aradon.ro Web analytics




Colocviu Naţional de Teologie Dogmatică la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad

De Sorina Ambrus

Colocviu Naţional de Teologie Dogmatică la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad

Întrunirea academică s-a desfășurat în perioada 10-12 octombrie, în sistem hibrid – atât online, cât și cu participare fizică.
Scris de Sorina Ambrus - Întrunirea academică s-a desfășurat în perioada 10-12 octombrie, în sistem hibrid – atât online, cât și cu participare fizică.

Arad. Colocviul Naţional de Teologie Dogmatică Ortodoxă, ediția a VIII-a, organizat în sistem hibrid (online și cu participare fizică) de către Facultatea de Teologie Ortodoxă “Ilarion V. Felea” din Arad, a avut loc în perioada 10-12 octombrie, la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad.

„Este un eveniment important pentru universitatea noastră. Facultatea de Teologie Ilarion V. Felea este un pol important al dezbaterilor teologice la nivel național și internațional. Felicitări organizatorilor și participanților pentru reușita acestui colocviu”, a declarat Ramona Lile, rectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad.

„Iniţierea unor astfel de întruniri academice a avut loc tot la Arad în anul 2006 când, la primul Colocviu de Teologie Dogmatică, au participat trei generaţii de dogmatişti români. După un periplu de 15 ani prin Facultăţile de Teologie din România – Bucureşti (2008), Cluj (2010), Constanţa (2012), Sibiu (2014), Craiova (2016), Iaşi (2018) – Colocviul dogmatiştilor se întoarce la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii “Aurel Vlaicu” din Arad. ” a precizat decanul facultății arădene de teologie, prof.univ.dr. Cristinel Ioja.

Anul acesta au participat specialişti în Teologie Dogmatică de la Facultăţile de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, Sibiu, Cluj, Iaşi, Craiova, Oradea, Timişoara şi Arad.Tema asumată spre dezbatere în cadrul acestui colocviu a fost Persoana lui Hristos în Dogmatica actuală. Contestările modernităţii şi postmodernităţii, o temă centrală în teologia şi misiunea Bisericii Ortodoxe.

Deschiderea Colocviului a avut loc în Sala festivă a Facultăţii în prezenţa IPS Acad. Dr. Irineu Popa, Mitropolitul Olteniei, IPS Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, PS. Dr. Emilian Crişanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, Ramona Lile, Rectorul Universităţii “Aurel Vlaicu” din Arad, Cristinel Ioja, Decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Arad, a profesorilor de Teologie Dogmatică, a studenţilor şi doctoranzilor. După cuvintele de binecuvântare şi salut din partea ierarhilor, rectorului şi decanului, a fost vizionat filmul Teologia Dogmatică în actualitate. Colocvii şi Simpozioane, în care au fost prezentate întrunirile naţionale şi internaţionale ale teologilor dogmatişti români. A urmat comunicarea în plen a IPS Acad. Dr. Irineu, Mitropolitul Olteniei, Fiul Omului: observaţii privind antropologia hristologică modernă (P. Nellas şi O. Clement) şi celelalte comunicări ştiinţifice ale profesorilor de Teologie Dogmatică.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Coșmarul cozilor de la frontieră continuă! Se așteaptă mai bine de două ore la Nădlac II, pe sensul de ieșire din țară
  ARAD. Timpi de așteptare de două ore la mașini mici, pe sensul de ieșire din țară, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Autostradă, indică aplicația Poliției de Frontieră. În realitate, se așteaptă și până la trei ore, iar explicația celor de la frontieră este, în continuare, lipsa personalului. Momentan sunt deschise doar patru benzi pentru ieșirea din țară și două benzi pe sensul de intrare.

  Mapamond

  Legumele, fructele și cerealele ar putea suferi noi scumpiri, datorită crizei îngrașămintelor chimice
  Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură se teme de compromiterea recoltelor la nivel mondial. Stocurile de îngrăşăminte s-au redus şi s-au scumpit datorită creşterii preţurilor gazelor.

  Mapamond

  Incendiu la un spital din centrul Budapestei: O tânără a murit, alte trei persoane au fost rănite
  Incendiul a izbucnit duminică dimineață la parterul spitalului Szent Imre din Budapesta. 1

  Local

  Dezbatere publică pentru „blocurile dintre case”
  Direct vizat este PUZ-ul privind construirea a 30 de blocuri în Micălaca, în zona străzilor Podgoriei-Păstorului. 2

  Mapamond

  Un student din Indonezia s-a îmbogățit din greşeală, vânzând selfie-uri pentru NFT
  Sultan Gustaf al Ghozali are 22 de ani şi studiază Informatică la un colegiu din Indonesia. Timp de cinci ani, s-a fotografiat în faţa computer-ului, zilnic. 4

  Local

  Vin ajutoarele de stat pentru HoReCa
  Sergiu Bîlcea, deputat PNL, spune că ajutorul acordat este corect și binevenit, pentru a sprijini economia și locurile de muncă. 5

  România

  Covid național: Din 14.000 de cazuri noi, 1400 sunt ale unor pacienți reinfectați
  Numărul internărilor în spitalele din țară a crescut cu 410, iar pe secțiile ATI sunt cu 17 bolnavi mai mult decât în ziua precedentă.

  Local

  Covid Arad: 408 cazuri noi și un deces. Peste 1400 de cazuri active, în municipiu!
  36 la sută dintre testele procesate în ultimele 24 de ore la laboratoarele din Arad sunt pozitive. 4

  Oameni

  A murit Corneliu „Bibi” Ionescu, fondatorul trupei Sfinx
  Veste tristă pentru lumea muzicii româneşti. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.