aradon.ro Web analytics

Comisia REGI a dat vot favorabil infrastructurii energetice

De Andreea Pintea

Comisia REGI a dat vot favorabil infrastructurii energetice

Europarlamentarul Vlad Botoș a fost raportor pentru avizarea proiectului referitor la infrastructura energetică transeuropeană (TEN-E).
Scris de Andreea Pintea - Europarlamentarul Vlad Botoș a fost raportor pentru avizarea proiectului referitor la infrastructura energetică transeuropeană (TEN-E).

BRUXELLES. Vot favorabil în comisia REGI a Parlamentului European pentru proiectul de aviz „Propunere de regulament al Parlamentului European şi al Consiliului privind liniile directoare pentru infrastructurile energetice transeuropene și de abrogare a Regulamentului (UE) nr. 347/2013”.

„La nivelul Parlamentului European urmărim interesele europenilor în general, dar mai ales ale românilor. Este important să fim atenți și să încercăm să susținem toate proiectele care pot duce la dezvoltarea României, la modernizarea sau chiar la crearea infrastructurilor necesare unui trai decent și unei economii prospere”, punctează europarlamentarul USR, Vlad Botoș.

Acesta, în calitate de raportor al Parlamentului European, comisia REGI, a făcut toate eforturile pentru a păstra proiectele de infrastructură de gaz în programul de dezvoltare și finanțare a sectorului energetic.

„Cu fonduri de peste 5 miliarde de euro, acest program finanțează proiecte pentru transportul energiei electrice și pentru dezvoltarea rețelei de gaz la nivel european așa încât toate regiunile din Uniunea Europeană să fie conectate între ele pentru crearea unei piețe unice europene în domeniu, dar și a siguranței energetice la nivel european. Cu tendințele ideologice de transformare rapidă, ecologică a tuturor sectoarelor, a fost destul de dificil să păstrăm abordarea realistă și să ne concentrăm spre ceea ce se poate din punct de vedere tehnologic. Sigur că prioritatea numărul unu este să ne asigurăm că domeniul energetic devine mult mai puțin poluant, tocmai de aceea ne dorim încurajarea investițiilor în resurse regenerabile și construirea unei rețele de transport pentru gaz care să poată fi adaptată, în timp, pentru transportul de hidrogen și mixturi de gaze.

Am reușit să formez o largă majoritate în comisia REGI care să susțină abordarea propusă de mine și de echipa care a lucrat la această opinie. Am reușit să susțin încă o dată interesele României în Parlamentul European, opinia fiind votată cu 28 de voturi pentru și doar 13 împotrivă. Acum este rândul colegului Cristian Bușoi, președinte al comisiei ITRE, comisia principală pentru acest raport, să lupte pentru ca în țara noastră infrastructura de gaz să ajungă la nivelul celei europene, să fie modernizată și să poată fi utilizată pentru gazele nepoluante atunci când acestea vor fi majoritare pe piață”, transmite Vlad Botoș.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Înaltpreasfinţitul Ioan, Mitropolitul Banatului, a primit titlul de Doctor Honoris Causa UVVG
  Înalta distincţie a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad i-a fost acordată de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al României.

  Local

  22 de cetăţeni străini opriți din drumul ilegal către Spațiul Schengen
  Poliţiştii de frontieră arădeni  au depistat 22 de cetăţeni din Pakistan și Afganistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în automarfare sau pe jos.

  Local

  Coroane depuse de Ziua Națională
  Pentru al doilea an, Aradul este lipsit de parada militară din centrul orașului, cu ocazia Zilei Naționale a României fiind organizată doar o ceremonie de depunere de coroane la Crucea Martirilor Unirii, din Parcul Eminescu.

  Local

  Ziua Națională, marcată cu „Simfonia spaniolă”
  ARAD. Filarmonica Arad dedică Zilei Naționale a României un concert în care va fi interpretată „Simfonia spaniolă”.

  România

  O nouă firmă de asigurări iese de pe piața de RCA
  Uniqa Asigurări, parte a grupului austriac Uniqa, a primit aprobarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) de a ieşi de pe piaţa RCA, după ce City Insurance a intrat pe drumul falimentului, iar segmentul RCA a intrat într-o perioadă agitată, cu majorări de tarife. 2

  Local

  Creşă pentru 40 de copii, în Micălaca
  Va fi construită de Compania Naţională de Investiţii, în incinta Grădiniţei PP7 de pe Calea Radnei.

  România

  Tineri arădeni, în maieu prin Parâng
  Doi tineri din Arad au reușit să îi uimească pe salvamontiștii din Parâng, după ce au ales să plece pe munte în maieu. 8

  Mapamond

  Varianta Omicron ar putea să îngenucheze vaccinurile 
  Directorul executiv al Moderna anticipează că vaccinurile existente vor fi mult mai puţin eficiente în combaterea Omicron. Stéphane Bancel a avertizat că va dura mai multe luni până când companiile farmaceutice pot produce la scară largă noi vaccinuri specifice variantei.  12

  Local

  Pistru: „Certificatul nu va îngrădi dreptul cetățenilor la muncă” 
  Senatorul PSD, Eusebiu Pistru susține că certificatul COVID „va fi fundamental diferit de forma discutată până în prezent!”  3

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.