aradon.ro Web analytics

ARADON

ARADON

  • Home
  • Ştiri
    • Ştirile judeţului Arad
    • Evenimente
    • Comentariul zilei
    • Stiri internaţionale
    • Stiri naţionale
    • Retrospectiva săptămânii
    • Celebritati/Lifestyle
    • Download
  • Video
  • Sport
    • UTA
    • Sport local
    • Ştiri sportive
  • Party
  • Angajari
Select Page
ARADON
Local
Concept nou la Grill House Pecica: „de la origine, la deliciu”

Concept nou la Grill House Pecica: „de la origine, la deliciu”

De A.G.
la 4 August 2024 13:05
9 Comentarii

Concept nou la Grill House Pecica: „de la origine, la deliciu”

Noul restaurant aflat la intrarea în Pecica/Foto: K.V.
4 August 2024 13:05
Două investiţii care însumează aproximativ 5,2 milioane de euro aduc un „aer occidental” în Pecica.
Scris de A.G. - Două investiţii care însumează aproximativ 5,2 milioane de euro aduc un „aer occidental” în Pecica.

Trimite articolul

X
ARAD. Teren agricol-fermă de animale-abator-magazin. Potrivit experţilor, acesta ar fi „lanţul perfect” pentru o afacere de familie care să producă plus-valoare atât pentru comunitatea în care ar funcţiona, cât şi pentru întreaga zonă. Cu greu mare şi cu investiţii uriaşe, un pecican a reuşit să creeze „lanţul perfect”. Este vorba despre Marian Lucaş, cel care, alături de familia sa, după ani de zile de muncit pe brânci, a reuşit să îşi vadă visul împlinit cu ochii: un concept proaspăt, sănătos, un concept care poate crea o cultură a hranei sănătoase, un concept care urmăreşte întru totul sintagma „De la furcă la furculiţă”.

„Sunt pecican prin adopţie, dacă pot să spun aşa. Am ajuns în această localitate în urmă cu 25 de ani, iar de atunci am început să achiziţionez teren agricol şi să îl muncesc alături de familia mea. De-a lungul timpului, am ajuns să deţin o fermă de 450 de hectare de teren agricol, moment în care am simţit că trebuie să fac următorul pas. Drept urmare, cu ajutorul Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Timişoara şi cu larga implicare a directorului de acolo, Iulian Bucătaru, dar şi a tuturor angajaţilor din acel centru, am reuşit să obţin finanţare europeană pentru înfiinţarea unei ferme de porci şi a unui abator modern, la standarde europene”, ne-a mărturisit Marian Lucaş.

Proiectul a avut o valoare de două milioane de euro, bani care, la preţurile din 2020, ar fi fost suficienţi atât pentru ferma de porci, cât şi pentru abator.

„Din păcate, pandemia de Covid a dus la dublarea preţurilor materialelor de construcţie, iar proiectul a ajuns să coste patru milioane de euro. Din păcate, pentru persoanele juridice nu se fac ajustări de preţuri, numai instituţiile de stat beneficiază de acest favor. Dar nu ne-am descurajat. Împreună cu familia, am decis să mergem cu proiectul mai departe, din banii noştri”, ne-a mai spus Marian Lucaş. Iar, în final, au reuşit să îl ducă la capăt.

Şi restaurant
În paralel, familia Lucaş a decis să ducă proiectul la un alt nivel. Aşa că, în plan, a apărut un restaurant la care să se servească produsele din abator. În paralel cu ferma şi abatorul, pe marginea DN 7, înainte de intrarea în Pecica dinspre Arad, a „răsărit” Grill House & Shop Lucas. Restaurantul este inspirat din Occident, iar familia Lucaş a decis să nu se zgârcească deloc. Au investit în cele mai moderne materiale, au transformat clădirea într-un spaţiu primitor, cald, investiţia ajungând, în final, la 1,2 milioane de euro. Şi, una peste alta, toată mâncarea care se serveşte în acest restaurant este proaspătă, adusă de la câteva sute de metri, cât este distanţa dintre abator şi Grill House. Carnea poate fi cumpărată proaspătă, la kilogram, din Grill House, dar poate fi şi gătită pe loc, de bucătarii restaurantului, în funcţie de cum doreşte clientul.

