aradon.ro Web analyticsColocviu Naţional de Teologie Dogmatică la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad

De Sorina Ambrus

Colocviu Naţional de Teologie Dogmatică la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad

Întrunirea academică s-a desfășurat în perioada 10-12 octombrie, în sistem hibrid – atât online, cât și cu participare fizică.
Scris de Sorina Ambrus - Întrunirea academică s-a desfășurat în perioada 10-12 octombrie, în sistem hibrid – atât online, cât și cu participare fizică.

Arad. Colocviul Naţional de Teologie Dogmatică Ortodoxă, ediția a VIII-a, organizat în sistem hibrid (online și cu participare fizică) de către Facultatea de Teologie Ortodoxă “Ilarion V. Felea” din Arad, a avut loc în perioada 10-12 octombrie, la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad.

„Este un eveniment important pentru universitatea noastră. Facultatea de Teologie Ilarion V. Felea este un pol important al dezbaterilor teologice la nivel național și internațional. Felicitări organizatorilor și participanților pentru reușita acestui colocviu”, a declarat Ramona Lile, rectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad.

„Iniţierea unor astfel de întruniri academice a avut loc tot la Arad în anul 2006 când, la primul Colocviu de Teologie Dogmatică, au participat trei generaţii de dogmatişti români. După un periplu de 15 ani prin Facultăţile de Teologie din România – Bucureşti (2008), Cluj (2010), Constanţa (2012), Sibiu (2014), Craiova (2016), Iaşi (2018) – Colocviul dogmatiştilor se întoarce la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii “Aurel Vlaicu” din Arad. ” a precizat decanul facultății arădene de teologie, prof.univ.dr. Cristinel Ioja.

Anul acesta au participat specialişti în Teologie Dogmatică de la Facultăţile de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, Sibiu, Cluj, Iaşi, Craiova, Oradea, Timişoara şi Arad.Tema asumată spre dezbatere în cadrul acestui colocviu a fost Persoana lui Hristos în Dogmatica actuală. Contestările modernităţii şi postmodernităţii, o temă centrală în teologia şi misiunea Bisericii Ortodoxe.

Deschiderea Colocviului a avut loc în Sala festivă a Facultăţii în prezenţa IPS Acad. Dr. Irineu Popa, Mitropolitul Olteniei, IPS Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, PS. Dr. Emilian Crişanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, Ramona Lile, Rectorul Universităţii “Aurel Vlaicu” din Arad, Cristinel Ioja, Decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Arad, a profesorilor de Teologie Dogmatică, a studenţilor şi doctoranzilor. După cuvintele de binecuvântare şi salut din partea ierarhilor, rectorului şi decanului, a fost vizionat filmul Teologia Dogmatică în actualitate. Colocvii şi Simpozioane, în care au fost prezentate întrunirile naţionale şi internaţionale ale teologilor dogmatişti români. A urmat comunicarea în plen a IPS Acad. Dr. Irineu, Mitropolitul Olteniei, Fiul Omului: observaţii privind antropologia hristologică modernă (P. Nellas şi O. Clement) şi celelalte comunicări ştiinţifice ale profesorilor de Teologie Dogmatică.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Familie din Arad atacată de propriii câini. Jandarmii au venit în ajutor
  Incidentul a avut loc miercuri după-amiaza, în locuința unei familii din Arad. Acasă se aflau bunicii împreună cu nepoțica lor. La un moment dat, unul dintre cei doi câini pe care aceștia îi dețin, a devenit agresiv și a mușcat-o pe bunică. Soțul a sărit în ajutorul ei, însă a fost și el mușcat în repetate rânduri. Mai mult de atât, și cel de-al doilea câine a devenit agresiv. Bunicii au reușit să-și ia nepoțica în brațe și să ajungă în casă, baricadându-se într-o cameră de la parterul locuinței.

  Local

  O lună de... distanţă în relaţia arădenilor cu Primăria
  ARAD. În perioada 25 octombrie - 24 noiembrie, accesul contribuabililor în incinta Primăriei Municipiului Arad, precum și în sediile structurilor subordonate este permis doar pe baza certificatului verde care atestă vaccinarea, trecerea prin Covid sau rezultatul negativ al unei testări recente, în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 1013 din 22 octombrie 2021. 1

  Local

  Îndemn la folosirea mijloacelor online de comunicare și a celor electronice de plată
  Recomandarea vine în contextul accesului restricţionat la sediul Direcţiei Venituri, determinat de pericolul infectării cu coronavirus.

  Local

  Vot pentru plafonarea curentului şi gazelor
  Deputaţii arădeni Sergiu Bîlcea şi Glad Varga anunţă că au votat pentru plafonarea și compensarea prețului curentului și gazelor.

  Local

  Europarlamentarul Vlad Botoș cere anchetă europeană privind știrile false
  Scrisoare oficială adresată Comisiei Europene pentru combaterea campaniei de știri false cu privire la pandemia de COVID-19. 11

  Local

  Se licitează primul Fast Park! Vezi care este prețul de pornire pentru un loc de parcare
  Recons anunță preluarea cererilor pentru cele 112 locuri de parcare disponibile în Fast Park 3 din Micălaca. 3

  Local

  Acces doar cu certificat verde în Compania de Apă
  Şi accesul în Compania de Apă Arad va fi interzis celor care nu sunt vaccinaţi sau nu au trecut oficial prin boală. 7

  România

  Legea pentru compensarea facturilor la curent electric și gaze naturale a fost adoptată 
  Legea pentru compensarea facturilor la curent electric și gaze naturale a fost adoptată de Parlament. 1

  România

  Certificatul verde respins la limită, în  Senat
  Senatul a respins obligativitatea certificatului verde la locul de muncă. Proiectul a primit 67 de voturi pentru, 60 împotrivă și 2 abtineri. Pentru a fi aprobat erau necesare 69 de voturi pentru. 15

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.