aradon.ro Web analytics
CLM a decis: Doru Orban, încă trei ani în fruntea Filarmonicii

De Diana Duțu

CLM a decis: Doru Orban, încă trei ani în fruntea Filarmonicii

Deşi a votat pentru încheierea unui nou contract de management al lui Doru Orban, consilierul local Cristian Galea spune că „într-o formă sau alta, eu cred că îl vom înlocui”.
Scris de Diana Duțu - Deşi a votat pentru încheierea unui nou contract de management al lui Doru Orban, consilierul local Cristian Galea spune că „într-o formă sau alta, eu cred că îl vom înlocui”.

ARAD. Cu 13 voturi „pentru” (PNL-UDMR-PMP) şi 10 abţineri (USR PLUS-PSD), fără nicio intervenţie pe subiect, Consiliul Local Municipal a aprobat, în şedinţa ordinară de miercuri, rezultatul final al concursului organizat în vederea analizei noului proiect de management al managerului Filarmonicii Arad, noul proiect de management și durata pentru care se va încheia contractul de management al managerului Filarmonicii Arad (trei ani).

Practic, a fost aprobată nota 7,61 obţinută de managerul Dorul Orban la concursul care a avut loc în perioada 2-11 martie 2021. Reamintim, la prima etapă a concursului (analiza noului proiect de management) candidatul a obținut nota 8,40, iar la cea de a doua etapă (susținerea noului proiect de management) candidatul a fost notat cu 6,83. Aşa cum am mai informat, notele cele mai mici au fost acordate de reprezentantul Consiliului Local Municipal în Comisia de Evaluare, Cristian Galea (PMP).

Urmează… monitorizarea. Reală

Dat fiind că, deşi la evaluare a apreciat că Doru Orban nu merită să rămână în fruntea Filarmonicii, dar a votat totuşi pentru rămânerea lui Doru Orban la conducerea Filarmonicii, i-am solicitat câteva explicaţii lui Cristian Galea.

Iată ce ne-a declarat:

„E foarte greu de explicat. Practic, am pierdut o bătălie, din perspectiva mea. Pentru că am dus o bătălie. Sunt în continuare poziţionat în partea în care cred că avem nevoie de un lider mai bun la Filarmonică, dar, din păcate, Ministerul Culturii nu a fost de acord cu poziţia mea, cu evaluarea mea. Din câte ştiam eu, dacă la una dintre evaluări se ia sub nota 7, evaluarea nu trece. A fost o speţă oarecum unică în România şi a fost nevoie de informaţii, de confirmări legate de acest subiect de la Ministerul Culturii. Şi Ministerul Culturii a spus că nu contează dacă una din note este sub 7, el trece. Am pierdut cu notele mele. Nu se mai putea schimba nimic şi nu se mai poate schimba nimic în cazul de faţă. Deci ar fi fost absurd ca eu să votez împotriva notelor mele astăzi pentru că astea sunt, asta e evaluarea pe care eu am făcut-o, nu aveam decât să votez. Deşi nu sunt de acord principial cu ceea ce s-a întâmplat, notele sunt reale, eu le-am dat. Dar nu înseamnă că lucrurile se vor termina aici. Probabil că în perioada următoare – am şi transmis în Comisie acest lucru – eu, personal, şi nu doar eu – pentru că suntem mai mulţi în acest Consiliul Local care suntem orientaţi spre cultură – în viitorul apropiat, cu siguranţă o să ne uităm foarte atent la ce se întâmplă în Filarmonică. Am să mă asigur că acest manager va şti acest lucru, se va simţi monitorizat pentru că se va întâmpla real lucrul acesta” – a subliniat alesul PMP.

Se pensionează Orban?

Întrebat dacă crede că managerul Doru Orban va deveni mai performant decât a fost până acum, Cristian Galea a răspuns:

„Sper să facă nişte ajustări. Mai performant nu cred că poate acest om să devină, dar poate să fie ajutat. Sper să asculte. Oricum, urmează o evaluare într-un an de zile. Domnul chiar cred că prinde vârsta de pensionare în acest an şi, într-o formă sau alta, eu cred că îl vom înlocui. Lupta mea nu se termină astăzi aici. După cum am mai spus, am fost nevoit astăzi să votez pentru că Ministerul Culturii este deasupra deciziei mele. Dar vom continua lupta.”

5 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Popa ovidiu says:

  Doar politicianism ! Raport al corpului de control secretizat….vot 50% al partidului respectiv …din doi reprezentanți! Nici o vorbă despre abuzurile ” materiale ” din banii publici. Despre licitațiile directe ,dedicate unor APF ale angajaților, fie ei din Tesa sau din altă parte. Despre cheltuielile care reușesc să depășească Filarmonicile Cluj si Timișoara luate împreună în condițiile în care acestea au personal artistic dublu. Si nr. de concerte la fel ! Așa, dl Bibarț are dreptate . Filarmonica Arad , retrogadata de ” ordonatorul de credit ” la instituție ” locala” de la cea de Stat , trebuie desființată. Înghite mult prea mulți bani din impozitele aradenilor! Are argumente dl primar să mai cumpere niște banci cu plăcuțe ” loc de odihnă ” sau să mai picteze niște piste de biciclete pe șosele. Sau chiar să cumpere biciclete de închiriat! S- o ia naiba de cultură!