„Conform normelor europene, în abator avem şi un spaţiu de congelat, unde temperatura coboară până la -40 de grade Celsius. Din fericire, nu l-am folosit până acum şi nu vreau să îl folosesc vreodată. Îmi doresc, dacă va fi posibil, ca produsele din abator să plece proaspete spre restaurantul nostru sau spre alte restaurante”, ne-a spus Marian Lucaş.

Întrebat cât de sănătoasă este carnea produsă în ferma sa de animale, pecicanul a declarat:

„Furajul pentru animale ne este furnizat de o firmă din Occident care l-a creat după o reţetă pe care noi am cerut-o, o reţetă care cuprinde cereale şi care nu alterează calitatea cărnii în niciun fel. Practic, porcii crescuţi de noi au acelaşi gust ca şi porcii de casă”.

Mai mult, pentru a întări faptul că oferă doar produse de calitate, investitorul ne-a mai spus:

„Îi îndemn pe oameni să vină la noi şi să încerce produsele noastre. Ce scoatem la vânzare este ceea ce mâncăm şi noi, eu cu familia mea. Nu am decis să facem aceste investiţii numai pentru profit, ci vrem să dezvoltăm o cultură a hranei sănătoase în zona noastră. Practic, ce cultivăm noi pe câmp reprezintă hrana animalelor noastre, care apoi sunt sacrificate, iar carnea şi produsele ajung în magazinul nostru”.

FOTO | Concept nou la Grill House Pecica

 

Vor să se extindă

Conceptul „Lucas – de la origine, la deliciu” se va extinde, promite Marian Lucaş.

„Vom deschide noi restaurante Grill House în Arad, dar şi în Oradea şi Timişoara. Ideea de funcţionare va fi aceeaşi, viitoarele restaurante urmând să fie alimentate din abatorul nostru, cu produse şi carne proaspătă în fiecare zi”, a mai spus pecicanul.

45 de angajaţi
Unităţile deschise de familia Lucaş la Pecica au creat, până în prezent, 45 de locuri de muncă. Numărul angajaţilor va creşte, însă, în perioada următoare, odată cu deschiderea viitoarelor restaurante.

Trimite articolul

X
Taguri:
Grill House Pecica ,
investitii ,
Marian Lucas ,
Pecica ,
restaurant
9 Comentarii

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  1. Nealcosu says:
    August 4, 2024 at 1:48 pm

    Succes! Sigur mancam la tine domnule Marian! Vecinii!

    Reply
  2. Poiuyt says:
    August 4, 2024 at 6:49 pm

    70 lei kg de cotlet? Lol

    Reply
    • Nuprea says:
      August 6, 2024 at 8:42 am

      Ce ai văzut tu, era vită.

      Reply
  3. Cris says:
    August 4, 2024 at 6:57 pm

    Deci furajele sunt aduse de la o firmă din occident. Ce recoltează ei la Pecica, nu e bun pentru porci?

    Reply
    • tamerlan says:
      August 4, 2024 at 9:34 pm

      ce recolteaza, exporta
      si importa resturi

      auzi concept nou!

      Reply
  4. Fly says:
    August 5, 2024 at 5:58 am

    La așa preturi în maxim jumătate de an firma va fi de domeniul trecutului 😂😂😂😂

    Reply
  5. Cristi says:
    August 6, 2024 at 12:22 am

    Recomand , mergeți liniștit .Am mâncat o vită .Perfecta .Pret foarte decent .Felicitari !!! .Doamne ajută 🙏

    Reply
    • D says:
      August 6, 2024 at 7:34 am

      70 de lei kg de cotlet….ii ok?pret foarte decent…Cristi

      Reply
  6. minciuni din vest says:
    August 7, 2024 at 7:59 am

    „Furajul pentru animale ne este furnizat de o firmă din Occident care l-a creat după o reţetă pe care noi am cerut-o, o reţetă care cuprinde cereale şi care nu alterează calitatea cărnii în niciun fel. Practic, porcii crescuţi de noi au acelaşi gust ca şi porcii de casă”. La TV zice asa, ca aceste furaje din ” occi vest “, sunt 90 la suta cereale și 10 la suta Formula magică de laborator – modificăciuni, care zic ei, cercetătorii – distrugătorii planetei că, ” practic, porcii au același gust “.

