aradon.ro Web analytics

Cod galben de vijelii şi risc de tornadă pentru Arad

De Alin Gherasim
Reactualizat la:

Cod galben de vijelii şi risc de tornadă pentru Arad

Reactualizat la:
Aradul, alături de alte 14 judeţe din ţară, este vizat de un cod galben de averse torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină, emis de către Administraţia Naţională de Meteorologie.
Scris de Alin Gherasim - Aradul, alături de alte 14 judeţe din ţară, este vizat de un cod galben de averse torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină, emis de către Administraţia Naţională de Meteorologie.

De aici s-a transmis că, până joi seara la ora 22:00, judeţele Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Vâlcea, Mehedinţi, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiş, Caraş Severin şi Hunedoara pot fi „măturate” de furtuni însoţite de grindină şi alte fenomene extreme, iar cantităţile de apă vor depăşi 25-35 de litri pe metru pătrat.

Mai mult decât atât, specialiştii care analizează fenomenele meteorologice extreme anunţă că în partea de nord-vest a judeţului nostru pot apărea tornade. Posibilitatea de a întâlni o astfel de mişcare a aerului este de 5 la sută, potrivit calculelor specialiştilor, un procentaj destul de ridicat când vine vorba despre tornade. „O situaţie cu grad ridicat de risc în producerea fenomenelor convective extreme se conturează pentru după-amiaza şi seara zilei de 4 iunie 2020 în special în NV României, în continuarea unui areal de risc ceva mai important centrat pe Ungaria. Deşi aspectul general al orajelor va fi unul de organizare severă limitată, condiţiile locale de convergenţă şi relief pot genera evoluţii supercelulare”, se arată într-o postare pe o pagină de socializare a meteorologilor care analizează tornadele.

5 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  1. Codruta says:

    Este proiect prokovat de Falca. In spatele afacerii sunt pocaitii de la Westfield si biserica Hardvest din Valdimirescu. E cam penala actiunea si total imorala. Dar cred ca de imoral nu isi fac problema iar de penal nici atat. Cand sa ia decizio zic ca nu sunt de specialitate iar daca nu esti deacord cu ei striga ca te-a pus PSD. Este trist ca se permit astfel de proiecte.

  2. Nicu says:

    S-o dus draq si aradon, articole proaste/copiate… acum comentariile iti ajung la alta postare in loc de unde comentezi… asta se intampla cand angajezi ieftinaturi in loc de oameni cu experienta…

    • Qwerty says:

      Ce inteligent te dai, du-te și da-le o mana de ajutor. De fapt tu nu ți-ai făcut norma de comentarii, te-ai grăbit și te-ai încurcat :))

      Tu ești același cu Codruța care scrie mai sus fără legătură cu articolul, nu? Ai dat-o in bara și ești revoltat, de prost ce ești ai pățit asta

  3. Salazar says:

    Romani atentie. Cercetatorii “destepti” si inepti ai tarii prezic tornade in Arad…cu o probabilitate de 5%. :)) Daca ar durea prostia. Si aradenii sunt mai destepti decat “cercetatorii pestelui”. Orice aradean poate prezice cu siguranta si o cota de probabilitate de 1% ca un asteroid va cadeae fix pe cladirea primariei in acest an….si cu o probabilitate de 99% ca primarii sunt niste plue plouate. Am zis! Ha!

  4. dodu says:

    miercuri a fost prima din luna si trebuia sa sune alarmele de razboi/catastrofe/incendii/inundatii dar s-au oprit chiar cand este pericol.
    le-au bagat in carantina…

  5. România

    Bolnav de Covid-19 la Terapie Intensivă la „Victor Babeș”, după ce a refuzat tratamentul cu Remdesivir
    Nu a vrut ca medicii „să facă experimente” pe el, așa că a refuzat tratamentul cu cel mai cunoscut antiviral în lupta cu SARS-Cov2. Vorbim despre un bărbat internat cu Covid-19 la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, ajuns în stare gravă la Terapie Intensivă după ce a spus „Nu” Remdesivirului. Acum e prea târziu pentru tratament. 6

    Local

    Noi zone pline de gunoi, identificate în Arad
    Comisarii Gărzi de Mediu – Comisariatul Județean Arad au inventariat mai multe depozite ilegale de deșeuri de pe raza municipiului Arad. 4

    UT Arad

    500 de fani utişti în Piaţa Avram Iancu
    ARAD. Succesul de care s-a bucurat iniţiativa de a organiza vizionarea jocului cu Turris Turnu Măgurele în Piaţa Avram Iancu pe un ecram gigant, i-a obligat pe cei de la UTA, în parteneriat cu Centrul Municipal de Cultură Arad, să recidiveze. 2

    Local

    Ministrul Educației, Monica Anisie: Unii elevi vor studia online
    Ministrul Educației, Monica Anisie, a afirmat, luni, că sunt șanse mici ca școala să se redeschidă la toamnă, ea spunând că cel mai bun scenariu va fi acela în care o parte dintre elevi vor veni fizic la unitățile de învățământ, iar restul vor participa la cursuri din fața calculatorului. 3

    Local

    Cinci spectacole din partea Teatrului, pentru arădeni
    Cinci spectacole de teatru pentru cei mici și cei mari vor ajunge în mijlocul arădenilor în această săptămână.

    Local

    Violențe în familie la Pecica și în municipiu
    Pe numele a doi bărbați au fost emise ordine de protecție după ce aceștia și-au agresat soția, respectiv mama, în timp ce un al treilea bărbat a încălcat ordinul de protecție.

    Local

    Sub influența drogurilor și a alcoolului, la volan
    Polițiștii arădeni au depistat, în weekend, în trafic, trei conducători auto care se aflau sub influența drogurilor, respectiv a alcoolului. 2

    Local

    Restricțiile cu Ungaria: în ce condiții se poate tranzita și ce trebuie să știe cei din zona de frontieră
    MAE: Precizări de presă privind modificarea condițiilor de intrare pe teritoriul Ungariei în contextul pandemiei de COVID-19. 8

    Local

    UPDATE. Cinci cazuri noi de Covid-19 în Arad. Doi pacienți au refuzat spitalizarea
    Grupul de Comunicare Strategică a anunțat luni, la ora 13, că Aradul a înregistrat în 24 de ore cinci noi cazuri de infectare cu SARS-CoV2 – noul coronavirus. 16

    aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.