 2. El Doru says:

  Obediența a fost răsplătită!!
  Orban manager!!!👏👏
  Auditul a fost secretizat!!
  Felicitări!!!

 3. Decât un spectator says:

  Trist…sa distrus tot în acest oraș….cu oameni de genul Orban!!
  De ce sa pierdut lupta!??
  Cine îl susține pe acest incompetent??
  Cine ascunde datele din audit??
  Întrebări fără răspuns….

 4. anonim says:

  Domnule consilier, nu e o speță deloc unică, legislația este foarte clară în această privință. Nu Ministerul Cukturii este mai presus de dumneavoastră, ci legea.
  Ordinul 2799/2015
  Articolul 10 (1) Notarea se face prin acordarea de către fiecare membru al comisiei de note, de la 1 (unu) la 10 (zece), pentru fiecare etapă. (2) La punctajul aferent notei se iau în calcul doar primele două zecimale. (3) Media notelor acordate de membrii comisiei pentru fiecare probă în parte reprezintă rezultatul probei pentru fiecare candidat. (4) Rezultatul final al fiecărei candidaturi se calculează prin media aritmetică a notelor acordate candidatului de fiecare membru al comisiei.[Rezultatul final] = (nota 1 + nota 2 + nota 3 + nota 4 + nota x)/xx – nr. membrilor comisiei stabilit de autoritate pentru respectivul concurs (5) În situaţia în care se înregistrează diferenţe mai mari de 2 puncte între notele acordate de membrii comisiei de concurs, se va relua notarea. Procedura notării se reia ori de câte ori se constată că există diferenţe mai mari de 2 puncte între notele acordate de membrii comisiei de concurs, pentru fiecare etapă în parte. (6) Sunt declaraţi admişi şi pot susţine interviul candidaţii ale căror proiecte de management au obţinut, în prima etapă a concursului, nota minimă 7. (7) Este declarat câştigător candidatul care a obţinut cea mai mare medie, cu condiţia ca aceasta să fie de minimum 7.

  Într-adevăr la prima probă, analiza proiectului de management nota minimă este 7, este probă eliminatorie, iar domnul Orban a primit peste 7. Degeaba domnul Orban a primit la interviu sub nota 7, deoarece conform Ordinului 2799 nota finală este media aritmetică a notelor acordate candidatului.

  Probabil, fiind la început de mandat, domnul consilier Galea nu a avut timp să cunoască reglementările în vigoare, dar nu este deloc scuzabil. Când accepți să intri într-o comisie trebuie să te documentezi, nu să te lași păcălit.

 5. Local

  Șoferiță din Arad aflată sub influența amfetaminei, implicată într-un accident
  Un eveniment rutier în care au fost implicate două autoturisme a avut loc marți seara, pe o stradă din municipiul Arad. Incidentul s-a soldat exclusiv cu pagube materiale, potrivit IPJ Arad. Șoferii implicați în eveniment au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative. Nu același lucru l-a indicat și aparatul Drugtest. În urma testării, rezultatul a fost pozitiv pentru cannabis și amfetamină în cazul unuia dintre cei doi conducători auto, o tânără de 24 de ani, din Arad.

  Local

  Plecat de acasă, un bărbat din Chișineu-Criș este căutat de polițiști
  Ștefan Tolnai, în vârstă de 65 de ani, din orașul Chișineu-Criș, a plecat de acasă în seara de 25 ianuarie și nu s-a mai întors. Polițiștii îl caută.

  România

  34.255 de cazuri din peste 100 de mii de teste, în 24 de ore
  România a „doborât” recordul stabilit marți, în ceea ce privește numărul de cazuri noi de Covid-19 înregistrate. 4

  Local

  Premiaţi în „Luna Culturii la UVVG”
  Virgil Jireghie şi Televiziunea Arad au primit premiile „Ioan Slavici”, respectiv, „Mihai Eminescu”.

  ARADON Sport local

  Coman și Vidrea au început cu victorii sezonul indoor
  BUCUREȘTI. Nicolae Marian Coman și Răzvan-Gabriel Vidrea au câștigat probele de alergare de 1500 și 800 de metri la Cupa RMA București. Competiția care a deschis sezonul indoor s-a disputat în Sala „Ioan Soter” din cadrul CSNB „Lia Manoliu”.

  Local

  Interviu cu europarlamentarul Vlad Botoș, membru în Renew Europe Group „Mă îngrozesc cât de mult s-a putut degrada orașul nostru”
  Interviu cu europarlamentarul Vlad Botoș despre Arad, prezentul care lasă de dorit și viitorul care ar putea fi altfel. 3

  România

  Vasile Dâncu despre activarea rezerviştilor: „Nu suntem într-o asemenea situaţie”
  Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat miercuri că nu s-a discutat despre activarea rezerviştilor. Declaraţiile au fost făcute înainte de şedinta Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în care se va discuta despre criza din Ucraina. 1

  România

  Guvernul Ciucă a aprobat plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale
  Guvernul a aprobat marți plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze. Astfel, consumatorii casnici nu vor plăti mai mult de 0,80 lei/kwh la energie electrică și 0,31 lei/kw la gaze naturale. Premierul spune că a decis ridicarea nivelului de compensație. 1

  România

  Start la vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani. Au fost înregistrate câteva mii de solicitări
  Miercuri începe vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani. Imunizarea se face în centrele dedicate copiilor cu vaccinul produs de compania Pfizer BioNTech. 5

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.