aradon.ro Web analyticsConstrucțiile, în atenția ITM Arad

Construcțiile, în atenția ITM Arad

Reactualizat la:
Inspectorii de muncă arădeni au demarat o campanie de verificare în domeniul construcțiilor, unul dintre domeniile cu risc ridicat.
Scris de Andreea Pintea - Inspectorii de muncă arădeni au demarat o campanie de verificare în domeniul construcțiilor, unul dintre domeniile cu risc ridicat.

ARAD. Sectorul construcțiile este unul cu risc ridicat pentru sănătatea și siguranța în muncă. Tocmai de aceea, Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad prin Serviciul Securitate și Sănătate în Muncă a demarat în această perioadă o campanie de verificare și monitorizare a modului în care sunt respectate prevederile legale ce vizează securitatea și sănătatea în muncă în domeniul construcțiilor, accentul punându-se în special pe prevenirea riscului de cădere de la înălțime.

„Campania se va desfășura în etape, pe parcursul întregului an 2019, ceea ce va permite organizarea de acțiuni ample, prima etapă vizând informarea și conștientizarea angajatorilor și lucrătorilor din domeniul construcțiilor cu privire la obligativitatea respectării normelor de securitate și sănătate în muncă precum și a riscului la care se expun în cazul în care nu respectă aceste norme. Etapa de informare va fi urmată de acțiuni de control la angajatori, pentru verificarea modului în care sunt respectate cerințele de securitate și sănătate privind prevenirea riscurilor de cădere de la înălțime a lucrătorilor care prestează astfel de activități, dacă sunt respectate instrucțiunile de lucru specifice fiecărui loc de muncă, dacă lucrătorii beneficiază și utilizează echipament adecvat executării unor astfel de lucrări etc”, a explicat inspector șef Ecaterina Isac.

Diminuarea riscurilor

Acțiunile desfășurate de către inspectorii de muncă în anii precedenți, informarea, îndrumarea, conștientizarea, controalele efectuate periodic, au avut ca rezultat diminuarea riscurilor de producere a accidentelor în domeniul construcțiilor.

Fără accidente mortale

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad, în cursul anului 2018 nu a fost înregistrat nici un accident de muncă mortal în domeniul construcțiilor. De asemenea, până la data de 30 aprilie din totalul de 65 accidente comunicate, doar două s-au produs la angajatori ce desfășoară activitate în acest domeniu.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

    ARADON Sport local

    Mara Guler a câștigat aurul cu record național la 24 de ore
    Atleta de la CSU Arad a alergat 236,33 de kilometri în proba feminină de 24 de ore.

    ARADON Sport local

    Piroș n-a reușit revanșa în deplasare cu Heniu
    „Leoaicele” au cedat cu 1-3 (1-1) și au rămas cu zece jocuri la rând fără înfrângere.

    Local

    Un urs a dat târcoale lacului din Moneasa
    MONEASA. Atenţie, drumeţi! Un urs a fost surprins în Moneasa, în apropierea taberei şcolare care aparţine Consiliului Judeţean Arad. 9

    Local

    Mini-concert al Filarmonicii pentru UTA
    Corul și orchestra Filarmonicii Arad au susţinut, duminică după-masă, un mic concert în sala de spectacole, de ziua UTA, pentru clubul UTA. Artiştii Filarmonicii au dorit ca în acest fel să răspundă gestului suporterilor echipei UTA care în trecutul apropiat au scandat în sprijinul Filarmonicii. 8

    Local

    Sute de amenzi pe starea de alertă, la Arad
    ARAD. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad anunţă că, în numai două zile, respectiv 16 şi 17 aprilie, au fost aplicate 325 de amenzi, în valoare totală de 90.850 de lei, în baza legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efector pandemiei de Covid-19. 7

    Local

    69 de cazuri noi şi două decese în Arad
    ARAD. Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenției anunţă că, în 24 de ore, de sâmbătă dimineaţa şi până duminică dimineaţa, în judeţul nostru au fost depistate pozitive la virusul SARS-CoV 2 un număr de 69 de persoane.

    Local

    Aproape 5.000 de locuri libere la vaccinare în Arad
    Cele mai multe dintre acestea sunt disponibile la centrele în care imunizarea se face cu Pfizer. 4

    Local

    Chef cu 20 de persoane, spart de polițiști și jandarmi
    Participanții au fost sancționați cu amenzi în valoare totală de 5.000 de lei 20

    Local

    De mâine, Săvârșinul se "închide" zilnic la ora 18:00! Incidența cazurilor de Covid-19 a depășit 7,5 la mie
    Moneasa și Șofronea intră în scenariul galben, în timp ce Bârzava ajunge pe lista roșie. 5

    aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.