    Reply
  7. Cele mai citite știri

    1
    INFORM MEDIA PRESS angajează: DISTRIBUITORI DE PRESĂ
    2
    Cazurile de infecții respiratorii, în creștere la Arad
    3
    Schimbare de lider în Liga 6
    4
    Echipa masculină a României, calificată în premieră în finala Campionatelor Europene de tenis de masă
    5
    Bulgaria ar putea permite avionului care îl transportă pe Putin la Budapesta să traverseze spațiul său aerian
    6
    Controale de la ITM și în sălile de jocuri de noroc
    7
    Luca Kunszabo – maestru al sportului!
    8
    FOTO. Victorie superbă pentru „galben-albastre” cu Sepsi
    9
    Galerie foto | „Este de ajuns”: marș împotriva violenței asupra femeilor
    10
    Rezultatele extragerilor Loto

    România

    Rezultatele extragerilor Loto
    Rezultatele extragerilor loto din data de 18-12-2025 sunt următoarele:

    Local

    Anunță primele investiții în baza sportivă de la Moneasa

    România

    Rapperul Wiz Khalifa, condamnat definitiv la 9 luni închisoare cu executare pentru consum de droguri la „Beach, Please!”'
    Rapperul american Wiz Khalifa a fost condamnat definitiv joi de Curtea de Apel Constanța la o pedeapsă de 9 luni de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu, după ce în iulie 2024 și-a aprins o țigară cu canabis pe scenă, în timp ce susținea un concert la Festivalul „Beach, Please!” de la Costinești.

    ARADON Sport local

    Primii 10 performeri de la CSM Arad
    ARAD. Clubul Sportiv Municipal Arad încheie anul 2025 cu rezultate și performanțe notabile. Ierarhia celor mai valoroşi 10 sportivi a fost întocmită în baza punctajului obținut în competițiile oficiale naționale și internaționale.

    Local

    Crucea Roşie, recunoscătoare colaboratorilor săi
    Conducerea filialei judeţene de Cruce Roşie a făcut bilanţul pe 2025 şi le-a mulţumit voluntarilor.

    Local

    FOTO
    Emoţie şi bucurie pentru copiii din centrele sociale
    Magia Crăciunului a prins viață alături de copiii din centrele sociale din municipiul Arad.

    Evenimente

    Sava Negrean-Brudașcu, Gheorghe Turda şi Ștefan Hrușcă concertează la Săvârşin
    Recitalurile ceor trei artişti sunt programate în cadrul Târgului de Crăciun de pe Domeniul Regal. 2

    Local

    FOTO
    „Satul lui Moș Crăciun” - magie, lumină şi provocare la Grăniceri
    Publicul este invitat pe 19 și 20 decembrie să descopere Grăniceriul „îmbrăcat” în mii de lumini și să trăiască magia sărbătorilor de iarnă, în mediul rural.

    Local

    Cuțite profesionale pentru bucătăriile arădene care pun preț pe calitate
    Tradiția gastronomică a Aradului cere instrumente pe măsură în bucătărie. De la preparatele tradiționale bănățene până la rețetele moderne din restaurante, un cuțit bun face diferența vizibilă în rezultatul final. Bucătarii arădeni, fie că lucrează acasă sau în localurile din centrul istoric, știu că lama potrivită transformă gătitul într-o plăcere.
    • Aradon.ro
      • Redactia
      • Politica de confidentialitate
      • Folosinta Cookie-urilor
      • Termeni si conditii de utilizare
      • Regulament postare și moderare comentarii
    • Știri
      • Știrile județului Arad
      • Știri internaționale
      • Știri naționale
      • Celebrity/Lifestyle
    • Sport
      • UT Arad
      • Sport Local
      • Știri sportive

    Arad Online

    ISSN 3008-2331

    ISSN-L 3008-2331

    aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.