ieșire din țară, iar în urma controlului polițiștii de frontieră au descoperit că mașina figura ca bun căutat pentru confiscare, fiind introdusă o alertă în acest sens de către autoritățile din Germania.

  UT Arad

  UTA 2011 a pus mâna pe trofeu!
  HAŢEG. În formula: Caleb Ardeu, Dominik Kosara, Cristian Rugea, Alexandru Bulzan, Octavian Tomoioagă, Andrei Catană, Darius Aparachive, Luca Dinu, Luca Radu, Ianis Fîc, Patrick Urs, Răzvan Moise, Denis Vonea, Rareş Iordache, Ioas Ardeu şi Lucas Lela, grupa 2011 de la UTA a reuşit o performanţă deosebită.

  Local

  Canicula închide drumurile județene pentru camioane
  Vehiculele de mare tonaj vor avea restricții de circulație pe drumurile județene din Arad, atâta timp cât în vigoare vor fi coduri portocalii sau roșii de caniculă.

  Local

  Eusebiu Pistru: se modifică ordonanța pe decarbonificare
  ARAD. PSD a anunțat, prin senatorul Eusebiu Pistru, că intervine în OUG privind decarbonificarea. „Nicio unitate de producție de energie nu va fi închisă până când nu se pun în funcțiune unități de producție echivalente”, este mesajul pe care l-a transmis parlamentarul arădean.

  Local

  Doi tineri aflați pe un moped, răniți într-un accident la Șepreuș
  Un tânăr de 19 ani și un altul de 22 de ani au fost răniți după ce mopedul pe care se aflau a intrat în coliziune cu un autoturism, în noaptea de miercuri spre joi, în comuna Șepreuș. Cel care conducea mopedul – tânărul de 19 ani - nu avea permis. Mai mult de atât, mopedul nu avea montată plăcuța de înmatriculare. În acest caz a fost întocmit un dosar penal.

  Local

  Migranți ascunși într-un camion cu role de oțel, descoperiți la frontiera Nădlac II
  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat cinci cetăţeni din Pakistan și Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un automarfar încărcat cu role de oțel.

  Local

  Au tăiat copacii pe sub care s-a săpat, la Podgoria
  În luna aprilie, scriam că în curtea unui bloc din zona Podgoria muncitorii au săpat prin rădăcinile unor copaci. Acum, arborii au ajuns lemn de foc. 1

  Local

  Înșelăciune cu ponturi la pariuri sportive la Vărșand
  Un tânăr de 21 de ani, din județul Gorj, a înșelat un bărbat din Vărșand cu 5.000 de lei, promițându-i că în schimbul banilor îi oferă ponturi la pariuri sportive. Totul s-a desfășurat online, în perioada 19-28 ianuarie 2021, gorjeanul folosind un cont fals pentru a-și duce la îndeplinire înșelăciunea. Acum, este cercetat de polițiștii din Chișineu-Criș.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.